Nieuws

27 Januari 2019

De enthousiaste nieuwe Partizaanauteur Kobe Lecompte is terecht erg fier op zijn eersteling, de roman 'Babygehalte' die net van de persen rolde.

 

Hij maakt er dit YouTubefilmpje over.

 

Kobe gaat met zijn boek ook op tournee om zijn debutroman te lanceren.

Het programma:

Bibliotheek Landen, Stationstraat 31a, 3400 Landen - dinsdag 5 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Passa Porta bookshop, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel - woensdag 6 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Salvator boekhandel, Befferstraat 5, 2800 Mechelen - dinsdag 12 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Flyer Tattoo, Overleiestraat 46, 8500 Kortrijk - woensdag 13 februari 2019 - 15u00 - 18u00

La Bottega, Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt - dinsdag 26 februari 2019 - 15u00 - 18u00

VTI internaat, Boeveriestraat 73, 8000 Brugge - 27 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Modesalon Seraphine, Hoogpoort 30, 9000 Gent - donderdag 28 februari 2019 - 15u00 - 18u00

 

Meer info over de auteur vindt u op zijn website.

 

 

Het boek is te bestellen via elke boekhandel of rechtstreeks via de Partizaanshop.

13 Juni 2017

Leest Koning Filip vandaag al in avant-première het boek dat auteur Stefaan Van Laere over Heusdenkoers schreef?

De koning kreeg gisterenavond bij een bezoek in Evergem bij de Marokkaanse familie Benhaddou waar hij aan tafel genoot van de ‘iftar’ (de maaltijd na zonsondergang bij het vasten) een exemplaar van auteur Stefaan Van Laere overhandigd.

Het boek wordt pas komende zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) voorgesteld, maar de koning heeft er nu al eentje…

 

Boekvoorstelling: zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia, Heusdendorp 10 in Heusden.

 

U kunt het boek hier bestellen.

 

14 December 2016

Tweemaal uitgeverij Partizaan nu zondag 18 december in de Standaard Boekhandel Dok Noord in Gent: om 14 uur signeersessie 'Tram 4 Korte ritverhalen deel II' (Elena Van Gent) en vanaf 15 uur het nieuwe kinderboek 'Ridder Zap' (Stien Thys) met haar vertelwagen.
 

 

Klik hier voor het programma.

05 November 2016

Op vrijdag 4 november beleefde auteur Joahn D'Haveloose uit de Partizaanstal een heuglijke dag. Eerst werd hij in het Gentse Provinciehuis ontvangen door de Finse ambassadeur, aan wie hij in het bijzijn van burgemeester Daniël Termont en gouverneur Jan Briers een exemplaar kon overhandigen van 'The Finnish Girl', de Engelse door hem zelf vertaalde versie van de nieuwe Bonnard & Brunello thriller 'Het Finse Meisje'.

Dit boek werd een uurtje later officieel voorgesteld op de Gentse Hogeschool.

 

 

Meer info over Het Finse Meisje en hoe het boek te bestellen vindt u hier.

 

Meer info over 'The Finnish girl' en hoe dit boek te bestellen vindt u hier.

04 November 2016

Op donderdag 3 november werd in de gemeentelijke basisschool van Niel het boek 'Expo '58 en zijn medewerkers' van François Van Kerckhoven voorgesteld in het bijzijn van enkele van de hostessen van de Expo.

 

U leest hier meer over het boek hoe het te bestellen.

29 Oktober 2016

Het zijn drukke dagen voor auteur Johan D'Haveloose, pas bevallen van zijn nieuwste Bonnard & Brunello thriller 'Het Finse meisje' (door de auteur zelf in het Engels vertaald als 'The Finnish girl' dat tegelijk met de Nederlandstalige versie verschijnt). Vandaag zaterdag 29 oktober was hij te gast in de Standaard Boekhandel Dok Noord in een sessie met moderator Johan Dhaene met onder meer Zaki en Willy Sommers, en morgen zondag 30 oktober maakt hij zijn opwachting in het panel over misdaadliteratuur in de Standaard Boekhandel Gent Sint-Baafs vanaf 14 uur.

Opwarming voor het grote werk, want zijn boek wordt officieel voorgesteld op vrijdag 4 november om 12 uur op de Hogeschoolcampus Gent. Voorafgaand aan die voorstelling wordt de auteur eerst verwacht in het Provinciehuis waar hij in aanwezigheid van burgemeester Termont de Engelse versie 'The Finnish girl' van zijn nieuwste thriller aan de Finse ambassadeur zal overhandigen.

20 Juni 2016

Vandaag 20 juni werd het nieuwe (kinder)boek van de Zomergemse auteur Johan D'Haveloose in de plaatselijke gemeentelijke basisschool voorgesteld. De auteur deed in de klas van juf Christine in klas 2A in aanwezigheid van directie, de leerlingen van de klas, de burgemeester en de pers.

 

Meer over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

23 Maart 2016

Vandaag werd in de perszaal van de Ghelamco Arena (het stadium van voetbalclub AA Gent) de Gentse voetbalthriller 'De sterspeler' van auteur Johan D'Haveloose voorgesteld. Commercieel manager Patrick Lips was aanwezig om de auteur zijn eigen Buffaloshirt van het duo Bonnard en Brunello met het rugnummer 44 te overhandigen, en ook uitgever Stefaan Van Laere mocht op de afspraak niet ontbreken.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

04 Maart 2016

Uitgeverij Partizaan mocht niet ontbreken op de opening van een nieuwe Standaard Boekhandel in thuishaven Gent. Tijdens het openingsweekend zijn auteur-uitgever Stefaan Van Laere en auteur Elena Van Gent (bekend van 'Tram 4') te gast op een literair aperitief panelgesprek met ook nog auteurs Freek Neyrinck en Geertrui Daem onder leiding van Johan Dhaene en muzikale omlijsting van Luc Soens. Het gesprek vindt plaats op zaterdag 19 maart vanaf 11 uur in de nieuwe SB Boekhandel Dok Noord 7-006 (ingang via de Sassevaartstraat).

Iedereen welkom!

 

Uitgeverij Partizaan, een van de weinige Gentse uitgeverijen, mag uiteraard niet ontbreken op de opening van een nieuwe Gentse boekhandel...

14 December 2015

Gisteren zondag werd tijdens de kerstkoopdagen in de Standaard Boekhandel Kouter het debuutboek 'Tram 4' van auteur Elena Van Gent voorgesteld. Een uurlang was het aanschuiven en moest de auteur menig boek van een handtekening en een woordje voor de koper voorzien.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

11 December 2015

Gisteren kreeg een dolgelukkige auteur Elena Van Gent het eerste exemplaar van haar boek 'Tram 4' overhandigd door uitgever Stefaan Van Laere. Dit gebeurde in de Standaard Boekhandel Gent Kouter waar het boek zondag 13 december van 11 tot 12 uur met signeersessie aan het publiek wordt voorgesteld.

 

Iedereen welkom!

 

Meer over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

 

 

Auteur Elena Van Gent bladert nieuwsgierig in het eerste exemplaar van haar boek 'Tram 4' dat uitgever Stefaan Van Laere haar net in de Standaard Boekhandel Gent Kouter heeft overhandigd en is vol lof over de uitgave.

23 November 2015

Gisteren  werd bij Meyers Softfruit in Vlijtingen (Riemst) in Belgisch-Limburg onder ruime belangstelling van onder meer burgemeester Mark Vos van Riemst en gedeputeerde voor landbouw van de provincie Limburg Inge Moors het boek 'Koken met confituur' van De Jambrouwerij voorgesteld.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

 

10 November 2015

Zaterdag 14 november was auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, normaal gezien van 11 tot 12 uur de centrale gast in het project 'Uit de kast' van de Gentse bibliotheken tijdens het project 'Uit de kast'. De auteur wordt er aan de tand gevoeld over zijn passie voor boeken en zal tevens zijn boeken Top 10 prijs geven. Bij deze Top 10 zit ook een drietal boeken van uitgeverij Partizaan.

Ten gevolge van het overlijden van zijn vader en de begrafenis op 14 november in de kerk van Laarne wordt deze lezing verpllaatst naar zaterdag 5 december.

05 November 2015

Zondag 13 december stelt auteur Elena Van Gent haar boek 'Tram 4' met verhalen over haar belevenissen op deze legendarische Gentse tramlijn voor. De voorstelling vindt plaats zondag 13 december tussen 11 en 12 uur in de Standaard Boekhandel op de Gentse Kouter.

 

Meer info over het boek vindt u hier.

 

"Elena’s blogs lezen vlot, zijn doorspekt met humor en verrassende wendingen, en werken verslavend." (Het Laatste Nieuws, 28 maart 2015)

"Ken jij de blog Tram 4 al? Elke week post Elena Van Gent er een verhaal over haar belevenissen op de Gentse tram. Deze mysterieuze blogster (ze wil anoniem blijven) heeft talent en dat verdient een forum." (Steps, 27 april 2015)

20 Oktober 2015

Pas verschenen bij uitgveerij Partizaan: 'Zenit', de negende George Bracke thriller van auteur Stefaan Van Laere.

 

U verneemt hier meer over dit boek en hoe het te bestellen.

 

'Een man die weet waarover hij schrijft, dat moet aangemoedigd worden.'

 

Sam De Graeve, ex-hoofdredacteur van HUMO en -eindredacteur De Slimste Mens Ter Wereld, creatief directeur Woestijnvis

02 Oktober 2015

Zaterdag 24 oktober zijn Stefaan Van Laere en Katrien Van Hecke, twee auteurs uit de stal van uitgeverij Partizaan, van 15 tot 17 uur te gast op de opendeurdagen van de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent.

Auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, zit er in een panel over misdaadliteratuur. Van Stefaan Van Laere verschijnt binnenkort de negende reeks uit zijn reeks rond de Gentse commissaris George Bracke, 'Zenit'.

Katrien Van Hecke stelt samen met illustrator Sanne Thys haar nieuwe jeugdboek 'Adderkop' voor. Deze historische jeugdroman speelt zich af 4300 jaar voor onze tijdrekening in een nederzetting aan de monding van de Eufraat.

21 September 2015

Gisteren zondag werd in het autoloze Aalst de nieuwe dichtbundel 'Lang genoeg stilgezeten' van lokaal auteur Rudi De Smet voorgesteld in Philimonius (Louis D'Haeseleerstraat 6). De auteur maakte er een informele bijeenkomst van en trok de nodige tijd uit voor zijn lezers. Ook dichter Alain Vanclooster, eveneens lid van de Partizaanfamilie, was van de partij.

 

 

Enkele sfeerbeelden van de voorstelling.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

18 September 2015

Op 27 februari 2016 wordt in Porgy en Bess in het Nederlandse Terneuzen (Zeeland) het boek 'Man genoeg om vrouw te zijn - een leven in travestie' van auteur Stefaan Van Laere over de Nederlandse travestie-artiest Liz' Richards voorgesteld.

 

U leest hier meer over het boek, de voorstelling en hoe het te bestellen. De eerste honderd voorintekenaars kunnen gratis de boekvoorstelling met aansluitend optreden van Liz' Richards bijwonen.

15 September 2015

Nu zondag 20 september wordt de nieuwe dichtbundel 'Lang genoeg stilgezeten' van de Aalsterse auteur Rudi De Smet voorgesteld. Waar anders kan dat beter dan in Aalst zelf, meer bepaald vanaf 14u30 in Philimonius (Louis D'Haeseleerstraat 6). Iedereen welkom!.

 

 

Hoog bezoek bij uitgeverij Partizaan: auteur Rudi Rudi De Smet komt kijken naar het het eerste exemplaar van zijn dichtbundel 'Lang genoeg stilgezeten'. Uitgever Stefaan Van Laere wil het voorlopig nog niet uit handen geven...

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

04 September 2015

De Nederlandse auteur Daan Sindelka uit Amersfoort verenigt in 'Tourblues' zijn twee passies voor de wielersport en de blues. U leest hier meer over dit boek en hoe het te bestellen.

 

 

Auteur Daan Sindelka