Nieuw
(we zijn) Goe bezig? TWEEDE DRUK

(we zijn) Goe bezig? TWEEDE DRUK

Stefaan Van Laere
€ 18.50 incl BTW

De roman '(we zijn) Goe bezig?' van auteur Stefaan Van Laere (tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan) was algauw aan de tweede druk toe, enkele maanden na publicatie.

 

Ook de kritiek van NBD Biblion (het Nederlandse faciliterende orgaan voor de bibliotheken) was lovend over deze titel.

 

"De Vlaamse schrijver Stefaan Van Laere (1963) heeft tientallen boeken op zijn naam staan, in diverse genres: jeugdboeken, thrillers, biografieën van wielrenners, kookboeken en andere. Met deze controversiële roman laat hij zien dat hij een vlotte pen (en vertelkracht) heeft en zijn lezers kan vermaken. Als een Vlaamse John Irving stuur hij zijn bizarre personages naar hilarische hoogte- en dieptepunten. Deze ondeugende roman wordt bevolkt door de leden van de Vlaamse, dysfunctionele familieclan De Wilde, waarin volkse bravoure en hartstocht, drankzucht en foute standpunten samenkomen. Een Vlaamse 'tokkieroman'. Op het omslag wordt de lezer al gewaarschuwd, of gelokt: 'ethisch, politiek en taalkundig totaal niet verantwoord'."

recensent L. Torn


 

Van het moment dat ge geboren wordt tot ze u in uw put gooien en er gras op uw buik groeit: veel stelt het allemaal niet voor.
Ge kunt niet meer dan uw best doen, dat denkt ook Pier, Zotte Pee voor de vrienden. Om van de rest van de clan De Wilde nog maar te zwijgen.
En dan vliegt er al eens een park met woonwagens in brand, of moet ge dringend pissen voor een klas kinderen die niet onder de indruk is. En kloekmoeder Fernande zal ook wel niet het eeuwige leven hebben zeker!
Moeders houdt uw dochters binnen, het spektakel kan beginnen...

 

"Voor wie graag 'De helaasheid der dingen' (Dimitri Verhulst) heeft gelezen. Doet me denken aan Louis-Paul Boon..."

 

Chef Guy Van Cauteren

 


 

 

Lees hier een fragment

 

Het leven zoals het is

In your face…

Vlaanderen op zijn smalst

Recht voor de raap

Moeders, houd uw dochters binnen!

Dit boek lezen kan gevaarlijk voor uw (geestelijke) gezondheid zijn…

Niet te missen!

Een boek dat je moet hebben!

Stefaan Van Laere anders dan anders


TWEEDE DRUK

Stefaan Van Laere schrijft nu eenmaal; omdat het kan, omdat het moet...