Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen

Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen

Stefaan Van Laere
€ 25.00 incl BTW

Heusdenkoers is een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt. Deze koers wordt al sinds 1929 georganiseerd en is uitgegroeid tot het 'wereldkampioenschap van de kermiskoersen'. De indrukwekkende erelijst doet de liefhebber watertanden met grote namen als Rik Van Looy, Jos Huysmans, Walter Godefroot, Roger De Vlaeminck en Freddy Maertens (allemaal tweemaal), en ook André Dierickx, Willy Planckaert, Lucien Van Impe en Etienne De Wilde. In een recenter verleden vinden we op het palmares ook Peter Van Petegem, Tom Steels, Nick Nuyens, tweemaal wijlen Wouter Weylandt, Tyler Farra en eveneens tweemaal Kenny Dehaes en Timothy Dupont.

De laatste jaren opteerde het bestuur bewust voor een deelnemersveld in de breedte, maar elk jaar zakken 20.000 toeschouwers naar Heusden af om er met de kermis op de achtergrond wielerspektakel van de bovenste plank te beleven.

 

HOE BESTELLEN:

stort per exemplaar € 25,00 op rekeningnummer IBAN BE04 9795 9327 4031 met vermelding ‘... ex. boek Heusdenkoers’. 

 

Lees hier het artikel uit Het Nieuwsblad over het boek.

 

Kijk hier naar de reportage van televisiezender AVS over het boek.

 

Vragen?

 

meer info via info@partizaan.be

 

of tel.  0476 47 03 99 

Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen. Na eerdere boeken over cyclocrosslegenden Berten 'De Leeuw van Laarne' Albert Van Damme (éénmaal wereldkampioen en zesmaal Belgisch kampioen bij de profs) en Bertje Vermeire (vijfmaal wereldkampioen en achtmaal Belgisch kampioen bij de amateurs), passioneel veldritamateur Freddy 'Meesterke' De Meester, wegrenner Eric Van Lancker, toprenner uit de jaren 1920 en 1930 Fred Hamerlinck, Eddy Merckx en Frank Vandenbroucke richt hij nu zijn pijlen op Heusdenkoers...