Tram 4 - Tante Clothilde is dood

Tram 4 - Tante Clothilde is dood

refnr.: 00027
auteur: Elena Van Gent
genre: Roman
€ 22.95 incl BTW

boek Tram 4 - Tante Clothilde is dood

Na ruim zeventig jaar ruilt de zwijgzame, alleenstaande Clothilde het tijdelijke voor het eeuwige in: ze sterft. Haar nalatenschap bestaat uit weinig waardevols, op wat familiejuwelen en een schilderij van het stadhuis van Gent na. Tot ieders verbazing blijkt dat de artiest van dit kunstwerk, de mysterieuze Albert, haar minnaar was. Tineke, het nieuwsgierig achternichtje van Tante Clothilde, gaat op zoek naar de geheimzinnige man: wie is hij en waarom wist niemand dat Clothilde “een vrijer” had? En waar zijn de verdwenen familiejuwelen gebleven?
In de roman “Tante Clothilde is dood” komen een aantal personages uit “Tram 4” tot leven: de kranige oude Raoul die geregeld de loopschoenen aantrekt, de vluchteling Ferhat, de bazige Mariette, de kleine Simon met het parapluutje en Monaatje Hormonaatje. De tram is de rode draad doorheen de verhalen, de plek van ontmoeten en verbinden, van zoeken en ook van beminnen. Het boek speelt zich af tegen de achtergrond van de stad Gent, die een prominente plaats inneemt.


“Zeg, opa, iets helemaal anders: heb je ooit geweten dat Tante Clothilde een geliefde had?”
Hij schoot in een bulderlach. Het schuim van het bier spoot van zijn lippen over de tafel en bijna op haar lycra topje. 
“Ons Clothilde? Een vent? Maar Tineke toch, in uw dromen, ja!”
Tineke schudde het hoofd heen en weer. Ja, soms kon het kind een beetje nukkig zijn, dat had ze van haar pa. En die had het op zijn beurt van zijn moeder, Elza. Niet van hem, uiteraard.
Ze zei heel erg overtuigd: “Maar écht, Oom Bert zei het.”
“En Bert kan het weten? Was hij er bij misschien toen ze met die geheime kerel lag te rollebollen? Allez serieus, meiske, mocht ze een vent gehad hebben, dan hadden we dat toch geweten? Ze kon wel goed zwijgen, ons Clothilde, maar om nu zowel het feit als de identiteit van een minnaar te bewaren, dat lijkt me straf.”
“Toch is het zo,” zuchtte Tineke.
“En waarom is dat belangrijk, meiske?” Zijn wenkbrauwen gingen de lucht in. “Oh, ik weet het al: voor het geld! Wellicht is die kerel met de familiejuwelen gaan lopen, is het dat? Hebben de tantes en neven en nichten je opgestookt? Ik zal het er nog eens met ons Irma over moeten hebben. Met al die nonsens van ons Mariette, die heeft er zelfs een advocaat bijgehaald! Je houdt dat mens toch niet voor mogelijk?”

 

De mysterieuze Elena Van Gent...

 

Elena Van Gent is een rasechte Gentse die eind 2015 debuteerde met het boek “Tram 4 - korte ritverhalen”, als vervolg op de succesvolle blog “Tram 4”. Elena is gekend als “de Vrouw met de Rode Schoenen,” de centrale figuur in de cursiefjes. Ze houdt van het leven, van schrijven, van de mensen die haar omringen en van haar stad.