SENIORENNET WEBWINKEL: Koken met confituur

SENIORENNET WEBWINKEL: Koken met confituur

refnr.: 00201
auteur:
genre: culinair met recepten
PROMO: Gratis transport
€ 20.00 incl BTW

boek SENIORENNET WEBWINKEL: Koken met confituur

Koken met confituur.
Of met jam. Of met gelei. Of met marmelade.

Dit boek laat je zien en beleven dat confituur niet alleen gebruikt kan worden als broodbeleg of in de yoghurt, maar ook uitstekend kan dienen als ingrediënt in tal van culinaire gerechten.
Het boek toont je smaakmakende foto’s, makkelijk te volgen recepten en duidelijke ingrediëntenlijsten.
Alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek.

Als rode draad door het boek vind je diverse verhalen. Verhalen die allemaal vertrekken van – of terug te brengen zijn tot – een of andere confituursoort. Verhalen die gaan van anekdotes tot weetjes, van woordverklaringen tot beschrijvingen.

Het boek biedt tot slot een oplossing voor de restjes confituur die iedereen thuis wel in de koelkast, in een voorraadkast of op de tafel heeft staan. Hiermee sluit het boek aan bij de huidige tijdsgeest van minder weggooien en zoveel mogelijk uit de dingen halen.

...haal eruit wat erin zit!

Yleen Goffin en Maarten Simonis zijn de drijvende krachten achter de Jambrouwerij, een kleine ambachtelijke jammakerij in Riemst, vlakbij de  grens met Maastricht. Riemst is de poort van Haspengouw, dé fruitstreek van Vlaanderen, en precies dat Haspengouws fruit wordt in de brouwerij verwerkt tot heerlijke jams. In kleine hoeveelheden, zodat kwaliteit en authentieke smaken in ere worden gehouden.

Yleen en Maarten werken samen met Bart Le Roux die zijn creativiteit in dit project kwijt kan.

 

Yleen Goffin:
‘Talen, zowel de Nederlandse taal als vreemde talen, zijn een passie van mij. Ik heb dan ook met veel plezier meegeschreven aan dit boek, waarin je hier en daar een knipoog naar de herkomst van woorden of verhalende teksten kan terugvinden. Ik ben geboren en getogen in de fruitstreek
en trots op dit boek, dat mensen hopelijk aanzet om onze fruitrijkdom voor honderd procent in te zetten in de keuken!’

Maarten Simonis:
‘Als kok leerde ik het vak bij gerenommeerde restaurants als Inter Scaldes, Aux Armes de France en Paul Bocuse. Tegenwoordig leg ik als jammaker in de Jambrouwerij mijn passie in het maken van ambachtelijke Limburgse jams. Het gebruik van streekgebonden fruit en het ontdekken van oude
smaken staan in de Jambrouwerij centraal.’

Bart Le Roux:
‘Ik heb veel interessegebieden: grafische vormgeving, tekstschrijven, koken, fotografie... Sinds mijn studie grafische vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht werk ik meer dan 25 jaar in de reclame. Reizen, mijn moestuin en kunst en cultuur zijn bronnen van inspiratie, hetgeen ook in de
keuken tot uiting komt. Aan tafel komt alles en iedereen bij elkaar, elk bord is een optelsom van opgedane ervaringen. Dat klinkt hoogdravend, maar zo zie ik dat niet. Ook een boterham met jam kan een sensatie zijn!’

 

 Meer informatie over de Jambrouwerij vind je op deze website.

 

 

 


Yleen Goffin:
In het dagelijks leven ben ik projectmanager aan de Universiteit Maastricht, en moeder van twee kinderen. Ik ben verder sterk betrokken bij de Jambrouwerij, het bedrijfje van mijn man Maarten. De Jambrouwerij heeft mij teruggebracht naar het werken met regionale producten. Ik vind het leuk om de lekkere smaken van de streek te helpen bovenhalen. Mijn bijdrage aan dit boek is tussen de lijnen door te vinden; als conceptbedenkster heb ik mee vorm gegeven aan de lay-out en de teksten in dit boek.
Maarten Simonis:
“Als kok leerde ik het vak bij gerenommeerde restaurants als Inter Scaldes, Aux Armes de France en Paul Bocuse. Tegenwoordig leg ik als jammaker in de Jambrouwerij mijn passie in het maken van ambachtelijke Limburgse jams. Het gebruik van streekgebonden fruit en het ontdekken van oude smaken staan in de Jambrouwerij centraal.”
Bart Le Roux:
“Ik ben vanalles: grafisch vormgever, contentschrijver, foodie, fotograaf. Ik heb grafische vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht gestudeerd en inmiddels al zo’n 25 jaar ervaring ‘in de reclame’. Reizen, mijn moestuin en kunst en cultuur zijn een dagelijkse bron van inspiratie, hetgeen ook in de keuken tot uiting komt. Aan tafel komt alles en iedereen bij elkaar, elk bord is een optelsom van eerder opgedane ervaringen. Dat klinkt hoogdravend, maar zo zie ik dat niet. Ook een boterham met jam kan een sensatie zijn!”

 

Werk van fotograaf Jasper Paulissen vind je op deze website.

 

       

 

Een preview van enkele foto's uit het boek.
Foto's Jasper Paulissen.