Archief nieuws

Driemaal poëzie met Gentse inslag bij uitgeverij Partizaan

06 Maart 2015

Uitgeverij Partizaan maakt zijn reputatie als de opkomende Gentse nieuwe uitgeverij bij uitstek steeds meer waar. Ook draagt de uitgeverij de poëzie, een vaak onderschat en stiefmoederlijk behandeld genre, een warm hart toe.

Dit voorjaar verschijnen bij Partizaan drie dichtbundels met een duidelijk Gentse link:

* Bij gebrek aan piano (Paul Cox) - voorstelling op zondag 22 maart in de Cultuurkapel in Gent

* Addergebroed (samenstelling Bob Minne)

* Parels in zilt en as (Rob Van de Zande)

 

"Poëzie heelt de wonden die het verstand geslagen heeft."


Novalis

 


Gent en poëzie, het is altijd een nauwe band geweest. Die wil uitgeverij Partizaan nog meer aanhalen met de publicatie van drie opmerkelijke bundels waarin Gent een rol speelt.

 

 

 

 

 

'Bij gebrek aan piano' werd geschreven door Paul Cox, die weliswaar in de Vlaamse Ardennen (Zegelsem) woont, maar zich met Gent verbonden voelt. Hij publiceerde eerder onder meer bij Het Poëziecentrum en stelt zijn nieuwe bundel voor op een prestigieuze locatie, namelijk de Cultuurkapel Sint-Vincent op de Sint-Antoniuskaai 10 in Gent (zaterdag 22 maart om 15 uur).

 

 

 

 

'Addergebroed' is een opmerkelijke verzamelbundel samengesteld door enfant terrible uit de Gentse dichtersscène Bob Minne, meteen zijn achtste boek. Naast eigen werk verzamelde de auteur, ook een bevlogen entertainer, werk van meer dan dertig dichters en beeldende kunstenaars uit Gent, maar ook de rest van het land en het buitenland.

 

 

Meer nieuws volgt!

 

 

 

 

Ook Rob Van de Zande, de auteur van de dichtbundel 'Parels in zilt en as', heeft al heel wat literaire watertjes doorzwommen. Deze Gentse dichter ontwikkelde een heel eigen stem een idioom dat van hem een van de meest veelbelovende dichters van zijn generatie maakt.

 

 

Meer nieuws volgt!

Deel dit nieuwsbericht: