In de media

03 Mei 2018

L. Torn van NBD Biblion (het orgaan dat aanschafinformatie levert aan de Nederlandse bibliotheken) schreef een recensie over de roman (we zijn) Goe bezig? van Partizaanoprichter en auteur Stefaan Van Laere.

 

"Met deze controversiële roman laat hij zien dat hij een vlotte pen (en vertelkracht) heeft en zijn lezers kan vermaken.

Als een Vlaamse John Irving stuurt hij zijn bizarre personages naar hilarische hoogte- en dieptepunten."

 

L. Torn, NBD Biblion

13 April 2018

Journalist Jean Buyle heeft het op Cultuur in Beeld over '(we zijn) Goe bezig?', het meest recente boek van Stefaan Van Laere.

 

"Stefaan Van Laere is al in lenge van jaren 'goe bezig'..."

 

Jean Buyle

 

21 Maart 2018

Journalist Eric Van Laecke maakte een uitgebreid interview met auteur Stefaan Van Laere over zijn 30-jarig schrijverschap, zijn uitgeverij Partizaan en niet in het minst zijn meest recente en spraakmakende roman '(we zijn) Goe bezig?'

 

 

Collega's van De Gentenaar noemden hem ooit 'De meest productieve schrijver van Vlaanderen' en 'De man die sneller schrijft dan zijn schaduw'.


Eric Van Laecke

26 Februari 2018

Mario Molegraaf heeft het in de PZC over de bundel 'Reisjes door verhalenland' van de Zeeuwse Pzrtizaanauteur Lucy Verbart.

 


"Haar gedichtjes zijn simpel en direct, van het dierbare soort dat je hoopt in poëziealbums te vinden."

Mario Molegraaf

01 December 2017

Ook journalist Jan Claeys van Het Nieuwsblad besteedde aandacht aan het boek 'Eli' van Sabine Van Damme over de dit jaar overleden opperdeken van Gent Eli De Rijck.

 

"Papa verdiende dit zo hard."

 

Dochter Eli De Rijck.

01 December 2017

In Het Laatste Nieuws werd aandacht besteed aan het boek 'Eli'. In dit boek tekende journalist Sabine Van Damme het rijke leven op van Eli De Rijck, oud-opperdeken van Gent en naast deken van de Korenmarkt ook vele jaren organisator van de Gentse Feesten op de Korenmarkt.

Burgemeester Daniël Termont had tijdens de officiële voorstelling in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis niets dan lovende woorden over voor het boek van de hand van Sabine Van Damme en uitgeverij Partizaan van uitgever-auteur Stefaan Van Laere die ook zijn medewerking aan dit boek verleende.

U kunt het artikel hier lezen.

 

"Eli was een fenomeen."

29 November 2017

'Velodroom', het boek dat Freddy Missotten met behulp van auteur-uitgever Stefaan Van Laere schreef, blijft de media halen. Hier ziet u de cover van het magazine Infoleeuw en een artikel uit Het Laatste Nieuws.

29 November 2017

Televisiezender besteedde in haar nieuwsuitzending aandacht aan het boek 'Eli' dat vandaag verscheen bij uitgeverij Partizaan. Het boek van de hand van HLNJ-journalist Sabine Van Damme belicht het rijke leven van opperdeken van Gent Eli De Rijck die dit jaar overleed.

 

U kunt de uitzending hier bekijken.

 

"Eli De Rijck was een bijzonder bekend figuur in Gent. Sinds 1970 organiseerde hij de Gentse Feesten op de Korenmarkt"

AVS

18 November 2017

Ook televisiezender Ring TV was aanwezig op de persvoorstelling van het boek 'Velodroom' van auteur Freddy Missotten in de Destelhoeve in Dworp.

U kunt hier de reportage bekiijken.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen vindt u hier.

22 Oktober 2017

De website van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kondigde het boek 'VeloDroom' van wielerliefhebber Freddy Missotten aan.

 

U kunt het artikel hier lezen.

16 Oktober 2017

Opperdeken Eli De Rijcke van Gent overleed dit jaar. Jouranlist van Het Laatste Nieuws Sabine Van Dammes maakte samen met de familie een boek over hem dat op 30 november in de Pacificatiezaal van het Gentse Stadhuis wordt voorgesteld. Cultuur in Beeld maakte er al een bijdrage over.


'Eli' wordt het verhaal van zoveel mooie momenten uit een leven vol verrassingen.

03 September 2017

Journalist Karel Van Keymeulen maakte voor De Gentenaar/Het Nieuwsblad een reportage over Motte Claus, de legendarische uitbaatster van de Gentse Hotsy Totsy. Hij schreef ook een randstukje in dit artikel over de debuutbundel 'Drijfkracht' van Mottes zoon Kobe Michiels, een publicatie van uitgeverij Partizaan.

 

Meer over de bundel en hoe te bestellen leest u hier.

 

 

"Zoon Kobe (Michiels) erft liefde voor beeld en taal."

 

Karel Van Keymeulen

10 Augustus 2017

Vandaag verscheen van de hand van journalist Didier Verbaere in Het Laatste Nieuws een dubbelartikel over Heusdenkoers en het boek dat auteur Stefaan Van Laere over deze wedstrijd schreef.

Heusdenkoers vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 augustus in de Oost-Vlaamse gemeente Heusden. Zaterdag 12 augustus is er bij wijze van prelude al een wedstrijd voor renners met een beperking om 14 uur en om 17 uur een wedstrijd voor dames.

 

"Het boek is een eerbetoon aan mijn vader voor wie ik de liefde voor de koers als kind meekreeg. Jaarlijks kwamen we naar de koers en ik heb geen enkele wedstrijd meer gemist sinds 1972", weet Stefaan. In zijn boek passeren alle edities chronologisch de reveu van 1929 tot 2016.

 

Didier Verbaere

 

Hier kunt u de artikels lezen:

 

Artikel over Heusdenkoers

 

Artikel over het boek

22 Juli 2017

Journalist Annelies Roose van Het Nieuwsblad schreef een artikel over de ontmoeting die koning Filip had met auteur-uitgever Stefaan Van Laere en die mee de speech van de koning aan de vooravond van de nationale feestdag inspireerde.

19 Juni 2017

Journalist Tim Steyaert van televisiezender AVS wijdde in het nieuwe een reportage aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat dit weekend in Heusden werd voorgesteld.

 

U kunt de reportage hier bekijken.

 

"Geen kermiskoers in de wereld die zo’n grote aantrekkingskracht heeft als Heusdenkoers. Daarom werd het volgens wielerfan Stefaan Van Laere de hoogste tijd voor een boek over het wereldkampioenschap der kermiskoersen. De auteur deed het boek vandaag cadeau aan Willy Hamerlinck, de man die van Heusdenkoers zijn levenswerk maakte."


Tim Steyaert

18 Juni 2017

Gisteren werd in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) onder ruime belangstelling het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere voorgesteld. Dit tijdens de eerste barbecue voor deze wedstrijd die dit jaar op dinsdag 15 augustus plaatsvindt.

 

Journalist Geert Herman van Het Nieuwsblad was ook van de partij en schreef een artikel over de voorstellling.

 

U kunt hier het artikel online lezen en bijkomende foto's van de voorstelling bekijken.

 

 

"En fier waren ze één voor één, met het boek van streekgenoot Stefaan Van Laere, die een flink stuk van de avond zijn fraai werk mocht signeren. 

...

Foto’s, anekdotes, quotes en krantenartikels maken van “Heusdenkoers” ook een prachtig kijkboek."


Geert Herman

14 Juni 2017

Televisiezender AVS toonde in een reportage voor het nieuws hoe auteur Stefaan Van Laere een exemplaar van zijn boek over Heusdenkoers overhandigde aan koning Filip. Dit gebeurde na een bezoek van de koning aan de familie Benhaddou in Evergem om daar de 'iftar' (het breken van de vasten) bij te wonen.

 

U kunt hier zien hoe de koning het boek ontving.  Het volledige verslag van AVS over het bezoek van de koning in Evergem ziet u hier (met op het einde de overhandiging van het boek aan koning Filip).

 

Het boek 'Heusdenkoers - wereldkampioenschap der kermiskoersen' wordt zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) voorgesteld.

12 Juni 2017

Journalist Dirk Daelemans interviewde auteur Stefaan Van Laere in Deze Week over zijn boek 'Heusdenkoers  - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' dat nu zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal New Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) wordt voorgesteld. De auteur wordt meteen uitgeroepen tot 'Oost-Vlaming van de week'.

 

 

"Een uniek naslagwerk dat slechts vijfentwintig euro kost met tal van onuitgegeven fotomateriaal in fullcolour, cijfers en anekdotes sinds Fred Hamerlinck in 1929 de eerste editie won."

Dirk Daelemans

24 Maart 2017

Michel Stas van Cultuur in Beeld besteedt op de website aandacht aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat op 17 juni in zaal Britannia in Heusden wordt voorgesteld. U kunt hier de tekst lezen.

 

"Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen."

 

Michel Stas

14 Maart 2017

Auteur Johan D'Haveloose is de 'De Oost-Vlaming van Deze Week'. Journalist Michel Wijne maakte een interview voor het huis-aanhuis-blad Deze Week met de auteur over zijn nieuwste boek  'Honden zijn ook maar mensen' dat u hier kunt lezen.


"Het feit dat je een boek leest waarin een teckel het woord voert, maakt van 'Dieren zijn ook maar mensen' echt wel iets speciaals. Zowel volwassenen als kinderen beleven plezier aan dit boek, dat ook kan gebruikt worden om uit voor te lezen."


Michel Wijne in Deze Week


Hier leest u meer over het boek en over hoe het te bestellen.