Nieuw
Kampioen geweest

Kampioen geweest

refnr.: 00339
auteur: Robert Janssens
genre: roman
Aantal pagina's: 218
Softcover
€ 22.50 incl BTW

boek Kampioen geweest

 Neen, dit is geen boek over wat doorgaans ‘de koers’ wordt genoemd, dit is gewoon een roman, maar dan wel een met een coureur als hoofdpersonage. Een man met redelijk talent, die via zijn prestaties en tegenvallers alles beleeft wat in zijn sport te beleven valt. Net zoals in een doorsnee dorp, hier ‘Peloton’ genoemd, waarin niet alleen gefietst en gestreden wordt, maar waar ook zoiets als een dagelijks, sociaal en minder sociaal leven bestaat. En die man ervaart ook dat, eens de carrière voorbij, het allemaal anders wordt, moeilijker op vele vlakken.

 
“Zou jij, die grote journalist, ja, ja, zo heb ik altijd over jou gedacht, het niet zien zitten… euh… mijn biografie te schrijven, zodat de mensen zouden inzien dat ik ooit een topcoureur ben geweest?”
 
Filip Osselaer (zelf een notoir wielerauteur) schreef in Primo dit uitgebreide artikel over Robert Janssens:
 
 

 Robert Janssens (°1939) was gedurende 44 jaar journalist in de sport, met wielrennen als specialiteit. Hij bracht van op het terrein verslag uit van 38 Ronden van Frankrijk en van alle andere rittenwedstrijden, klassiekers en kampioenschappen. In 2021 debuteerde hij als fictieauteur met de roman ‘Sukkelaar’, en in 2022 verscheen naast de roman ‘Jef’ ook zijn eerste jeugdboek ‘Robje en de Ronde’. In 2023 volgden zijn derde en vierde roman ‘Ik ben twee en ik zeg nee’ en ‘Met dertien aan tafel’. In 2024 bundelde hij in ‘Eén per week’ een selectie cursiefjes die hij sinds 2021 elke week voor SenNet Magazine schrijft.