Archief nieuws

Donderdag 8 januari (20 uur) in Vooruit Gent: voorstelling 'IntimOtango' (een organisatie van vzw Polariteit)

05 Januari 2015

Donderdag 8 januari vindt in de Theaterzaal van Vooruit Gent de voorstelling 'IntimOtango' plaats in een organisatie van Partizaanpartner Polariteit.


INTIMOTANGO op donderdag 8 januari 2015

Compania OTANGO brengt de show 'IntimoTango'
De intimiteit van de Tango en de voorbereiding tot de dans staan centraal.
We zijn allen op zoek naar liefde en emotie.
Het wereldbefaamde Tangogezelschap OTANGO, brengt deze unieke voorstelling in de Theaterzaal van CC Vooruit.
Voor Vlaanderen is Gent de enige stad waar de Compania OTANGO deze show 'IntimoTango' brengt naar aanleiding van hun 10de verjaardag.

Orkest:   CINCOTANGO

Zang:     Claudia Pannone & Jose Luis Barreto

Choreo:  Melina Brufman

Dans:     Paula Rubin & Mariano Galeano
                Cecilia Martin & Andrez Baigorria
                Yanica Ivone & Pablo Alvarez
                Milagros Rolandelli & Lisandro Liberle


Wanneer:  Donderdag 8 januari 2015 om 20u00
Tickets:     CC Vooruit  Rang 1 : 42 euro  (incl. reservatiekosten)
Rang 2: 36 euro  (incl. reservatiekosten)  Genummerde plaatsen


OVER HET GEZELSCHAP

Zo'n 10 jaar geleden besloten enkele van de meest befaamde Argentijnse dansers en muzikanten in Buenos Aires om hun talenten te verenigen en samen hun verlangen waar te maken. Een einde maken aan de strakke codes van een tango die het slachtoffer is geworden van zijn eigen cliches en opnieuw op zoek te gaan naar de echte essentie die maar al te vaak te schande gemaakt wordt.
Het gezelschap Otango zag het licht en introduceerde met hun eerste creatie Otango het toneel in de tango. Deze dansvoorstelling oogstte wereldwijd een immens succes. In vele befaamde zalen verspreid over heel Europa; zoals het Casino te Parijs, het Colisee te Lissabon, het Koninklijk Circus te Brussel of de Cankarjev te Ljubljana gaf het publiek een staande ovatie na de voorstelling.
Ten tijde van de creatie van de show tijdens de internationale dansbiennale te Rome, kon hun oeuvre Cincotango ook rekenen op unanieme, lovende kritieken en wist tevens vele prijzen in de wacht te slepen. Dit versterkte de hoge artistieke kwaliteit nog meer waarvoor hun voortreffelijke gezelschap al bekend stond.
Het gezelschap Otango brengt Tango haute couture, vaak ge-imiteerd maar nooit ge-evenaard. Het tangogezelschap wordt als een van de beste voorvechters voor de nieuwe, creatieve tangostroming in Argentinie beschouwd. Dit jaar vieren ze hun 10-jarig bestaan met hun nieuwe show: Intimotango.OVER DE VOORSTELLING

Intimotango is een ontmoeting tussen het mannelijke en het vrouwelijke in hun meest intieme essentie, naakt en puur, openlijk & wars van valse schijn.
Intimotango is een reis naar hun diepste emoties, die de innerlijke schoonheid van de tango openbaart, in al haar sensualiteit en betoverende schoonheid.
Intimotango vertelt een verhaal bestaande uit extremen en paradoxen, uit verloren liefdes of liefdes die noodgedwongen hetzelfde lot beschoren is en die alleen de tango -nobele en wilde kunst- kan verzachten. Want door de intimiteit van de omhelzing, een innige dans, de weemoedige klanken van een bandoneon of een wanhopig lied, raakt de tango onze ziel en laat verwondering ontstaan daar waar we deze nooit verhoopt hadden.
Uit Buenos Aires komen acht beroemde dansers, vijf muzikanten en twee uitzonderlijke zangers die onze gidsen zullen zijn in deze intieme wereld vol van betovering... de wereld van de echte Argentijnse tango.HET GEZELSCHAP

Melina Brufman is een onontkoombaar referentiepunt in het tanguero milieu en is zonder twijfel een van Argentinie' s meest charismatische danseressen en choreografes. Sinds 2006 maakt ze deel uit van het tangogezelschap Otango, waarvan ze niet alleen de sterdanseres is maar tot op heden ook de choreografieen samenstelt. Haar talenten worden ook ingezet door gerenommeerde choreografen zoals Sidi Larbi Cherkaoui waarmee ze nauw heeft samengewerkt voor het oeuvre Milonga.

De muzikanten van de groep Cincotango vormen op hun beurt een muziekensemble met een zeldzame rijkdom aan timbres. Als geroutineerde virtuozen hebben ze allemaal op de meest prestigieuze podia ter wereld opgetreden. Om telkens opnieuw hun publiek mee te nemen naar het hart van een intense en gepassioneerde tango zoals die van Pugliese, Gardel of de enige echte Piazzolla.
Ze bieden briljante ondersteuning voor de stemmen van Jose Luis Barreto, de uitzonderlijke bariton die Piazzollas voorkeur kreeg om zijn unieke opera Marian de Buenos Aires te vertolken. En niet te vergeten de stem van Claudia Pannone, de beroemde stem van de groep Gotan Project.

Auteur, regisseur, componist en vermaarde violist; al vanaf 10-jarige leeftijd heeft Olivier Tilkin zijn vele talenten ontwikkeld waarmee hij keer op keer het Porteno publiek weet te verleiden. Samen met Sabrina Gentile Patti, een van de oprichtsters van het gezelschap, zet hij zich opnieuw in voor de artistieke leiding van hun nieuwste productie. Wij kunnen daar alleen maar blij mee zijn...MEDIA

Otango is doorweefd van extreem gedurfde choreografieen, neemt risicos, wijst de gemaakte schoonheid af en brengt de zaal in trance. Het is muy caliente en het publiek wil meer! Le Figaro (F)
Een schitterende prestatie in een uiterst elegante uitvoering Telerama (F)
De beste Tangoshow die ooit op de planken te zien was. Go Tango Worldwide (NL)
Intens, mooi en krachtig... Gewoonweg fantastisch Cyprus Mail (CY)
Een meesterwerk, dit mag je in geen geval missen! La Voix du Nord (F)
Flamboyant en van een zeldzame schoonheid... het beste wat Argentinie te bieden heeft L Eventail (B)
La messa in scena e tutta da godere in ogni istante... letteralmente mozzafiato! E Tango (I)
Otango, een enkele reis naar de diepste zielenroerselen van Argentinie Le Vif - l Express (B)
Uno straordinario lavoro di alto spessore artistico Gazzetta del Sud (I)
...Jose Luis Barreto, ongetwijfeld de mooiste stem van de hedendaagse tango L Express (F)
Grandioos! Net vuurwerk La Capitale (B)
Hier kan je niet omheen! L Evenement (B)

 

Reserveren kan je hier.

Deel dit nieuwsbericht: