Weg naar ooit

Weg naar ooit

refnr.: 00306
auteur: Albert-Fernand Haelemeersch
genre: roman
Aantal pagina's: 232
ISBN: 9789464076622
Softcover
€ 21.50 incl BTW

boek Weg naar ooit

Hoewel er mogelijk elementen in verweven zitten uit het parcours van de auteur, is ‘Weg naar Ooit’ een fictief verhaal uit het leven van Paul, een man met ambitie en veel tegenslagen, die noodgedwongen en zeer tegen zijn zin in de ambtenarij belandt. Ontgoocheld door pestgedrag neemt hij loopbaanonderbreking en gaat hij op zoek naar nieuwe horizonten.
Het hoofdpersonage is een samenvoeging van karakters en gebeurtenissen die de auteur leerde kennen, koesteren en waarderen.
Door het verweven van eigen ervaringen met deze van lotgenoten en de vele flashbacks kan de lezer soms moeilijk doorgronden wat fictie en wat werkelijkheid is. Precies dat element geeft het ‘plakboek’ van cursiefjes en herinneringen een zekere draagkracht die uitnodigt tot lezen en wie weet eigen ervaringen te herkennen.
 

Albert-Fernand Haelemeersch werd in 1947 te Sint-Martens-Latem geboren. Hij is cultuurrecensent en auteur van werken als ‘Verknocht aan het Land in de Leiebocht’ en ‘Sint-Martens-Latem, de Vijfde Generatie’. Daarnaast publiceerde hij talloze kunstmonografieën, essays, columns en dichtbundels.
Tot 1995 was hij freelancer bij diverse media. Datzelfde jaar startte hij ook ‘De Loatemsche Kleppe’, een eigen (deels) satirische periodiek en gratis opinieblad, vaak in streekeigen dialect verwoord. Nu als digitaal forum op www.leiestreek.com

Hij is ook de auteur van de roman 'Ooit komt het goed'.

 

Albert-Fernand Haelemeersch.