Over uitgeverij Partizaan & Stefaan van Laere

Uitgeverij Partizaan kan teruggaan op heel wat ervaring in de wereld van de boeken, uitgeverijen, boekhandels, bibliotheken en (sociale) media achter.

Oprichter Stefaan Van Laere is sinds 1988 beroepsauteur-journalist. Hij heeft intussen ruim 75 titels op zijn naam bij een breed scala aan uitgevers in Vlaanderen en Nederland, zowel fictie als non-fictie over de meest uiteenlopende onderwerpen voor jeugd en volwassenen. Hij geeft lezingen voor jeugd en volwassenen op scholen, in bibliotheken en voor tal van (vrijetijds)organisaties.

Stefaan Van Laere is ook hoofdredacteur bij Seniorennet.

 

De auteur kent het boekenlandschap door en door. Hij bouwde de voorbije jaren een schat aan ervaring achter de schermen van de uitgeverswereld op. Zo heeft hij de nodige contacten in de wereld van de boekhandels en bibliotheken, die dankbare afnemers van de door hem geschreven en/of uitgegeven boeken zijn. Met uitgeverij Partizaan zet hij een nieuwe stap voorwaarts.

Deze nieuwe uitgeverij kan een zekere gezonde eigenzinnigheid niet ontzegd worden. De keuze van de te publiceren boeken gebeurt op basis van de kwaliteit van het manuscript waarin de uitgever voortgaand op zijn intuïtie moet kunnen geloven.  In samenspraak met de auteur wordt bekeken hoe zijn of haar boek het best onder de aandacht kan gebracht worden om een zo breed mogelijk lezerspubliek te bereiken zonder luchtkastelen te beloven.

Elke auteur wordt als een partner van de uitgeverij beschouwd en het is de bedoeling een wederzijdse band op lange termijn te kunnen aangaan. Hetzelfde geldt voor het beperkte lijstje zorgvuldig uitgekozen externe partners met wie Partizaan een netwerk heeft opgebouwd.

 

Citaten over Stefaan van Laere

"De meest productieve schrijver van Vlaanderen” (journalist Dieter Herregodts, De Gentenaar/Het Nieuwsblad)

“De man die sneller schrijft dan zijn schaduw” (André Grosemans, De Gentenaar/Het Nieuwsblad, Belang van Limburg)

“Een man die weet waarover hij schrijft, dat moet aangemoedigd worden” (Sam De Graeve, voormalig programmadirecteur productiehuis Woestijnvis, ex-eindredacteur De Slimste Mens ter Wereld en ex-HUMO-hoofdredacteur, in het tijdschrift Menzo).

 

 

 

     

 

Bekijk hier de persoonlijke website van auteur Stefaan van Laere.

 

Bekijk hier de pagina van de auteur op Wikipedia.