In de media

'Mister Heusdenkoers' Willy Hamerlinck overleden (Geert Heirman in Het Nieuwsblad)

13 April 2020

Jouranlist Geert Heirman meldt in Het Nieuwsblad het overlijden van Willy Hamerlinck (87).

U kunt het artikel hier online lezen. In het artikel wordt ook verwezen naar het boek over Heusdenkoers van auteur Stefaan Van Laere, die ook over Willy's vader, de legendarische 'Don Fredo' Fred Hamerlinck, een boek maakte.

 

Hier de integrale tekst van het artikel.

"Willy Hamerlinck,erevoorzitter van wielercomité Klaver 7 en jarenlang de grote bezieler van Heusdenkoers, is op 87-jarige leeftijd overleden in wzc Zonnehove in Sint-Denijs-Westrem.

Twee jaar geleden werd de "Grote Prijs Maurice Raes" omgedoopt tot de "Grote Prijs Willy Hamerlinck", als eerbetoon. De betreurde ere-voorzitter was bevriend met zowat alle grote renners van de voorbije generaties die Heusden aandeden. Op de hoogdag van de koers genoot hij ook de laatste jaren, in fysiek moeilijke omstandigheden, nog van de belangstelling rond zijn figuur. Niet zelden werd er aan zijn mouw getrokken voor een selfie met een fan. 

"Zelf had ik niet genoeg macht in mijn benen, maar van mijn vader heb ik wel de drang geërfd om te winnen. Net als hem ben ik een vechter. Het is mijn doel geweest om iets te maken van die Heusdenkoers, en ik denk dat ik daar wel in geslaagd ben", vertelde hij twee jaar geleden in "Heusdenkoers", het standaardwerk van Stefaan Van Laere.

Op de sociale media wordt ondertussen met ongeloof en vooral heel veel respect gereageerd op het bericht over het overlijden van het icoon van Heusdenkoers. Morgen leest u hier enkele reacties op het overlijden van Willy Hamerlinck. "

 

 

 

Door Geert Herman

 


Deel dit bericht: