Addergebroed - een selectie dichters verzameld door Bob Minne

Addergebroed - een selectie dichters verzameld door Bob Minne

refnr.: 00005
auteur: Bob Minne e.a.
€ 18.50 incl BTW

boek Addergebroed - een selectie dichters verzameld door Bob Minne

Een verzamelwerk met 99 gedichten vanuit het Gentse en over de grenzen heen.

Met 'Addergebroed' is Bob Minne toe aan zijn achtste dichtbundel. De gedichten van Minne zelf vormen als het ware de rode draad doorheen een poëtisch avontuur waarin meer dan 30 artiesten (dichters en beeldende kunstenaars) uit binnen- en buitenland aan bod komen. Allemaal mensen waar Bobadas in de loop der jaren mee samengewerkt heeft of die met hem een podium deelden. Het resultaat: een unieke collectie die toont dat het woorden regent in Gent en poëzie er de laatste jaren met de deur in huis valt.

 

Met werk van: Bardthesque, Lot Goethals, René Van Densen, Dorien De Vylder, Gaia Blomme, Coenraed de Waele, gustaaf de meersman, mara, Marie Meeusen, Jan van Reeth, T-Loc, Nick J. Swarth, Julie Kennivé, Maria Little, Marie Follebout, Erika De Stercke, Simon Vaernewyck, Esther Mechraoui, Sergio Utsch, Lestat Grenouille, Mr Meaner, Marie Gavel, Nono Rongé, Philippe Lombaert, Tibout Shaik, Wouter Misterioso, Rinze Lich, Noctu 9000, Joseph O'Neill, Willem Teerlinck & JackJohannes Hemp. 

 
Knoop het maar al in uw dichterlijke oren...

Bob Minne (Bobadas) is een Gentse dichter die zich naast poëzie ook toelegt op straattheater, performancekunst en théatre invisible. Van 1999 tot 2005 was hij lid van een aantal Gentse hiphop / spoken word formaties zoals 'Lowlife' en 'Six Monkeys and a Barrel'. De laatste tien jaar stond dit enfant terrible met gedichten en spektakel tussen de mensen of op de planken. Van Gent tot in Slovenië, van Brussel, Leuven en Oostende tot in Poitiers, Aurillac, Amsterdam, Groningen, Tilburg, Barcelona en Cambodja.

 

Deze eigenzinnige man van het woord was ook zes jaar lang één van de drijvende krachten achter het dichterscollectief 'De Wolven van La Mancha' waarmee hij Gent en omstreken overspoelde met poëtische avonden en artistieke evenementen zoals het ecologisch en eigentijds cultuurfestival 'Zaradi Tebe' en de tiendaagse woord- en beeldmarathon 'En het Grootste Deel Schreven we Samen in Bed' tijdens de Gentse Feesten. In 2012 was hij verantwoordelijk voor de performance die de Canvascollectie won en ging hij van start met de culturele organisatie 'Dichter bij Ithaka', het artistiek café 'De Tuin van Heden' en multidisciplinaire events zoals 'Mensen die Dichten zijn Gevaarlijk'.

 

 

 

Dichter Bob Minne tijdens een performance.

 

Ga hier naar de Facebookpagina van Bob Minne.