In de media

18 November 2017

Ook televisiezender Ring TV was aanwezig op de persvoorstelling van het boek 'Velodroom' van auteur Freddy Missotten in de Destelhoeve in Dworp.

U kunt hier de reportage bekiijken.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen vindt u hier.

22 Oktober 2017

De website van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kondigde het boek 'VeloDroom' van wielerliefhebber Freddy Missotten aan.

 

U kunt het artikel hier lezen.

16 Oktober 2017

Opperdeken Eli De Rijcke van Gent overleed dit jaar. Jouranlist van Het Laatste Nieuws Sabine Van Dammes maakte samen met de familie een boek over hem dat op 30 november in de Pacificatiezaal van het Gentse Stadhuis wordt voorgesteld. Cultuur in Beeld maakte er al een bijdrage over.


'Eli' wordt het verhaal van zoveel mooie momenten uit een leven vol verrassingen.

03 September 2017

Journalist Karel Van Keymeulen maakte voor De Gentenaar/Het Nieuwsblad een reportage over Motte Claus, de legendarische uitbaatster van de Gentse Hotsy Totsy. Hij schreef ook een randstukje in dit artikel over de debuutbundel 'Drijfkracht' van Mottes zoon Kobe Michiels, een publicatie van uitgeverij Partizaan.

 

Meer over de bundel en hoe te bestellen leest u hier.

 

 

"Zoon Kobe (Michiels) erft liefde voor beeld en taal."

 

Karel Van Keymeulen

10 Augustus 2017

Vandaag verscheen van de hand van journalist Didier Verbaere in Het Laatste Nieuws een dubbelartikel over Heusdenkoers en het boek dat auteur Stefaan Van Laere over deze wedstrijd schreef.

Heusdenkoers vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 augustus in de Oost-Vlaamse gemeente Heusden. Zaterdag 12 augustus is er bij wijze van prelude al een wedstrijd voor renners met een beperking om 14 uur en om 17 uur een wedstrijd voor dames.

 

"Het boek is een eerbetoon aan mijn vader voor wie ik de liefde voor de koers als kind meekreeg. Jaarlijks kwamen we naar de koers en ik heb geen enkele wedstrijd meer gemist sinds 1972", weet Stefaan. In zijn boek passeren alle edities chronologisch de reveu van 1929 tot 2016.

 

Didier Verbaere

 

Hier kunt u de artikels lezen:

 

Artikel over Heusdenkoers

 

Artikel over het boek

22 Juli 2017

Journalist Annelies Roose van Het Nieuwsblad schreef een artikel over de ontmoeting die koning Filip had met auteur-uitgever Stefaan Van Laere en die mee de speech van de koning aan de vooravond van de nationale feestdag inspireerde.

19 Juni 2017

Journalist Tim Steyaert van televisiezender AVS wijdde in het nieuwe een reportage aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat dit weekend in Heusden werd voorgesteld.

 

U kunt de reportage hier bekijken.

 

"Geen kermiskoers in de wereld die zo’n grote aantrekkingskracht heeft als Heusdenkoers. Daarom werd het volgens wielerfan Stefaan Van Laere de hoogste tijd voor een boek over het wereldkampioenschap der kermiskoersen. De auteur deed het boek vandaag cadeau aan Willy Hamerlinck, de man die van Heusdenkoers zijn levenswerk maakte."


Tim Steyaert

18 Juni 2017

Gisteren werd in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) onder ruime belangstelling het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere voorgesteld. Dit tijdens de eerste barbecue voor deze wedstrijd die dit jaar op dinsdag 15 augustus plaatsvindt.

 

Journalist Geert Herman van Het Nieuwsblad was ook van de partij en schreef een artikel over de voorstellling.

 

U kunt hier het artikel online lezen en bijkomende foto's van de voorstelling bekijken.

 

 

"En fier waren ze één voor één, met het boek van streekgenoot Stefaan Van Laere, die een flink stuk van de avond zijn fraai werk mocht signeren. 

...

Foto’s, anekdotes, quotes en krantenartikels maken van “Heusdenkoers” ook een prachtig kijkboek."


Geert Herman

14 Juni 2017

Televisiezender AVS toonde in een reportage voor het nieuws hoe auteur Stefaan Van Laere een exemplaar van zijn boek over Heusdenkoers overhandigde aan koning Filip. Dit gebeurde na een bezoek van de koning aan de familie Benhaddou in Evergem om daar de 'iftar' (het breken van de vasten) bij te wonen.

 

U kunt hier zien hoe de koning het boek ontving.  Het volledige verslag van AVS over het bezoek van de koning in Evergem ziet u hier (met op het einde de overhandiging van het boek aan koning Filip).

 

Het boek 'Heusdenkoers - wereldkampioenschap der kermiskoersen' wordt zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) voorgesteld.

12 Juni 2017

Journalist Dirk Daelemans interviewde auteur Stefaan Van Laere in Deze Week over zijn boek 'Heusdenkoers  - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' dat nu zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal New Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) wordt voorgesteld. De auteur wordt meteen uitgeroepen tot 'Oost-Vlaming van de week'.

 

 

"Een uniek naslagwerk dat slechts vijfentwintig euro kost met tal van onuitgegeven fotomateriaal in fullcolour, cijfers en anekdotes sinds Fred Hamerlinck in 1929 de eerste editie won."

Dirk Daelemans

24 Maart 2017

Michel Stas van Cultuur in Beeld besteedt op de website aandacht aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat op 17 juni in zaal Britannia in Heusden wordt voorgesteld. U kunt hier de tekst lezen.

 

"Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen."

 

Michel Stas

14 Maart 2017

Auteur Johan D'Haveloose is de 'De Oost-Vlaming van Deze Week'. Journalist Michel Wijne maakte een interview voor het huis-aanhuis-blad Deze Week met de auteur over zijn nieuwste boek  'Honden zijn ook maar mensen' dat u hier kunt lezen.


"Het feit dat je een boek leest waarin een teckel het woord voert, maakt van 'Dieren zijn ook maar mensen' echt wel iets speciaals. Zowel volwassenen als kinderen beleven plezier aan dit boek, dat ook kan gebruikt worden om uit voor te lezen."


Michel Wijne in Deze Week


Hier leest u meer over het boek en over hoe het te bestellen.

03 Maart 2017

Wielerauteur en uitgever Stefaan Van Laere is te zien een promofilmpje van Eén over de koers.

 

Intussen werkt de auteur verder aan zijn boek over Heusdenkoers.

 

"Koersdag is voor mij heilig".

Auteur Stefaan Van Laere

02 Maart 2017

In Plus Magazine verscheen een artikel over het boek 'Expo '58 en zijn medewerkers' van auteur François Van Kerckhoven.

 

"Ik ben daar toch tien jaar mee bezig geweest. Vooral de research vraagt veel tijd. Maar ik doe dat graag."

Auteur François Van Kerckhoven

21 Februari 2017

Karel Wasch maakte op de website poezie-leestafel.info deze bespreking van de dichtbundel 'Geneviève' van Partizaandichter Rob Van de Zande.

 

"Wat een heerlijke belevenis om met deze begenadigde dichter te mogen meevaren! Men leze!"

Karel Wasch

19 Januari 2017

In het maandblad 'Attentie' schreef journalist Eric Van Laecke een artikel over het pakkende afscheid van travestie-artiest Liz Richards in restaurant-feestzaal Flapuit. Liz neemt geen afscheid van de bühne en gaat solo door, maar het is wel een vaarwel aan zijn gezelschap La Vie en Rose.

 

Auteur Stefaan Van Laere schreef de biografie van deze artiest 'Man genoeg om vrouw te zijn'.

 

"Liz Richards weet waarover ze het heeft. In de Duitse medie kreeg het etiket opgekleefd: 'vaak geïmiteerd, nooit gedupliceerd'."


Eric Van Laecke

18 Januari 2017

ook geert Herman van Het Nieuwsblad besteedt aandacht aan het boek dat auteur Stefaan Van Laere aan het schrijven is over Heusdenkoers. U kunt hier de oproep naar weetjes, anekdotes en foto's lezen.

 

 

 

 

Sportauteur Stefaan Van Laere publiceert boek over zijn lievelingskoers

Weetjes, foto's of anekdotes over Heusdenkoers?

 

 

 

 

Weetjes, foto's of anekdotes over Heusdenkoers?

 

Geen Heusdenkoers, zonder de peetvader Willy Haemerlinck Foto: Geert Herman

 
Destelbergen - Heusdenkoers, het is een fenomeen waar we jaarlijks in augustus heel wat aandacht aan besteden, ook in onze verslaggeving. Sportauteur Stefaan Van Laere, zelf opgegroeid in Laarne, heeft een speciale band met deze koers waar hij als kind met zijn vader zelf vaak naartoe ging. Momenteel schrijft hij een boek over de moeder aller kermiskoersen, en dat moet klaar zijn tegen augustus 2017. En is daarvoor nog altijd op zoek naar materiaal, foto's, anekdotes of nieuwtjes die u zelf weet over Heusdenkoers. Zelf beleefd, of van horen zeggen.

Kan u de auteur in zijn boeiende verkenningstocht helpen, dan kan u hem contacteren op stefaanvanlaere@telenet.be of mobiel op 0476 47 03 99. Meer info over het boek vindt u bij uitgeverij Partizaan, www.partizaan.be. 

13 Januari 2017

In Het Laatste Nieuws verscheen een oproep van auteur Stefaan Van Laere, die momenteel werkt aan een boek over Heusdenkoers.

 

 

HEUSDEN

Boek over Heusdenkoers

Stefaan Van Laere publiceert dit jaar een boek over Heusdenkoers. De auteur, zelf opgegroeid in Laarne, heeft een speciale band met de koers, waar hij als kind met zijn vader zelf dikwijls naartoe ging. Ook schreef hij een boek over wielerlegende Fred Hamerlinck, vader van Willy Hamerlinck die al vele jaren meewerkt aan de organisatie. Van Laere schreef eerder al wielerboeken over Berten Van Damme, Bertje Vermeire, Freddy De Meester, Fred Hamerlinck, Eric Van Lancker, Eddy Merckx en Frank Vandenbroucke. De auteur roept op om interessante informatie, anekdotes en foto's over Heusdenkoers met hem te delen via stefaanvanlaere@telenet.be of op 0476/470.399. (IND)

 

12 December 2016

Journalist Emiel Tack wijdde in Het Nieuwsblad een artikel aan het jeugdboek 'Ridder Zap' van auteur Stien Thys uit Wachtebeke. Dit boek werd op Sinterklaasdag 6 december ten huize van de auteur onder grote belangstelling voorgesteld.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.


"Het gaat over een ridder die niets heeft en rondtrekt op een motor op zoek naar prinsessen en andere leuke dingen in een kasteel."


Auteur Stien Thys over haar eerste boek 'Ridder Zap'

06 November 2016

Regionale televisiezender AVS was van de partij op de voorstelling van het boek 'Het Finse meisje'/'The Finnish girl' van Partizaanauteur Johan D'Haveloose op de campus van de Hogeschool Gent Schoonmeersen.

 

U kunt het verslag hier bekijken.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

 

 

"Op de campus Schoonmeersen van de HoGent wordt een Erasmusstudente vermoord. Dat is de morbide aanzet van ‘Het Finse meisje’, de nieuwe misdaadroman van Johan D’Haveloose."

AVS-journaal