Archief nieuws

19 Oktober 2022

Zieo Magazine wijdde dit artikel aan het boek 'Als materie verdwijnt' van Partizaanauteur Bart Rondas.

'Tijdens het schrijfproces ging onverwacht een oude wonde terug open' (Bart Rondas)

 

11 Oktober 2021

 

“Waar zijn politici in Gent toch soms mee bezig?” Nieuw boek neemt stadhuis op de korrel

 

 

 ©  fvv

GENT -

In een nieuw, satirisch boekje neemt Steven Everaert (62) – zelfverklaard ‘boomer, burger en ondernemer’ – de politieke actualiteit in Gent op de korrel. Inspiratie genoeg in het “politiek correcte Utopia” waarin de Gentenaars leven, klinkt het. “Ik vraag me vaak af: waar zijn die mensen toch mee bezig?”

Er zijn nieuwe vogels ontdekt in de Bourgoyen: de Blauwe Wauwel, de Groene Knipeend en de Rosse Krulpatreel. Al snel blijken het geen echte vogels te zijn, maar bekende bewoners van het Gentse stadhuis . Zo begint een van de fijnere stukjes in Groot Gelijk, een nieuw boekje van Steven Everaert.

Met een lach en een traan beschrijft ‘boomer, burger en ondernemer’ – zoals Steven Everaert zichzelf bestempelt – al enkele jaren de actualiteit in Gent. ‘Groot Gelijk’ bundelt korte, spitante stukjes waarin de draak wordt gestoken met de “lokale politieke elite” en haar “steekvlampolitiek”. “Een probleem in Gent? We smijten er geld tegen aan! En dat wordt nooit meer opgevolgd.”

 

 ©  IF

Inspiratie genoeg, zegt Everaert. Passeert allemaal de revue: statiegeld op sigarettenpeuken, het miljard euro schulden van de Stad, een verbod op suiker in tomatensoep, Pippi Langkous, het debat over dekolonisatie, het ‘groene gordijn’ van Filip Watteeuw en de algemene politieke correctheid.

“Ik woon hier zeer graag, maar als burger vraag ik me vaak af: waar zijn die mensen toch mee bezig? Schepen Sofie Bracke mocht niet naar Israël, maar Geely wordt met open armen ontvangen om te investeren in Volvo Cars. Wat dan met al die schendingen van de mensenrechten in China?”

Centrumbewoner

Everaert is de zaakvoerder van Victoir, een groothandel in bouwmaterialen in Wondelgem. Hij was een tijdlang actief bij Lijst ­Dedecker, maar vertrok daar in 2012. Als centrumbewoner maakt Everaert zich druk over wat hij “een Himalaya van het groot gelijk” noemt. “Die mannen staan zo hoog boven de grond, dat kan je niet geloven.”

Of hij zich dan afgeschreven voelt als Gentenaar? “Neen, totaal niet, maar ik ga ook geen pint drinken in Café Blond. (lacht) Schrijven blijft een hobby waarin ik me kan uitleven. En lachen is belangrijk, ook in moeilijke tijden zoals de coronacrisis. Je mag niet té veel serieux hebben. Of het geslaagd is, laat ik aan de lezers over. Maar ik heb me er zeer mee geamuseerd.”

Groot Gelijk is net verschenen bij Uitgeverij Partizaan

06 Oktober 2021

In Passepartout verscheen dit artikel over het boek 'Whisky - waanzin, weetjes & wijsheden' van auteur Stijn Hiers.

 

22 Juli 2021

Deze week in Primo: interview van Stijn Vanderhaeghe met wielerauteur Robert Janssens (82) over zijn romandebuut 'Sukkelaar', een uitgave van uitgeverij Partizaan.


"Ik vind mezelf voor alle duidelijkheid geen sukkelaar, he!"

Robert Janssens

 

23 Juni 2021

'Nu weet ik wat ik waard ben.'

Robert Janssens

 

Christel Van Renterghem maakte voor de website Gentleest.be een interview met auteur Robert Janssens over zijn romandebuut 'Sukkelaar'.

Oud-wielerjournalist Robert Janssens schreef op zijn 82-ste zijn eerste roman. Stadslezer en redacteur Christel Van Renterghem ging met hem in gesprek: "Met een klein hartje wachtte ik op Robert Janssens. Na 44 jaar werkzaam als sportjournalist en 15 boeken over de wielersport, mocht ik hem interviewen. Enkele minuten nadat hij binnen gekomen was, kon ik weer ademhalen en hadden we een leuk gesprek over zijn eerste roman Sukkelaar en over het leven."

Het schrijven van een roman was al op 16-jarige leeftijd een droom. Waarom wachten tot 82 jaar?
Ik heb tot mijn 82 jaar niets anders gedaan dan geschreven. Op mijn 16 jaar ben ik gaan werken en werd journalist . Dit heb ik gedaan van 1960 tot 2004. Mijn specialiteit was wielrennen, waarbij je soms veel te veel moet schrijven. En dan heb ik nog dat extraatje, namelijk 15 boeken over het wielrennen. Daar waren enkele kanjers van boeken bij. Het was dan ook moeilijk om nog iets anders bij te pakken. Na het einde van mijn carrière kreeg ik gezondheidsproblemen en was ik een goed jaar buiten strijd. Daarna heb ik nog enkele boeken en boekjes geschreven over het wielrennen en kwam tot de conclusie dat ik over dit onderwerp niets meer te vertellen had. Johny Vansevenant, politiek journalist bij de VRT-radio , motiveerde mij om verder te doen. Ik had hem behoorlijk geholpen bij zijn boeken over Eddy Merckx en hij stelde dit enorm op prijs. Zo zijn we vrienden geworden. Een andere vriend , een oud-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, bleef ook maar aandringen om mijn levensverhaal te schrijven. En zo ben ik eraan begonnen.

Waarom wilde je een roman en geen autobiografie geschreven?
Dat ging mij niet. Ik ben een veel lezer. Reeds als kind las ik Pietje Bell, Baron von Münchhausen, Dik Trom. Ik heb nog alle boeken uit mijn kindertijd. Mijn lievelingsauteur is John Irving. De verhaallijn en de zijstraatjes die hij in zijn werken legt, kon ik niet. Ik heb daar een grote bewondering voor. Maar ik mocht Irving niet nadoen. Ik kreeg maar geen structuur in mijn levensverhaal. Op een zeker ogenblik heb ik foert gezegd en ben gewoon beginnen schrijven. Dan heb ik hier en daar wat personages gecreëerd en zo begon mijn verhaallijn met de zijstraatjes te lukken.

Hoe lang heb je dan geschreven?
Redelijk vlug, in zes maanden had ik de brute versie. Elke voormiddag probeerde ik zinnen op papier te krijgen. De drang om rap te schrijven zat nog in mij. Want voor mijn werk had ik een deadline. Dus legde ik mij de discipline op om elke voormiddag aan mijn verhaal te werken. Ik vond na een tijdje dat ik een te strakke discipline had om fictie te schrijven. Ik moest mij kunnen laten gaan in mijn fantasie. Bij fictie mag de tekst wel eens meester zijn over de schrijver.

Robert Janssens
 

Is een fictieboek dan veel moeilijker?
Ik vond dat niet moeilijk. Ik vond het plezant. Ik kon de kronkels die ik in mijn hersenen had op papier zetten. Op het moment dat ik besefte dat ik geen reportages meer aan het schrijven was, werd het veel plezanter. Ik moest mezelf af en toe remmen, want ik had geen deadline meer.

Had je met deze roman een lezersdoelgroep voor ogen?
Ik had geen doelgroep, geen uitgever. Ik had niets. Ik had alleen het verlangen om zoiets te doen zonder te weten waar ik ging uitkomen. Ik had ook geen doelstelling. Ik wilde alleen schrijven en hebben voor mezelf. Ik wilde een cadeau aan mezelf geven.

Het boek is geen autobiografie, maar fictie. Bij het lezen zat ik me telkens af te vragen: “Wat is nu echt gebeurd en wie is wie?”
Dat is zo’n grapje waarbij mensen die mij kennen, moeten raden of het waar gebeurd is of niet. Er staan geen eigennamen in het boek. Dat is een fantasieke. Het is eigenlijk een proberen geweest.

Ik ben ook altijd benieuwd naar de titel van het boek ‘Sukkelaar’? Was het direct duidelijk dat dit de titel ging worden?
Ik wist niet welke titel ik aan het boek zou geven, omdat ik niet wist waar ik naartoe ging. Onderweg zijn er verschillende titels door mijn hoofd gegaan. Hier is het duidelijk dat het hoofdpersonage zich zelf als een sukkelaar ziet. Maar ikzelf zie mij niet als een sukkelaar. Wat me wel een beetje dwarszat was het feit dat ik tot mijn 16 jaar naar school geweest ben en ik wat avondlessen gevolgd had. In de journalistiek kwamen er meer en meer universitairen werken. Sommigen lieten dit voelen. Als sportjournalisten waren wij voor de andere journalisten wat minderwaardig. Bijvoorbeeld, ik had boven een reportage een titel van John Irving gezet en één van de andere journalisten kwam mij vragen of ik wist dat die titel een boek van John Irving was. Toen ik ja zei, antwoordde hij: “Maar dan lees jij ook boeken!” Als jonge journalist geeft dit wel een deuk in je zelfvertrouwen. Nu weet ik wat ik waard ben.

Is het hoofdpersonage dan een samensmelting van verschillende personen die je kent?
Nee, dat is een uitloper van mij. Het is iets wat uitdijt. Ik vond het zo plezant, dat ik al aan een volgend boek begonnen ben. Het hoofdpersonage heeft nu wel een naam, hij heet Jef en is het tegenovergestelde van wie ik ben.

Robert Janssens journalist
 

In het boek grijp je soms situaties aan om bepaalde gebeurtenissen of de maatschappij in een kritisch daglicht te stellen. Is het de bedoeling om de lezer er over te doen nadenken?
Dat zijn die zijwegen, die ik in mijn leven ook had. Ik probeerde daar altijd een mening over te vormen, zonder discussies te willen voeren of gelijk te willen hebben. Ik heb altijd toch mijn mening. Alhoewel het boek triestig eindigt, heb ik mij toch geamuseerd.

Eindigt het boek triestig voor de sukkelaar? Ik vind van niet.
Ja, de mensen zullen toch vinden dat het triestig eindigt, maar voor de sukkelaar voelt het aan als totale vrijheid, een bevrijding. Hij is bevrijd van de sociale druk. Hij heeft geen gezaag maar aan zijn oren, hij hoeft geen schone kleren meer te dragen, hij mag ’s nachts snurken.

Het was wel een verrassend einde. Hoe kom je daarbij?
Ja, zoals je ondertussen al gemerkt heb, is mijn grote idool John Irving. Ik heb dan ook wat trucjes van hem gepikt. Wie pikt er niet eens iets van een andere schrijver, of kunstenaar?

Heikele thema’s zoals Alzheimer en euthanasie ga je niet uit de weg. Is dit met ouder worden dat deze thema’s meer in je leven komen?
Het is met ouder worden, maar vooral ook met ervaring. Ik heb twee zussen die zwaar dementerend zijn. Ze verblijven allebei in een centrum voor dementerenden. Euthanasie hield mij niet altijd bezig, maar het is een fenomeen waarover je toch af en toe over nadenkt. Maar ik ben een persoon die daar niet zoveel bij stilstaat. Ik ben zelf zwaar ziek geweest en ik entertainde de anderen om hen maar niet verdrietig te laten voelen. In het ziekenhuis hadden ze nog nooit zo’n optimistische, blije patiënt gehad. Alhoewel ik met veel dingen bezig ben, maak ik mij geen zorgen over het leven. Ik ben er absoluut geen zwartkijker door geworden.

Komen er nog vele romans?
Ik heb veel plezier aan het schrijven gehad, maar vooral de manier waarop het uitgegeven werd heeft mij nog meer voldoening gegeven. In het begin had ik twijfels : geraakt dit boek wel uitgegeven? En wie zal dat willen? Ik heb het daarover met mijn vrienden gehad en de stand was 2-2. Twee zeiden dat ik het boek nooit ging kwijt geraken. Twee zeiden: “Als jij het niet uitgeeft, zal ik het uitgeven”. Ik heb dan de lijst van de uitgeverijen in Vlaanderen bekeken. Schrijver Stefaan Van Laere heeft een eigen uitgeverij , ‘Partizaan’. Op een maandagmorgen stuurde ik hem mijn manuscript op om 9u en om 11u kreeg ik een telefoon “ Ik ga het boek uitgeven”. Ik werd bij het volledig productieproces betrokken. Dat vond ik heel interessant. Nu ben ik aan het tweede boek bezig, maar leg mezelf geen deadline op.

Ik kan je alleen nog veel plezier wensen bij het schrijven van jouw tweede roman, derde roman, vierde roman…Ik ben vooral nieuwsgierig naar de evolutie van de hoofdpersonages in de boeken die volgen.

De roman Sukkelaar van Robert Janssens werd uitgegeven bij Partizaan, telt 350 bladzijden en is te koop in de boekhandel of te bestellen op de site de uitgever.

Christel Van Renterghem

 

25 Mei 2021

Journalist Sabine Van Damme voelde vandaag auteur Robert Janssens in Het Laatste Nieuws aan de tand over zijn roman 'Sukkelaar'.

 


"Ik wilde een roman schrijven, mijn verbeelding de vrije loop laten, puzzelstukken van een verhaal in elkaar passen."

wielerauteur Robert Janssens (82) over zijn romandebuut

17 Februari 2021
Vandaag in Het Laatste Nieuws: een artikel van Joeri Seymortier over het boek 'Op sterven na dood - een kritische kijk op het Belgische politiewezen' van flik op rust Marc De Buysscher.

lees hier het artikel.
14 Januari 2021

In De Gentenaar verschijnt dit artikel over het boek 'Kind van één zomer' van Gerlinde Weze.

 

10 November 2020

Op dinsdag 10 november 2020 was Kato Marynissen (20) te gast bij Anja Daems bij De Madammen (Radio 2).

U kunt hier de uitzending bekijken en beluisteren.

03 November 2020

Dit artikel verscheen in de wekelijkse nieuwsbrief van Seniorennet over het boek 'Liefs, ik' van kato Marynissen (20).

In haar boek 'Liefs, ik' vertelt Kato Marynissen (20) openhartig over haar eetstoornis. Het is een oprecht verhaal waarin ze geen blad voor de mond neemt. In het boek komt de lezer te weten wat de impact van deze mentale ziekte op haar leven is en hoe haar omgeving deze ingrijpende situatie heeft ervaren. Voorts wil het boek het taboe rond eetstoornissen doorbreken met de positieve boodschap dat er licht is aan het einde van de tunnel.

02 November 2020

Kato Marynissen vertelt in Het Laatste Nieuws over haar boek 'Liefs, ik'. U kunt het artikel hier lezen.

"Mensen in mijn directe omgeving probeerden me wel te helpen, maar ze stelden de eetstoor­nis veel te simplis­tisch voor"

Kato Marynissen

28 Oktober 2020

Kato Marynissen werd door oudllerling Gudrun van GO! Atheneum Mariakerke aan de tand gevoeld over haar boek 'Liefs, ik'.

 

U kunt het artikel hier lezen.

27 Januari 2019

De enthousiaste nieuwe Partizaanauteur Kobe Lecompte is terecht erg fier op zijn eersteling, de roman 'Babygehalte' die net van de persen rolde.

 

Hij maakt er dit YouTubefilmpje over.

 

Kobe gaat met zijn boek ook op tournee om zijn debutroman te lanceren.

Het programma:

Bibliotheek Landen, Stationstraat 31a, 3400 Landen - dinsdag 5 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Passa Porta bookshop, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel - woensdag 6 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Salvator boekhandel, Befferstraat 5, 2800 Mechelen - dinsdag 12 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Flyer Tattoo, Overleiestraat 46, 8500 Kortrijk - woensdag 13 februari 2019 - 15u00 - 18u00

La Bottega, Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt - dinsdag 26 februari 2019 - 15u00 - 18u00

VTI internaat, Boeveriestraat 73, 8000 Brugge - 27 februari 2019 - 15u00 - 18u00

Modesalon Seraphine, Hoogpoort 30, 9000 Gent - donderdag 28 februari 2019 - 15u00 - 18u00

 

Meer info over de auteur vindt u op zijn website.

 

 

Het boek is te bestellen via elke boekhandel of rechtstreeks via de Partizaanshop.

13 Juni 2017

Leest Koning Filip vandaag al in avant-première het boek dat auteur Stefaan Van Laere over Heusdenkoers schreef?

De koning kreeg gisterenavond bij een bezoek in Evergem bij de Marokkaanse familie Benhaddou waar hij aan tafel genoot van de ‘iftar’ (de maaltijd na zonsondergang bij het vasten) een exemplaar van auteur Stefaan Van Laere overhandigd.

Het boek wordt pas komende zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) voorgesteld, maar de koning heeft er nu al eentje…

 

Boekvoorstelling: zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia, Heusdendorp 10 in Heusden.

 

U kunt het boek hier bestellen.

 

14 December 2016

Tweemaal uitgeverij Partizaan nu zondag 18 december in de Standaard Boekhandel Dok Noord in Gent: om 14 uur signeersessie 'Tram 4 Korte ritverhalen deel II' (Elena Van Gent) en vanaf 15 uur het nieuwe kinderboek 'Ridder Zap' (Stien Thys) met haar vertelwagen.
 

 

Klik hier voor het programma.

04 November 2016

Op donderdag 3 november werd in de gemeentelijke basisschool van Niel het boek 'Expo '58 en zijn medewerkers' van François Van Kerckhoven voorgesteld in het bijzijn van enkele van de hostessen van de Expo.

 

U leest hier meer over het boek hoe het te bestellen.

04 Maart 2016

Uitgeverij Partizaan mocht niet ontbreken op de opening van een nieuwe Standaard Boekhandel in thuishaven Gent. Tijdens het openingsweekend zijn auteur-uitgever Stefaan Van Laere en auteur Elena Van Gent (bekend van 'Tram 4') te gast op een literair aperitief panelgesprek met ook nog auteurs Freek Neyrinck en Geertrui Daem onder leiding van Johan Dhaene en muzikale omlijsting van Luc Soens. Het gesprek vindt plaats op zaterdag 19 maart vanaf 11 uur in de nieuwe SB Boekhandel Dok Noord 7-006 (ingang via de Sassevaartstraat).

Iedereen welkom!

 

Uitgeverij Partizaan, een van de weinige Gentse uitgeverijen, mag uiteraard niet ontbreken op de opening van een nieuwe Gentse boekhandel...

14 December 2015

Gisteren zondag werd tijdens de kerstkoopdagen in de Standaard Boekhandel Kouter het debuutboek 'Tram 4' van auteur Elena Van Gent voorgesteld. Een uurlang was het aanschuiven en moest de auteur menig boek van een handtekening en een woordje voor de koper voorzien.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

11 December 2015

Gisteren kreeg een dolgelukkige auteur Elena Van Gent het eerste exemplaar van haar boek 'Tram 4' overhandigd door uitgever Stefaan Van Laere. Dit gebeurde in de Standaard Boekhandel Gent Kouter waar het boek zondag 13 december van 11 tot 12 uur met signeersessie aan het publiek wordt voorgesteld.

 

Iedereen welkom!

 

Meer over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

 

 

Auteur Elena Van Gent bladert nieuwsgierig in het eerste exemplaar van haar boek 'Tram 4' dat uitgever Stefaan Van Laere haar net in de Standaard Boekhandel Gent Kouter heeft overhandigd en is vol lof over de uitgave.

23 November 2015

Gisteren  werd bij Meyers Softfruit in Vlijtingen (Riemst) in Belgisch-Limburg onder ruime belangstelling van onder meer burgemeester Mark Vos van Riemst en gedeputeerde voor landbouw van de provincie Limburg Inge Moors het boek 'Koken met confituur' van De Jambrouwerij voorgesteld.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

 

10 November 2015

Zaterdag 14 november was auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, normaal gezien van 11 tot 12 uur de centrale gast in het project 'Uit de kast' van de Gentse bibliotheken tijdens het project 'Uit de kast'. De auteur wordt er aan de tand gevoeld over zijn passie voor boeken en zal tevens zijn boeken Top 10 prijs geven. Bij deze Top 10 zit ook een drietal boeken van uitgeverij Partizaan.

Ten gevolge van het overlijden van zijn vader en de begrafenis op 14 november in de kerk van Laarne wordt deze lezing verpllaatst naar zaterdag 5 december.

05 November 2015

Zondag 13 december stelt auteur Elena Van Gent haar boek 'Tram 4' met verhalen over haar belevenissen op deze legendarische Gentse tramlijn voor. De voorstelling vindt plaats zondag 13 december tussen 11 en 12 uur in de Standaard Boekhandel op de Gentse Kouter.

 

Meer info over het boek vindt u hier.

 

"Elena’s blogs lezen vlot, zijn doorspekt met humor en verrassende wendingen, en werken verslavend." (Het Laatste Nieuws, 28 maart 2015)

"Ken jij de blog Tram 4 al? Elke week post Elena Van Gent er een verhaal over haar belevenissen op de Gentse tram. Deze mysterieuze blogster (ze wil anoniem blijven) heeft talent en dat verdient een forum." (Steps, 27 april 2015)

20 Oktober 2015

Pas verschenen bij uitgveerij Partizaan: 'Zenit', de negende George Bracke thriller van auteur Stefaan Van Laere.

 

U verneemt hier meer over dit boek en hoe het te bestellen.

 

'Een man die weet waarover hij schrijft, dat moet aangemoedigd worden.'

 

Sam De Graeve, ex-hoofdredacteur van HUMO en -eindredacteur De Slimste Mens Ter Wereld, creatief directeur Woestijnvis

02 Oktober 2015

Zaterdag 24 oktober zijn Stefaan Van Laere en Katrien Van Hecke, twee auteurs uit de stal van uitgeverij Partizaan, van 15 tot 17 uur te gast op de opendeurdagen van de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent.

Auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, zit er in een panel over misdaadliteratuur. Van Stefaan Van Laere verschijnt binnenkort de negende reeks uit zijn reeks rond de Gentse commissaris George Bracke, 'Zenit'.

Katrien Van Hecke stelt samen met illustrator Sanne Thys haar nieuwe jeugdboek 'Adderkop' voor. Deze historische jeugdroman speelt zich af 4300 jaar voor onze tijdrekening in een nederzetting aan de monding van de Eufraat.

21 September 2015

Gisteren zondag werd in het autoloze Aalst de nieuwe dichtbundel 'Lang genoeg stilgezeten' van lokaal auteur Rudi De Smet voorgesteld in Philimonius (Louis D'Haeseleerstraat 6). De auteur maakte er een informele bijeenkomst van en trok de nodige tijd uit voor zijn lezers. Ook dichter Alain Vanclooster, eveneens lid van de Partizaanfamilie, was van de partij.

 

 

Enkele sfeerbeelden van de voorstelling.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

18 September 2015

Op 27 februari 2016 wordt in Porgy en Bess in het Nederlandse Terneuzen (Zeeland) het boek 'Man genoeg om vrouw te zijn - een leven in travestie' van auteur Stefaan Van Laere over de Nederlandse travestie-artiest Liz' Richards voorgesteld.

 

U leest hier meer over het boek, de voorstelling en hoe het te bestellen. De eerste honderd voorintekenaars kunnen gratis de boekvoorstelling met aansluitend optreden van Liz' Richards bijwonen.

15 September 2015

Nu zondag 20 september wordt de nieuwe dichtbundel 'Lang genoeg stilgezeten' van de Aalsterse auteur Rudi De Smet voorgesteld. Waar anders kan dat beter dan in Aalst zelf, meer bepaald vanaf 14u30 in Philimonius (Louis D'Haeseleerstraat 6). Iedereen welkom!.

 

 

Hoog bezoek bij uitgeverij Partizaan: auteur Rudi Rudi De Smet komt kijken naar het het eerste exemplaar van zijn dichtbundel 'Lang genoeg stilgezeten'. Uitgever Stefaan Van Laere wil het voorlopig nog niet uit handen geven...

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

04 September 2015

De Nederlandse auteur Daan Sindelka uit Amersfoort verenigt in 'Tourblues' zijn twee passies voor de wielersport en de blues. U leest hier meer over dit boek en hoe het te bestellen.

 

 

Auteur Daan Sindelka

02 September 2015

Auteur Albert-Fernand Haelemeersch is met hart en ziel aan zijn geliefde Sint-Martens-Latem verbonden. Van deze cultuurliefhebber verschijnt binnenkort de roman 'Ooit komt het goed'.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

 

Auteur Albert-Fernand Haelemeersch.

18 Augustus 2015

Met 'Boemerang' is nui ook het achtste en voorlopig laatste deel van de George Bracke thrillerreeks van Stefaan Van Laere als ebook verkrijgbaar zodat de volledige collectie nu ook digitaal ter beschikking staat.

U leest hier meer over dit boek.

 

Intussen werkt de auteur naarstig verder aan deel nummer negen 'Zenit' dat in het najaar zal verschijnen.

17 Augustus 2015

Ook 'En dan niets meer', het zevende deel uit de George Bracke thrillerreeks van auteur Stefaan Van Laere, is nu als ebook verkrijgbaar. U leest er hier meer over.

11 Augustus 2015

Verschijnt binnenkort bij uitgeverij Partizaan: de herziene versie van de novelle 'De verborgenheid der kolommen' van auteur Paul de Pessemier over de vrijmetselarij. Meer info over dit boek vind je op deze pagina.

 

De novelle De Verborgenheid der Kolommen is een stilistisch hoogstandje, geschreven in een barok en doorwrocht Nederlands dat doet dromen van lang vervlogen raffinement. '


Dirk Martens

06 Augustus 2015

Vanaf vandaag is ook het zesde dele van de George Bracke thrillerreeks van auteur Stefaan Van Laere, 'Zwaar bloed', als ebook verkrijgbaar.

 

U leest er hier meer over.

05 Augustus 2015

'De Volvo moordenaar', deel vijf uit de George Bracke thrillerreeks van auteur Stefaan Van Laere, is nu ook als ebook verkrijgbaar. U leest er hier meer over.

04 Augustus 2015

Na de eerste drie delen van de George Bracke thrillerreeks van auteur Stefaan Van Laere is nu ook deel 4, 'Noodlot', als ebook verkrijgbaar.

 

U leest er hier meer over.

 

De vier overige delen komen binnenkort ook als ebook uit. Momenteel werkt de auteur aan het negende deel, dat de titel 'Zenit' meekrijgt.

22 Juli 2015

Auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, was op dinsdag 22 juli te gast in het Ghent Marriott hotel op de Korenlei tijdens de Gentse Feesten talkshow 'Bij Edwin op de koffie' ten voordele van de spierziekte ALS. Presentator Edwin Plasschaert ondervroeg voor een volle zaal naast de auteur ook de travesties Mich en Dille, koning(in) van de travesties. Met Dille maakte de auteur in 1994 het programma 'Dille anders dan anders' dat volgend jaar in een nieuw kleedje gestoken wordt naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Dille.

20 Juli 2015

Vandaag 20 juli vindt vanaf 17 uur op het Sint-Baafsplein in volle Gentse Feestengeweld de klassieke ploegvoorstelling van Belgisch voetbalkampioen AA Gent plaats. Uiteraard mag op deze festiviteiten Frans Babbelaar, auteur van het succesvolle boek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant' dat intussen al aan de vierde druk toe is niet ontbreken.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.  Speciaal voor de gelegenheid doet de Standaard Boekhandel op het Sint-Baafsplein een extra inspanning. U vindt het boek dan ook manifest in de etalage terug en kunt het meteen door de spelers (en de auteur) laten signeren...

16 Juli 2015

Vandaag verscheen bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere de historische jeugdroman van de Gentse auteur Katrien Van Hecke.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

"Katrien Van Hecke is niet zomaar een jeugdauteur met een voorliefde voor sprookjes, mythologie en historische verhalen. Meer nog dan dat schrijft ze vanuit een genderperspectief om zo de maatschappelijke positie van vrouwen uit diverse tijdperken in haar jeugdboeken vorm te geven."


Robbie Hermans in Gynaika Magazine

 

14 Juli 2015

Het boek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant' van auteur Frans Babbelaar over de supporters van voetbalkampioen AA Gent is intussen al aan de vierde druk toe.

Nu is het boek naast in de boekhandel en bij diverse krantenwinkels ook exclusief verkrijgbaar bij de filialen van Mediamarkt in Gent (Oostakker, Zwijnaarde en Gent-Korenmarkt) en bij Delhaize Merelbeke-centrum en Merelbeke-Flora.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

       

13 Juli 2015

Gisteren werd onder ruime belangstelling de dichtbundel 'Addergebroed' voorgesteld in De Kleine Kunst (F. Lousbergskaai 99 in Gent).

Samensteller van de bundel is de Gentse dichter Bob Minne. Hij stond in voor merendeel van de gedichten, maar verzamelde verder ook werk van meer dan 30 andere dichters en beeldende kunstenaars, waaronder onder meer Coenraad de Waele.

 

Op de voorstelling bracht Bob Minne op zijn eigen, onnavolgbare manier een interpretatie van enkele van zijn gedichten. Ook auteurs Lot Goethals, Coenraad de Waele en gustaaf de meersman gaven het beste van zichzelf. Muzikant Peter Arnout sloot de mooie avond af met enkele beklijvende songs.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

 

 

Auteur Bob Minne, samensteller van de bundel 'Addergebroed', aan het werk tijdens de voorstelling in De Kleine Kunst (Gent).

06 Juli 2015

Verschijnt in de week van 13 juli: de jeugdroman 'Adderkop' van de Gentse auteur Katrien Van Hecke. De illustratie van de cover is van de hand van Sanne Thijs.

De auteur stelt het boek tijdens de Gentse Feesten voor in haar eigen huis hartje Gent samen met Madeleine Nieuwlaat en Katty Wtterwulghe in een organisatie van verteltheater Echt Gebeurd in het programma 'Verhalen van onder het habijt'.

 

Meer informatie over het boek en hoe het te bestellen vind je hier.

04 Juli 2015

Aalst en vrouwen boven deze zomer bij uitgeverij Partizaan. Tot 31 augustus zijn de debuutromans 'Naakte waarheid' (Chantal De Craecker) en 'Raak mij niet aan' (Katrien Dierick) samen verkrijgbaar aan € 22,50 (normaal € 28,50).

 

U leest op deze pagina meer over deze actie.

03 Juli 2015

Zondag 12 juli stelt dichter-samensteller Bob Minne zijn verzamelbundel 'Addergebroed' voor in De Kleine Kunst (Ferdinand Lousbergskaai 99 in Gent). In deze bundel vind je niet alleen werk van Bob Minne zelf, maar van meer dan dertig andere dichters en beeldend kunstenaars.

 

Iedereen van harte welkom!

 

Meer info over de bundel en hoe hem te bestellen vind je op deze pagina.

01 Juli 2015

Geschenkenwinkel Timmermans 1845 (Kortemunt 5 in Gent) stelt vanaf juli het manuscript 'Plaag van de antieke pen' van dichter Rob Van de Zande tentoon uit diens dichtbundel 'Parels in zilt en as', een uitgave van uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere.

Deze bundel is onder meer te koop in geschenkenwinkel Timmermans en het Poëziecentrum (Vrijdagmarkt Gent).

Hier komt u meer te weten over het boek en hoe te bestellen.

 

30 Juni 2015

De twee Gentse romans 'Cuberdons met lavendel' en 'Clara de Gentse boetvaardige dochter' van auteur Kirsten Van Malderen zijn tot het einde van de zomer (31 augustus) samen tijdelijk verkrijgbaar aan de prijs van € 30,00 (normaal € 37,45), verzending inbegrepen.

 

U leest meer over deze boeken en de actie op deze webpagina.

25 Juni 2015

Pas verschenen  bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere: de lang verwachte dichtbundel 'Addergebroed'. Het betreft een verzamelbundel met meer dan 30 dichters en beeldende kunstenaars, vakkundig samengesteld door de Gentde dichter Bob Minne. deze bundel heeft een duidelijk Gentse inslag, al staat er ook werk in van mensen van buiten Gent en het buitenland.

 

Meer info over de bundel en hoe hem te bestellen: klik op deze webpagina.

23 Juni 2015

Het samenwerkingsverband tussen uitgeverij Partizaan en de Nederlandse uitgeverij BOXPress ('s Hertogenbosch) werpt steeds meer vruchten af. Recent werden opnieuw een dertigtal titels aan het aanbod toegevoegd, wat het totaal nu op 50 brengt.

BOXPress zorgt ervoor dat deze titels via het Centraal Boekhuis in de Nederlandse boekhandels verkrijgbaar zijn. U vindt de boeken ook terug op de websites van de boekhandels en vai de gekende internetplatformen zoals bol.com.

18 Juni 2015

Amper twee weken na het verschijnen van de geactualiseerde versie van het boek 'Buffalo, altijd Buffalo!' van auteur Frans Babbelaar, dat de ondertitel 'Kampioen zijn is plezant' meekreeg is dit onmisbare naslagwerk voor de échte fans van kersvers voetbalkampioen AA Gent al aan de derde druk toe.

Steeds meer boekhandels en winkels slaan exemplaren van het boek in en ook de webshop van uitgeverij Partizaan draait op volle toeren.

 

Meer informatie over het boek en hoe het te bestellen vindt u op deze webpagina.

08 Juni 2015

Afgelopen vrijdag werd onder ruime belangstelling de dichtbundel 'Fluisterverdriet' van Claire De Schepper voorgesteld in boekhandel Theoria in Kortrijk. 'Fluisterverdriet' is niet zomaar een poëziebundel. Met dit boekje geeft de auteur een intrigerende kijk op hoe ze de dood van haar zoon Rense in 2012 probeert te verwerken.

 

Met prachtige aquarellen van Brigtte De Vuyst.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen vindt u op deze webpagina.

06 Juni 2015

Pas verschenen bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere: het huldeboek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant' van auteur Frans Babbelaar.

Niet te missen voor de talrijke supporters van de kersverse landskampioen voetbal AA Gent!

Het betreft een nieuwe, geactualiseerde versie van dit succesboek uit 2011 waarin Frans Babbelaar, 'de gruutste muile van Gent', bekende en minder bekende fans van de Buffalo's aan het woord laat.

 

In het boek vind je ook een interview met succestrainer Hein Vanhaezebrouck, impressies van de auteur over wat het doet om kampioen te worden en tal van prachtige nieuwe foto's van de onvergetelijke kampioenenviering op de binnenwateren van Gent met Frans Babbelaar als 'kapitein'...

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen vind je op deze webpagina van het boek.

29 Mei 2015

Pas verschenen bij uitgeverij Partizaan: de dichtbundel 'Fluisterverdriet' van de Kortrijkse auteur Claire De Schepper. In deze bundel geeft de auteur op gevoelige wijze het verdriet veroorzaakt door het overlijden van haar zoon in 2012 een plaats.

Met prachtige aquarellen van Brigitte De Vuyst.

 

U leest meer over de bundel en hoe te bestellen op deze webpagina van het boek.

28 Mei 2015

Is zopas verschenen bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere: het boek '100 vragen over Eddy Merckx' van auteur Jamy Ivens. Dit boek brengt in 100 originele vragen het leven van Eddy Merckx tijdens zijn carrière maar ook privé onder de kijker. De auteur ging op zoek in de privé-archieven van tal van fans en verzamelde een unieke reeks nooit eerder gepubliceerde foto's.

 

U leest meer over het boek en hoe het te bestellen op deze webpagina.

13 Mei 2015

Auteur Stefaan Van Laere bevindt zich momenteel in Marokko om er prospectie te doen voor een nieuw kunstboek. Hij hield er onder meer halt in Essaouira, een kunststad in het westen van Marokko die door de Unesco als Werelderfgoed wordt beschermd.

 

Meer info over dit boek volgt!

06 Mei 2015

Liefhebbers van poëzie die op stap zijn in Gent kunnen misschien eens binnenspringen in het Poëziecentrum (Vrijdagmarkt) of de Standaard Boekhandel op de Kouter.

Daar zijn nu ook de meest recente poëziebundels van uitgeverij Partizaan verkrijgbaar, namelijk 'Bij gebrek aan piano' (Paul Cox) en 'Parels in zilt en as' (Rob Van de Zande).

23 April 2015

Op 1 juni 2015 verschijnt bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere het quizboek '100 vragen over Eddy Merckx' van wielerauteur Jamy Ivens. Tot 25 mei loopt een speciale actie. Wie voor dan een boek bestelt, krijgt er een gratis set van 4 nooit eerder uitgegeven postkaarten van Eddy Merckx bovenop.

 

Meer info over het boek met tal van nooit eerder gepubliceerde foto's en hoe het te bestellen vindt u op deze webpagina.

 

 

 

Jamy Ivens.

22 April 2015

De boeken van uitgeverij Partizaan gaan rond in binnen- en buitenland. Lezers bestelden al via de webshop  in onder meer volgende plaatsen. Ook willen steeds meer bibliotheken boeken van uitgeverij Partizaan, ofwel dankzij alerte bibliothecarissen die de pols aan de vinger houden van wat in boekenland gebeurt ofwel op vraag van de lezers zelf.

 

15 April 2015

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere het quizboek '100 vragen over Eddy Merckx' van wielerauteur Jamy Ivens.

U kunt hier een trailer over het boek zien.

 

'De quiz is zeer inventief ineengestoken en de foto's zijn verbluffend.'

 

(Politiek journalist en wielerauteur Johnny Vansevenant)

03 April 2015

Vandaga verscheen bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere de dichtbundel 'Parels in zilt en as' van de Gentse auteur Rob Van de Zande. Deze bevlogen dichter kruipt hierbij in de huid van een 19de eeuwse jongeling en duikt hierbij in de vaak ondoorgrondelijke karakters van zijn personages.

 

U leest meer over dit boek en hoe het te bestellen op deze webpagina van uitgeverij Partizaan.

 

Guido Lauwaert over de gedichten van Rob Van de Zande: 'Hadden we maar meer poëzie van zulke stijl en klasse.'

02 April 2015

Vers van de pers bij uitgeverij Partizaan: de reeks verhalen 'Poezen spreken' van auteur Marc A. Dillen, die zijn periode begon bij de Rijkswacht en later bij de geïntegreerde politie belandde waar hij zijn loopbaan afsloot als directeur van de politieschool Vlaams-Brabant.

 

Op deze webpagina leest u meer over het boek.

25 Maart 2015

Nieuws heet van de naald: naar aanleiding van de 70ste verjaardag van wielergod Eddy Merckx (°19 juni 1945) verschijnt bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere '100 vragen over Eddy Merckx, de nieuwste telg van wielerauteur Jamy Ivens.

 

Binnenkort meer over dit boek, maar op deze webpagina van uitgeverij Partizaan lichten we toch al een tipje van de sluier op...

 

Bekijk ook de website van auteur Jamy Ivens.

23 Maart 2015

Gisteren zondag 22 maart werd de nieuwste dichtbundel 'Bij gebrek aan piano' van auteur Paul Cox onder massale belangstelling in de Gentse Cultuurkapel (Sint Antoniuskaai 10) voorgesteld. De auteur bewees hierbij eens te meer een vaste waarde te zijn het Vlaamse poëzielandschap.

 

Na een korte verwelkoming door auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan, kregen de talrijke aanwezigen een gevarieerde en verrassende voorstelling. De zaal zat bomvol en auteur Paul Cox signeerde niet minder dan anderhalf uur lang zijn nieuwste bundel.

 

Auteur en literatuurkenner Frank Decerf schetste in lovende bewoordingen het werk van Paul Cox in het algemeen en zijn nieuwste bundel 'Bij gebrek aan piano' in het bijzonder. Frank Decerf studeerde literatuur in Cambridge en schrijft zelf poëzie en prozawerk dat in verschillende talen werd vertaald. Ook is hij een gewaardeerd jurylid van prestigieuze poëziewedstrijden en recensent in onder meer 'De Auteur'.

 

Mezzosopraan Annaliva  Bekaert, die een klassieke opleiding aan het Conservatorium van de Hogeschool Gent volgde, vervolmaakte zich door internationale contacten in onder meer Finland, Duitsland en Zweden. Ze liet zich bijstaan door Kristine Dehond voor enkele fel gesmaakte muzikale bijdragen.
 


Uiteraard kwam ook auteur Paul Cox zelf aan het woord. Samen met voordrachtkunstenaar Jevva Patoor las hij een aantal door het publiek fel gesmaakte gedichten uit zijn nieuwe bundel voor.

 

Bij wijze van uitsmijter kreeg het publiek nog een muzikale verrassing geserveerd. Het duo Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels, die samen Billy & Bloomfish vormen, hebben een in het Engels vertaald gedicht van Paul Cox gebruikt als tekst voor een van hun nieuwste songs. Van bloedstollende schoonheid gesproken…

22 Maart 2015

In de eerste helft van april verschijnt bij uitgeverij Partizaan de bundel 'Poezen spreken' van auteur Marc A. Dillen.

U komt op deze webpagina van het boek meer te weten over de auteur, de inhoud en hoe het boek te bestellen.

 

 

Auteur Marc A. Dillen.

20 Maart 2015

Het werk van auteur Stefaan Van Laere (tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan) wordt door de Vlaamse bibliotheken (en hun lezers) bijzonder gewaardeerd. Van de auteur zijn niet minder dan 67 titels en in totaal zowat 5.000 exemplaren in de diverse Vlaamse bibliotheken aanwezig. Heel wat van deze boeken worden omwille van de grote vraag ernaar geregeld gereserveerd.

 

Een overzicht van de beschikbare titels van auteur Stefaan Van Laere in de Vlaamse bibliotheken vindt u hier.

16 Maart 2015

Het boek 'Clara de Gentse boetvaardige dochter' van de Gentse auteur Kirsten Van Malderen is nu ook verkrijgbaar bij boekhandel Carmelitana. Deze boekhandel heeft een ruim aanbod aan boeken over christelijke spiritualiteit, mystiek en meditatie. 'Clara de Gentse boetvaardige dochter' is na haar debuut 'Cuberdons met lavendel' de tweede roman van Kirsten Van Malderen.

Carmelitana vond deze roman die zich afspeelt in de wereld van kloosters en 'gevallen' vrouwen goed binnen haar fonds passen.

 

Meer info vindt u op de website van Carmelitana.

06 Maart 2015

Uitgeverij Partizaan maakt zijn reputatie als de opkomende Gentse nieuwe uitgeverij bij uitstek steeds meer waar. Ook draagt de uitgeverij de poëzie, een vaak onderschat en stiefmoederlijk behandeld genre, een warm hart toe.

Dit voorjaar verschijnen bij Partizaan drie dichtbundels met een duidelijk Gentse link:

* Bij gebrek aan piano (Paul Cox) - voorstelling op zondag 22 maart in de Cultuurkapel in Gent

* Addergebroed (samenstelling Bob Minne)

* Parels in zilt en as (Rob Van de Zande)

 

"Poëzie heelt de wonden die het verstand geslagen heeft."


Novalis

 

03 Maart 2015

Verwacht dit voorjaar bij uitgeverij Partizaan: de dichtbundel 'Parels in zilt en as' van de Gentse dichter Rob Van de Zande, die met dit werk zeker niet aan zijn proefstuk toe is.

02 Maart 2015

Uitgeverij Partizaan kondigt met de nodige trots de nieuwe dichtbundel 'Addergebroed' aan van de bevlogen Gentse dichter-performer Bob Minne. In deze verzamelbundel met als kern een reeks gedichten van Bob Minne zelf brengt de auteur meer dan dertig dichters en beeldende kunstenaars samen met een duidelijk Gentse inslag maar ook heel wat poëzie uit elders in het land en het buitenland.

21 Februari 2015

Zo pas verschenen de eerste exemplaren van de roman 'A dagger through my heart' van auteur Stefaan Van Laere. Dit is meteen het eerste Engelstalige boek in het pas afgesloten samenwerkingsverband tussen de uitgeverijen Partizaan & BOXpress.

 

"A blistering novel about an unprocessed past that defines present and future of an old, embittered woman."

Uit het leesverslag van de proeflezer

17 Februari 2015

Op vrijdagavond 6 maart 2015 om 19u30 vindt de opening plaats van de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Véronique Bogaert in het kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek).

10 Februari 2015

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Partizaan 'Vrede van onderuit - een lichtpunt voor de wereld' van auteur Suzanne Wouters van De Bosrank.

04 Februari 2015

De roman 'Cuberdons met lavendel' van de Gentse auteur Kirsten Van Malderen is ook verkrijgbaar via de UITPAS, een initiatief van de Stad Gent. 

 

De UITPAS is een kaart waarmee iedereen die in Gent wil genieten van cultuur, sport en jeugdactiviteiten, punten spaart. 

MAAR: voor Gentenaars met een laag inkomen is de pas extra voordelig: hij biedt 80% korting op diverse toegangstickets.

Momenteel kan je in de Stad Gent met de UITPAS al korting genieten in alle zwembaden van de stad, voor alle jeugdkampen van de stad, in alle musea van de stad, in De Centrale, in de Handelsbeurs, in het NTGent, in De Bijloke, voor het Festival van Vlaanderen,...

Er komen voortdurend nieuwe plaatsen bij waar je de UITPAS kan gebruiken.

Je kan de lijst aanvragen in de Stadswinkel of via Gentinfo (09/210.10.10) of consulteren via deze link.

 

"Het boek is een prachtige harmonie tussen fictie en werkelijkheid."


Stadswinkel Gent

 

02 Februari 2015

Zondag 1 februari was auteur Stefaan Van Laere te gast op een bijeekomst van oud-wielrenners in het Boerenhof in Oostakker op uitnodiging van secretaris ... Stefan Van Laere. U leest het goed en het is geen tikfout: het gaat wel degelijk om Stefan Van Laere. Deze naamgenoot op één lettertje na van Stefaan Van Laere was destijds wielerverslaggever bij dagblad Het Volk, en Stefaan Van Laere verslond als kind gretig de artikels van zijn naamgenoot. Stefan is intussen al 18 jaar op pensioen, maar blijft met het wielermidden verbonden in zijn functie als secretaris van de vereniging van oud-renners.

 

Stefan en Stefaan werden en worden vaak met elkaar verwisseld, zeker omdat Stefaan (zelf sinds zijn jeugd een wielerfanaat) ook boeken over de koers is beginnen schrijven... :)

 

Het werd een gezellige bijeenkomst met een 150-tal genodigden waaronder onder meer ex-renners Frank Hoste en Johan De Muynck, die beiden van auteur Stefaan Van Laere een gesigneerd exemplaar van zijn laatste wielerboek 'Don Fredo' over de Wondelgemse wielertrots Fred Hamerlinck mochten ontvangen. Ook Freds zoon Willy Hamerlinck, organisator van Heusdenkoers, was overigens van de partij.

 

Citaat uit Het Volk over de hete Tour van 1976 (gewonnen door Lucien Van Impe):

"Het was zo warm dat de mussen van de telefoondraden tuimelden..."


Stefan Van Laere

 

27 Januari 2015

Zondag 22 maart 2015 wordt in de Cultuurkapel (Antoniuskaai 10 in Gent) de nieuwe dichtbundel 'Bij gebrek aan piano' van dichter Paul Cox voorgesteld.

 

"Zijn gedichten zijn gelaagd en houden om elke bocht een verrassing in petto. Zijn observaties raken tot aan de laatste lettergreep en maken het herlezen van de poëzie tot een verademing."


Frank Decerf in 'De Auteur', tijdschrift van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen.

09 Januari 2015

Uitgeverij Partizaan sloot een samenwerkingsakkoord af met de Nederlandse uitgeverij BOXpress. Een aantal titels verschijnt in een nieuwe gezamenlijke uitgave speciaal voor de Nederlandse markt en is voortaan via het Centraal Boekhuis verkrijgbaar.

 

 

05 Januari 2015

Donderdag 8 januari vindt in de Theaterzaal van Vooruit Gent de voorstelling 'IntimOtango' plaats in een organisatie van Partizaanpartner Polariteit.

03 Januari 2015

Zijn vanaf 5 en 6 januari 2015 verkrijgbaar: de ebookversies van de derde George Bracke thriller 'Afrekening' en de verhalenbundel 'Leve Tom Boonen!' van auteur Stefaan Van Laere.

Deze boeken zijn onder meer verkrijgbaar bij Scribd, Apple iBookstore, Kobo, Barnes & Noble en Page Foundry.

30 December 2014

Net op de valreep voor eindejaar is nieuw werk van auteur Stefaan Van Laere verkrijgbaar: de bundel 'Beestenboel!', een verzameling (voorlees)gedichten voor kinderen en ook de achtste druk van zijn bestseller 'VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke' over de gevallen wielergod.

13 December 2014

Waar anders dan in café Don Fredo in Wondelgem kon het boek 'Don Fredo' over wielrenner Fred Hamerlinck worden voorgesteld? De wielertrots van Wondelgem begon dit café in 1935 (straks 80 jaar geleden) toen hij op 30-jarige leeftijd veel te vroeg een punt moest zetten achter zijn succesvolle rennerscarrière met bijna 500 overwinningen. Deze foto-impressie geeft een idee van een warme avond waarbij de talrijke aanwezigen herinneringen uitwisselden over deze nog lang niet vergeten wielerlegende.

07 December 2014

Laatste reminder: vandaag zondag 7 december 13-18 uur: eerste Partizaandag in zaal OCO, Pijphoekstraat 30 in Oostakker. Ook te lezen vandaag in De Zondag.

 

26 November 2014

Uitgeverij Partizaan lanceert met de Pamfletreeks een nieuwe reeks die open staat voor iedereen die een mening wil ventileren. De reeks wordt door auteur Stefaan Van Laere geopend met het pamflet 'Weg met de Kerk, leve het Geloof!'

24 November 2014

Verschijnt binnenkort: de bundel (voorlees)gedichten voor kinderen 'beestenboel' van auteur Stefaan Van Laere.

21 November 2014

Zopas verscheen bij uitgeverij Partizaan 'Bliksem in mijn hoofd' van het echtpaar Felix en Myriam Sperans, een boek waar met name door de psychiatrische wereld naar uitgekeken wordt. Dit boek schetst op vaak ongezouten manier hoe het is om samen te leven met de psychiatrische patiënt Felix Sperans.

12 November 2014

Op zondag 7 december 2014 vindt in Oostakker de allereerste Partizaandag plaats, een evenement met gratis toegang om naar uit te kijken! Die dag zullen zowel de nieuwe boeken van deze uitgeverij alsook een aantal boeken in portefeuille met aantrekkelijke kortingen verkrijgbaar zijn. Tevens zijn meerdere auteurs en de partners van uitgeverij Partizaan aanwezig.

11 November 2014

De Nederlandse illustratror Rudó uit Breda is de winnaar van de wedstrijd die uitgeverij Partizaan organiseerde i.v.m. de covertekening voor het jeugdboek 'Sander gaat op stap' van auteur Stefaan Van Laere.

 

 

07 November 2014

De John Flandersprijs-Averbode 2014 voor het beste manuscript voor een Vlaams Filmpje werd op woensdag 5 november door een kinderjury toegekend aan Cor Inja uit Castricum voor zijn verhaal ‘De komeet en het varken’.

Zijn verhaal zal als eerste nummer uitgegeven worden in de volgende Vlaamse Filmpjesreeks (schooljaar 2015-2016). Daarnaast wint Inja ook een geldprijs van € 2000. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in december.
31 Oktober 2014

Wordt verwacht rond 20 november, 'Bliksem in mijn hoofd', een boek van Felix & Myriam Sperans om naar uit te kijken!

26 Oktober 2014

Op zondag 26 oktober was auteur Stefaan Van Laere te gast bij de afdeling van het Davidsfonds in Wondelgem tijdens 'Vers geperst' om er in avant-première te praten over zijn boek 'Don Fredo' over de Wondelgemse wielertrots Fred Hamerlinck.

25 Oktober 2014

De cover van het boek 'Don Fredo - Fred Hamerlinck' van auteur Stefaan Van Laere is in de afwerkfase. Het boek verschijnt op 7 december.

22 Oktober 2014

Een boek waar uitgeverij Partizaan (en menig lezer...) al naar uitkijkt: 'Bliksem in mijn hoofd' van Felix & Myriam Sperans...

21 Oktober 2014

Nu ook verkrijgbaar: de ebookversie van de roman 'Vergiftigd geschenk' van auteur Monique Desmet

18 Oktober 2014

Zaterdagnamiddag werd de roman 'Clara de Gentse boetvaardige dochter' van de Gentse auteur Kirsten Van Malderen onder tuime belangstelling voorgesteld in het klooster van de Karmelietessen in Gent. De auteur, wiens eerste roman 'Cuberdons met lavendel' intussen bij uitgeverij Partizaan aan de derde druk toe is, had heel wat signeerwerk.

17 Oktober 2014

De boeken van uitgeverij Partizaan zijn ook terug te vinden op Boek.be, de officiële website van boeken in Vlaanderen. Als lid van de Vlaamse Uitgevers Vereniging komen de titels van uitgeverij Partizaan hier automatisch op terecht.

15 Oktober 2014

Het boek 'Don Fredo' over de Wondelgemse wielertrots Fred Hamerlinck van auteur Stefaan Van Laere verschijnt in december. Dit boek zal al verkrijgbaar zijn op de allereerste Partizaandag op zondag 7 december in Oostakker en wordt officieel voorgesteld vrijdag 12 december in (waar anders) Don Fredo, het café dan Fred Hamerlinck in 1935 aan de statie van Wondelgem zelf opstartte.

 

Verder nieuws volgt!

14 Oktober 2014

Dichter Alain Vanclooster publiceerde zo pas zijn tweede dichtbundel 'Ik Christoforus van Canaan'.

Deze gedichten werden (net zoals de vorige succesvolle bundel 'Alena van Dilbeek') geïllustreerd door Steven Selschotter.

11 Oktober 2014

Vrijdagavond 10 oktober werd in A Capella in Gent 'Schaverdijntjes' voorgesteld van auteur Machar Van Geyt.

10 Oktober 2014

Het aanbod ebooks van uitgeverij Partizaan breidt steeds verder uit

04 Oktober 2014

Zaterdag 18 oktober vindt het achtste concert plaats ten voordele van het orgelpatrimonium Sint-Catharinakerk Wondelgem met op de piano Alan Weiss. Hij speelt werk van Bach, Brahms, Liszt, Tarrega, Medtner en Chopin.

09 September 2014

* Verschijnt op 18 oktober 2014: 'Clara - de Gentse boetvaardige dochter' van Kirsten van Malderen. Van deze Gentse auteur komt ook een nieuwe druk uit van haar succesvol debuut 'Cuberdons met lavendel'.

09 September 2014

Verschijnt op 10 oktober 2014: 'Schaverdijntjes', een verzameling van 100 lichtvoetige verzen van de Gentse dichter-columnist en duivel doet al Machar Van Geyt.

 

08 September 2014

Alweer een Partizaanboek verschenen: 'De indringer' van Katrien Dierick (illustraties Florence Kaspar).

08 September 2014

Ook het Gentse stadsbestuur besteedt aandacht aan uitgeverij Partizaan. Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie Christophe Peeters hield eraan uitgever-auteur Stefaan Van Laere op het stadhuis te ontvangen en alle steun aan de nieuwe uitgeverij te beloven.

08 September 2014

Wil je graag gedurende twee maanden online gratis Partizaanboeken lezen? Daarvoor kan je hier terecht.