Promo
SENIORENNET WEBWINKEL: 365 merkwaardige gebeurtenissen uit de geschiedenis van de sport - één voor elke dag

SENIORENNET WEBWINKEL: 365 merkwaardige gebeurtenissen uit de geschiedenis van de sport - één voor elke dag

Stefaan Van Laere
PROMO: Gratis transport
Promotie
€ 15.00 incl BTW
€ 18.50 incl BTW

 

“Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.” Dat zegt niet de auteur, maar wel de Nederlandse sportpresentator Koos Jansma.
Wanneer liep Usain Bolt nu ook weer zijn fabuleus wereldrecord op de 100 meter?  Op welke dag mocht Jean-Pierre Coopman met Muhammad Ali kampen om de wereldtitel?
Maar evengoed: wie won als eerste vrouw ooit goud op Olympische Spelen? Waarom gaat schaatser Jeen van den Berg als niet-winnaar toch de geschiedenis in?

In dit boek vindt u dag per dag steeds één merkwaardig feit uit de internationale sporgeschiedenis. De ene keer een (al dan niet) groot sportmoment, de andere keer iets wat ooit (soms zelfs meer dan vijfhonderd jaar geleden) ergens in de marge gebeurde. Aan u om te ontdekken en te proeven. En nadien met uw kennis uit te pakken.

 

Stefaan Van Laere (1963) was vastbesloten om als kind later in de Tour de France of minstens in het wereldkampioenschap veldrijden zegevierend over de eindstreep te komen.
Door omstandigheden buiten zijn wil is dat niet gelukt, maar de liefde voor de sport bleef.
Op zijn zestiende schreef hij zijn eerste artikel voor een sporttijdschrift (een reportage over zijn dorpsgenoot en wereldkampioen cyclocross Albert ‘De Leeuw van Laarne’ Van Damme), en sindsdien is hij als auteur en journalist zijn eerste minnares nooit vergeten.
Sinds 1988 is hij beroepsschrijver met een brede waaier aan interesses, maar met sport nog steeds in een prominente hoofdrol.

 

 

Stefaan Van Laere.