Danny De Bie

Danny De Bie

refnr.: 00046
auteur: Jamy Ivens
genre: Wielerboek
€ 25.00 incl BTW

boek Danny De Bie

Danny De Bie wereldkampioen 1989 in Pontchâteau: de mooiste en de belangrijkste zege uit zijn wielercarrière. Maar er is meer dan dat. We gaan terug naar de tijd waarin het allemaal begon, van de jeugdrenner tot zijn laatste dag als ploegleider bij Telenet-Fidea. 
De koersverhalen en foto’s in dit boek brengen de lezer terug naar een generatie die totaal anders was dan dat we nu gewoon zijn. Er was meer dan enkel die wereldtitel en er zat ook meer in de renner Danny De Bie. Maar Voor De Bie hoefde het niet meer te zijn. Er was ook nog een leven naast de koers en ook dat was belangrijk voor hem. Niets moest en alles kon, geen verplichtingen. Zijn grootste troef? Zijn talent, want zonder dat hadden we nooit van Danny De Bie gehoord. 
Hij is duidelijk een man die weet wat hij wil of wou, niet de luidruchtigste, kort van antwoord, en altijd eerlijk in zijn analyses na de wedstrijd. Als iemand anders beter en sterker was gaf hij dat altijd eerlijk toe zonder naar een excuus te zoeken. 
De Bie is een speciaal iemand en in zijn wielercarrière ook steeds vernieuwend. Zijn staartje van weleer is bekender dan zijn palmares, zijn kinderen meenemen op het podium was nog nooit gezien in de cross, starten met een vol achterwiel waar de concurrentie met open mond aan de start naar stond te staren: het  zijn maar enkele voorbeelden van hoe verrassend hij soms uit de hoek kon komen. 
Danny vormt samen met zijn broers Rudy en Eddy een stuk wielergeschiedenis in de wereld van het veldrijden.
 

 

Verschijnt najaar 2016

Kan nu al besteld worden (beperkte oplage)!

Jamy Ivens is gek van de koers. Hij schreef eerder al zijn persoonlijk wielerverhaal en boeken over Theo Verschuere, Rik Van Linden en Eddy Merckx. Met dit boek over Danny De Bie duikt hij nu ook in de modder van het veldrijden.