Nieuw
Promo
VOORINTEKENING BOEK Van Edelare naar de Koppenberg - cyclocrossen in het Oudenaardse

VOORINTEKENING BOEK Van Edelare naar de Koppenberg - cyclocrossen in het Oudenaardse

refnr.: 00340
auteur: Freddy De Meester & Stefaan Van Laere
genre: cyclocrossen in het Oudenaardse
Aantal pagina's: 176
Hardcover
PROMO: Gratis transport
Promotie
€ 25.00 incl BTW
€ 30.00 incl BTW

boek VOORINTEKENING BOEK Van Edelare naar de Koppenberg - cyclocrossen in het Oudenaardse

 

VERSCHIJNT OKTOBER 2024

TEKEN IN TOT EIND AUGUSTUS 2024 AAN € 25,00 (VERKOOPPRIJS NADIEN € 30,00)

In oktober 2024 verschijnt bij uitgeverij Partizaan het boek 'Van Edelare naar de Koppenberg - cyclocrossen in het Oudenaardse'.

 

 

Kamiel Vermassen.

In dit boek beschrijven auteurs Freddy De Meester en Stefaan Van Laere de boeiende geschiedenis van de cyclocrossen in de streek van Oudenaarde. Daar werden al einde de jaren 1930 veldritten georganiseerd met lokale helden zoals eerst Kamiel Vermassen (die de stiel leerde in Frankrijk) en later ook onder meer Georges Vandermeirsch, inwijkeling Firmin Van Kerrebroeck, Bertrand Bettens, Julien Vanden Haesevelde,...

 

Julien Vanden Haesevelde.

Het boek biedt een inkijk op al dan niet verdwenen legendarische cyclocrossen in plaatsen als onder meer Ename, Nederename, Mater, Petegem, Leupegem, Volkegem (decor van het Bk in 1975 met Roger De Vlaeminck als winnaar en het EK voor junioren in 1977), Edelare (waar in 1957 het WK plaatsvond) en de iconische Koppenbergcross.

 

Sven Nys.

Deze cross staat op het palmares van onder meer Mario De Clercq, Bart Wellens, 9 x Sven Nys, Kevin Pauwels, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Eli Iserbyt, Lars van der Haar en Thibau Nys. Bij de vrouwen sieren onder meer Helen Wyman, de betreurde Jolien Verschueren, Kim Van De Steene, Annemarie Worst en Fem van Empel de imposante erelijst.

 

Peter Van Den Abeele.

Wielerkenner Robert Janssens laat in enkele gewaardeerde bijdragen zijn licht schijnen over de geschiedenis van het veldrijden. Zijn rijke input wordt aangevuld met interviews met bekende renners als Albert Van Damme, Bertje Vermeire, Peter Van Den Abeele (verantwoordelijke voor het cyclocross en mountainbike bij het UCI) en Christophe Impens (managing director bij Golazo).

 

Albert Van Damme en Firmin Van Kerrebroeck.

 

Naast de grote namen en crossen besteedt het boek ook aandacht aan minder bekende crossen en veldrijders. 

 

 

Bertje Vermeire.

Het boek wordt extra geillustreerd met de verrassende beelden en teksten van Arte Invoce. Dit besloten kunstenaarscollectief wenst anoniem te blijven en kiest zelf op eigenzinnige wijze zijn projecten uit.

Het boek verschijnt in oktober. U kunt hier tot eind augustus voorintekenen aan de prijs van € 25,00 (prijs nadien € 30,00).

Voorintekenaars worden uitgenodigd op de voorstelling van het boek. Wie dan verhinderd is, krijgt het boek thuis opgestuurd. Bij bestellers uit het Oudenaardse wordt het boek persoonlijk bezorgd.

Verdere info: info@partizaan.be, tel. 0479 35 52 80.

VERSCHIJNT OKTOBER 2024

TEKEN IN TOT EIND AUGUSTUS 2024 AAN € 25,00 (VERKOOPPRIJS NADIEN € 30,00)

 Freddy De Meester is een cyclocrossamateur in hart en nieren. Hij reed zelf tot zijn vijftigste en vertelde zijn levensverhaal als veldrijden in het boek Freddy 'Meesterke' van de cyclocross. Hij kreeg de smaak te pakken via zijn nonkel Marcel De Meyer, manager van menig veldrijder en organisator van tal van crossen.

Samen met auteur Stefaan Van Laere - zijn jeugdjaren verslaafd geraakt aan het veldrijden dankzij dorpsgenoot Albert Van Damme (de 'Leeuw van Laarne') schree hij ook het boek 'Van eigen bodem' over de Belgen op het WK veldrijden.

 

Freddy De Meester.

 

 

Stefaan Van Laere.