Alena van Dilbeek

Alena van Dilbeek

refnr.: 00112
auteur: Alain Vanclooster
genre: Gedichten
€ 15.95 incl BTW

boek Alena van Dilbeek

"Alena van Dilbeek" is gebaseerd op een lokale legende uit de 7de eeuw, zoals neergeschreven in het jaar 1518 en nu herschreven met een stevige portie dichterlijke vrijheid. Taboes sneuvelen, waarden worden in vraag gesteld. De lezer wordt uitgenodigd om kritisch na te denken over de betekenis van liefde en religie in het leven. Naar de vorm doet het boek een beetje denken aan de verhalen van "Beatrijs" en "Mariken van Nieumeghen" uit de Middelnederlandse literatuur.

Alain Vanclooster (1962) woonde 12 jaar in Dilbeek en nam er actief deel aan het verenigingsleven. Hij toonde altijd een grote belangstelling voor het cultureel erfgoed. Een eerste versie van "Alena van Dilbeek" werd op 9 mei 2004 als monoloog door de auteur opgevoerd ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten. In 2011 verscheen zijn eerste dichtbundel "Liever is een haas".
Steven Selschotter (1981) is leraar plastische kunsten. Hij maakt o.a. affiches, cartoons, bierviltjes en muurschilderijen. In 2008 won hij de stripwedstrijd van Ganshoren (Brussel). En in 2011 verscheen zijn eerste stripverhaal "Katelijne van Brugge", eveneens gebaseerd op een middeleeuwse legende."Alena van Dilbeek" is het 1ste gezamenlijk creatief initiatief van deze nonkel en neef.