Tram 4 - korte ritverhalen

Tram 4 - korte ritverhalen

Elena Van Gent
€ 15.00 incl BTW

"Tram 4: de metalen trechter die schijnbaar zorgeloos door de Gentse binnenstad glijdt, van Moscou tot Zwijnaardebrug.
De ruimte waar werelden elkaar ontmoeten, mensen en culturen botsen, even raken en verdwijnen. De machine die onophoudelijk laadt en lost.
De verhalen liggen voor het grijpen, dag na dag, dus moeilijk was het niet. Ik moest er alleen voor open staan: verder kijken dan de jas, de rugzak, de glimlach, boze of verveelde blik. Meer horen dan er gezegd werd.
Ik, Elena Van Gent, een vrouw die opgaat in de massa. Op die Rode Schoenen na, de draad doorheen de verhalen.
Zoek me niet, je vindt me niet.
Vraag me niets, je kent me niet.
Maar weet dat ik je zie en dat je mag gezien worden.
En dat ik geniet van de emoties die je me zo welwillend biedt."Een warme groetElena Van Gent


Intussen al meer dan 10.000 keer gelezen op deze blog.

 

Voorstelling zondag 13 december 11-12 uur in de Standaard Boekhandel Kouter Gent.

 

De mysterieuze Elena Van Gent (of toch haar onderkant...), de geheimzinnige Dame met de Rode Schoenen.

 

Elena Van Gent neemt je mee op Tram 4 voor een 50-tal korte ritten door de Gentse binnenstad. Achter de vele onbekende gezichten van de reizigers gaat ze op zoek naar de universele thema’s die mensen verbinden als liefde, vreugde, verlies en verdriet. 
Ze pent ze luchtig en vaak verrassend neer, met als rode draad doorheen de verhalen de aanwezigheid van de “Vrouw met de Rode Schoenen”.
Rij mee… en geniet van woord en beeld! 


Elena Van Gent is een rasechte Gentse vrouw die eind 2014 haar blog “Tram 4” opstartte. Het vaste recept: een wekelijks kortverhaal op maandag. Ondertussen groeide de blog uit tot een succes en werd deze in nauwelijks een jaar tijd al 13.000 keer gelezen. 
De schrijfster koos er bij de opstart voor om anoniem te blijven: centraal staan de personages en niet zijzelf. Het enige wat ze prijsgeeft zijn haar - inmiddels bekende - rode schoenen. Ze houdt van het leven, van schrijven, van de mensen die haar omringen en van haar stad Gent.

 

"Elena’s blogs lezen vlot, zijn doorspekt met humor en verrassende wendingen, en werken verslavend." (Het Laatste Nieuws, 28 maart 2015)

"Ken jij de blog Tram 4 al? Elke week post Elena Van Gent er een verhaal over haar belevenissen op de Gentse tram. Deze mysterieuze blogster (ze wil anoniem blijven) heeft talent en dat verdient een forum." (Steps, 27 april 2015)