SENIORENNET WEBWINKEL: Eric Van Lancker. Karakterkampioen

SENIORENNET WEBWINKEL: Eric Van Lancker. Karakterkampioen

refnr.: 00215
auteur: Christiaan Raes & Stefaan Van Laere
genre: wielerboek
PROMO: Gratis transport
€ 25.00 incl BTW

boek SENIORENNET WEBWINKEL: Eric Van Lancker. Karakterkampioen

Eric Van Lancker mag terecht een van de meest succesvolle wielrenners van de laatste decennia genoemd worden. In zijn profperiode over de jaren 1984 tot 1995 behaalde hij naast diverse overwinningen in vooral het rondewerk, niet minder dan vier wereldbekerzeges: de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Wincanton Classic en de Grote Prijs Montreal. 
Hiernaast is hij nog steeds actief in het wielermilieu. Momenteel is hij ploegleider bij Cannondale-Garmin en provinciaal coördinator van de Vlaamse Wielerschool afdeling West-Vlaanderen.
Auteur Christiaan Raes had het genoegen het boeiende relaas van Eric op te tekenen. Het is een spannend verhaal geworden over het wel en wee van Eric in zijn lange profloopbaan en ook de periode erna. Knap geillustreerd met unieke foto’s en doorspekt met leuke wieleranekdotes.
Hiernaast vult dit boek een lacune op in ons al rijke wielererfgoed en is het een verdiende hulde aan een groot West-Vlaams wieler- en karakterkampioen.
Een must voor eenieder die de wielersport een warm hart toedraagt!

Christiaan Raes waagt zich in dit boek aan een biografie van levende wielerlegende Eric Van Lancker. Warm aanbevolen!

Christiaan Raes (60) is medewerker in de administratie van het Vlaams Deeltijds Kunstonderwijs. Als auteur is hij vooral bekend van zijn poëziewerk, zoals gebundeld in zijn fel opgemerkte boeken “Naar Keuze” en “Des Weemoeds Verwondernis”.


Hiernaast is Christiaan Raes een complete wielerfreak. Het is zijn lust en leven om de rennersepiek en bijhorende heroïek te beschrijven in een toegankelijke, vinnige, sappige en vaak humoristische stijl.

 

Het schrijven van de wielerbiografie over wielerkampioen Eric Van Lancker was voor hem een erg aangename uitdaging. Het resultaat leest u in dit boek. Veel lees- en koersgenot!