Schaverdijntjes

Schaverdijntjes

refnr.: 00001
auteur: Machar Van Geyt
genre: Lichtvoetige rijmen over het leven
€ 17.50 incl BTW

boek Schaverdijntjes

Met ‘Schaverdijntjes’ ontwikkelt Machar Van Geyt een nieuw literair genre. Dit door de auteur zelf gesmeed woord afkomstig van het oud-Gentse werkwoord ‘schoaverdijnen’ betekent ondermeer ‘schaatsen’ en glijdt elegant omheen alle regels van het klassieke rijmen om tot een originele en lichtvoetige dichtvorm te komen. Resultaat is een selectie van honderd ‘schaverdijntjes’ die nu eens weemoedig, dan weer teder of stoutmoedig alle registers van het leven bespelen.

Levensgenieter Machar Van Geyt (1947), tekende voor een aantal publicaties in eigen beheer, waarin hij een bloemlezing bundelde van de meer dan 1.000 columns, die hij schreef voor diverse kranten, weekbladen en de lokale radiozender ‘Radio Roeland’. In 2013 verscheen zijn gedichtenbundel ‘Gedragen door de wind’. Hij was als acteur jarenlang verbonden aan het ‘Gents Amusementstheater’ en schreef diverse theaterproducties, waaronder zeven monologen, die tijdens de Gentse Feesten werden vertolkt door de bekende acteur Anton Cogen. De auteur is ook een niet onverdienstelijk stemimitator en presentator, ondermeer van de chansonprogramma’s ‘France à Gand’, die hij op voornoemde radiozender verzorgde.

 

 

Auteur Machar Van Geyt signeert zijn boek tijdens de voorstelling in A Capella (Gent). Een aanwinst voor uitgeverij Partizaan!