Promo
SENIORENNET WEBWINKEL: De kunst om te praten met volle mond

SENIORENNET WEBWINKEL: De kunst om te praten met volle mond

auteur: Guy Van Cauteren & Stefaan Van Laere
genre: culinair met recepten
PROMO: Gratis transport
Promotie
€ 20.00 incl BTW
€ 25.00 incl BTW

boek SENIORENNET WEBWINKEL: De kunst om te praten met volle mond


 

 


Chef Guy Van Cauteren baatte van 1979 tot 2013 restaurant ‘t Laurierblad in Berlare uit. Deze bekroonde sterrenchef mag zich de eerste tv-kok van het land noemen.
Is dit boek biografisch? Deels.
Een lesje op basis van ervaringen? Zeer zeker niet!
Is het helemaal waar gebeurd? Meestal...
Is het een afrekening met bepaalde instituten? Natuurlijk niet!
Een kookboek? Neen!
Al staan er wel (onvermijdelijk) korte recepten in...


Wat is het dan wel? Een redelijk ludiek verhaal met tenminste een glimlach.
Is het nostalgisch? Soms een beetje, maar nooit met  “tuiten” van tranen, snot en slinger, soms met spijt en verdriet.


“2.2 kg, nat gewogen. Maandag 8 mei 1950. In een tijd waar de Tweede Wereldoorlog met alle ontberingen nog vers in het geheugen lag en baby’s bij voorkeur groot, mollig en rond hoorden te zijn, had de vroedvrouw duidelijk te doen met de eerstgeborene van Adon en Alfonsine Van Cauteren.”

Zo begint het leven van chef Guy Van Cauteren. Hij beschreef het samen met auteur Stefaan Van Laere in het boek ‘De kunst om te praten met volle mond’.

Guy Van Cauteren maakte naam als de sterrenchef van restaurant 't Laurierblad en was ook de allereerste tv-kok in Vlaanderen nog voor deze term bestond. Zogezegd op rust blijft dit culinaire wonderkind actiever dan ooit. In auteur Stefaan Van Laere vond hij een spitsbroeder om in zijn verleden te duiken.

Guy Van Cauteren en Stefaan Van Laere werkten eerder al samen aan de boeken 'Whisky' (uitgeverij Lannoo), 'Restaurant 't Laurierblad' (uitgeverij Snoeck) en 'Tijd voor thee' met kruidenvrouw Winiefred Van Killegem (Standaard Uitgeverij). Stefaan Van Laere heeft naast fictiewerk voor jeugd en volwassenen een hele reeks culinaire titels op zijn naam en is hoofdredacteur bij Seniorennet.

 

 

Guy Van Cauteren.