70 jaar badminton

70 jaar badminton

refnr.: 00240
auteur: Herman Moens
genre: imposant naslagwerk over 70 jaar badminton in België
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789464076035
Hardcover
€ 28.50 incl BTW

boek 70 jaar badminton

Meer dan 300 pagina's-groot formaat 210 x 297 mm

hardcover met duizend unieke foto's

 

1957 Jean Croissiaux

 

Bij uitgeverij Partizaan verscheen het imposante naslagwerk 70 jaar Koninklijke Badminton van badmintonexpert en auteur Herman Moens. We laten de auteur aan het woord over zijn boek:

"Voor de vele badmintonners die wat meer willen weten over de geschiedenis van badminton in België schrijf ik dit epistel. Maar ook voor mijn vele vrienden in het badminton die veel van de gebeurtenissen hebben meegemaakt en die dit misschien leuk zullen vinden. Mijn fotoboeken, mijn krantenknipsels, verzamelde badmintonmagazines, resultatenboekje waarin ik elk toernooiresultaat noteerde, de hulp van heel wat kennissen in clubs die foto’s aanleverden of namen van spelers, mijn geheugen. Dat zijn de ingrediënten."

 

1981 Europa Cup Landskampioenen


"Het is een subjectief verhaal over hoe ik badminton beleefd heb, hoe ik me altijd geamuseerd heb, hoe ik heb kunnen meewerken aan de groei, hoeveel aangename mensen ik heb leren kennen, hoe ik heb kunnen kennis maken met enthousiaste medewerkers, en hoe ik in die sport zoveel vriendschap heb kunnen ervaren. Het is ook een eerbetoon aan allen die ervoor gezorgd hebben dat veel mensen van alle leeftijden kunnen genieten van badminton. Het verhaal is een samenraapsel van evenementen en anekdotes die ik graag vertel, want de pers heeft er nooit zoveel over geschreven… daarom doe ik een poging om dat euvel goed te maken."

 

Herman Moens

 

2006 David Jaco

 

Het boek is een ware must voor elke badmintonliefhebber.

 

 

2009 Wouter Claes & Nathalie Descamps

Imposant boek over 70 jaar badminton in België met duizend foto's van badmintonlegende en auteur Herman Moens

Herman Moens (1943) is een badmintonspeler die 33 keer Belgisch kampioen werd, 61 nationale selecties had, 191 A-tornooien won en ook 100 A-finales verloor. Hij was jarenlang lid van de beheerraad van de BBB (Belgische Badminton Bond) en NBL (Nederlandstalige Badminton Liga).

 

 

 

Badmintonlegende Herman Moens