Uitverkocht
Vrije kaketoe

Vrije kaketoe

refnr.: 00204
auteur: Evelyne Janssens
genre: een universeel verhaal
Uitverkocht

boek Vrije kaketoe

In Vrije Kaketoe word je meegenomen in een stukje levensgeschiedenis. Met meedogenloze precisie analyseert de schrijfster haar eigen leven, om onderweg steeds meer overtuigd te geraken van het feit dat haar verhaal eigenlijk een universeel verhaal is: een universeel verhaal van de zoektocht naar liefde.
“De Vrije Kaketoe geeft een unieke inkijk in het chaotisch gestructureerd brein van Janssens en leest als plensende regen.”
Bob Minne (schrijver)
“Evelyne geeft ALLES: een mix van existentiële angsten, doldwaze liefdes-
perikelen en een onuitputtelijke energie waar je van moet slikken. En flikker het woord ‘oprecht’ daar ook maar ergens tussen!”
Dimitri Sterkens (regisseur)
“Alle werken van Evelyne getuigen van één ding: dat ze zich altijd heeft proberen vrij te vechten van maatschappelijke normen.”
Erjan Kalldrëmxhiu (psycholoog)
“Een multitalent, een vrouw die je laat genieten, je blik verruimt op een
creatieve en inspirerende manier.”
Manon Soberon (actrice)
“De geestdrift spat van Evelyne af. Soms betoont ze zich als met de zachtheid van een ree aan het kabbelende beekje van de inspiratie, maar vaker als een sterke leeuwin, wild, onverschrokken en nuchter ingesteld op de overwinning. Met een veelheid aan talenten eerbiedigt ze ten volle het geschenk van het o zo mysterieuze leven.”
David Claeys (verzamelaar)

Evelyne Janssens (°1991, Gent) studeerde filosofie in Leuven en psychologie in Gent. Vanaf 2014 was ze werkzaam binnen de theaterwereld, en schreef haar eigen stukken die ze zelf regisseerde en waarin ze ook acteerde. Daarnaast organiseerde ze jarenlang filosofiesalons, en stortte zich vanaf 2018 op nog een andere passie: muziek. Ze drumde en zong bij de rock- en punkband ‘Je m’en Sex Please’, schreef haar eigen nummers op piano en trad op als rapster met haar hiphop alter ego ‘Bearfoot Eve’. Nu laat ze haar leven in België achter zich om haar dromen in het buitenland na te jagen.