Liefdesbrieven aan West-Vlaanderen

Liefdesbrieven aan West-Vlaanderen

refnr.: 00249
auteur: Karel Luyckx
genre: Ode van bekende West-Vlamingen aan hun provincie
Aantal pagina's: 150
ISBN: 9789464076073
Softcover
€ 20.00 incl BTW

boek Liefdesbrieven aan West-Vlaanderen

Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is en de verschillende visies en ervaringen die in het boek aan bod komen zijn al even uniek. De mozaïek aan brieven maakt van deze uitgave de meest vertederende liefdesverklaring die West-Vlaanderen dubbel en dwars verdient.

Met liefdesbrieven van:
MANU RUYS (+)
ERIK BURKE
BROOS CLAERHOUT
IGNACE LOWIE
DIRK DE FAUW
HENDRIK CARETTE
HILDE CREVITS
KRIS DECLERCQ
FILIP DE BODT
CARL DECALUWE
HECTOR VAN OEVELEN
MATTHIAS NOE
HENK HOUWAERT
PATRICK LATEUR
MANON HUYSMAN
LOES VANDROMME
WIM OPBROUCK
MIEKE VERHELLE
DOLF KASTELEIN
JORIS PRAET
JOHAN SANCTORUM
MARK VAN DE VOORDE
EMMILY TALPE
KATRIEN VAN  EECKHOUTTE
MIET WAES
WIDO BOUREL
STEVE SAVELS
THOMAS VANDAMME  

Freelance journalist Karel Luyckx schreef voor verscheidene dag- en weekbladen in binnen en buitenland. Dat hij als geboren en getogen Antwerpenaar bezeten was door zijn geboortestad bewees hij met eerdere werken over de Metropool die hij fors van gedaante zag veranderen, maar waarover hij geen kwaad woord wil horen. Hoe en waarom hij zich uiteindelijk definitief in Zeebrugge heeft gevestigd is een hoofdstuk apart met als titel: “Hoe een geboren en getogen Sinjoor ‘de parking’ leerde verkennen en liefhebben.”  Met als bijkomende troef dat hij, jarenlang vertrouwd met de maritieme wereld, opnieuw voeling heeft met een zeehaven. Daar waar hij de haven van Antwerpen alsmaar zag uitdeinen ver weg van de stad, waardoor het gros van de inwoners die niet ‘aan den basseng’ werken de band met hun haven verloren hebben.  
Enkele tientallen goedhartige zielen, van Vlaams viceministerpresident, gouverneur en burgemeesters tot kastelein en stoere zeebonk, die ieder in hun eigen stijl een liefdesbrief schrijven aan West-Vlaanderen, omdat een vermetele initiatiefnemer het hen vroeg. Is een beter bewijs denkbaar dat West-Vlamingen terecht ‘preus lik fjirtig’ zijn op hun regio?

 

 

Auteur Karel Luyckx.