Nieuw
VERWACHT: Zigeuners voor beginners
VERWACHT: Zigeuners voor beginners

VERWACHT: Zigeuners voor beginners

refnr.: 00266
auteur: Nicky Langley
genre: een blik achter de schermen bij de Roma
Aantal pagina's: 150
ISBN: 9789464076172
Softcover
PROMO: Gratis transport
€ 18.50 incl BTW

boek VERWACHT: Zigeuners voor beginners

‘Zigeuners voor beginners’ is het vijfde non-fictieboek van actrice-auteur Nicky Langley, met foto’s van fotograaf Peter Nackaerts. De ervaringen van een alleenstaande vrouw met nieuwe buurtbewoners. Plots neergestreken in de woonwijk, blijkt het om Roma en zigeuners te gaan.

Nicky goot haar eigen grappige en menselijke ervaringen met de nieuwe bewoners in boekvorm. Twee jaar verrichtte ze opzoekingswerk naar de geschiedenis en achtergrond van dit oorspronkelijk nomadenvolk. De boeken van de Vlaamse kunstenaar Jan Yoors die als tiener opgroeide met Roma, gaven haar inzicht in hun cultuur en gewoontes. Nicky zocht Roma- en zigeunerfamilies op die in Vlaanderen op doortocht zijn, en anderen die hier vast wonen en streven naar een betere toekomst voor hun kinderen.

Het uitpluizen van de geschiedenis en cultuur van Roma’s en zigeuners leidde bij de auteur tot aanvaarding wie deze mensen zijn, een begripvolle verstandhouding en communicatie. Dit boek wil een positieve bijdrage leveren tegen het onbegrip dat heerst tegenover Roma en zigeuners.  Om zo onze eigen buurt en stadsgenoten écht beter leren kennen, om vervreemding en eenzaamheid tegen te gaan.

‘Het woord ‘Rom’ betekent mens.

Nicky Langley (1954) is een Vlaamse actrice en schrijfster van Amerikaanse origine. Ze studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Ze begon haar carrière als jazzzangeres en was ook actief op cruises. In juli 1985 nam ze met het Belgische team (naast Jean Bosco Safari en Patrick Annesi) deel aan de Knokke Cup. Onder leiding van coach Fred Bekky eindigde ze toen op de tweede plaats. Haar bekendste rol is die van Oma Fonkel in Mega Mindy.

 

Nicky Langley.