Het lelijke prinsesje

Het lelijke prinsesje

refnr.: 00277
auteur: Frans Busschots
genre: Een voorleessprookje met mooie tekeningen
Aantal pagina's: 86
ISBN: 9789464076349
Softcover
€ 19.95 incl BTW

boek Het lelijke prinsesje

De oude koning Rudolf van Prinsessenland vindt dat zijn zoon Carolus moet trouwen. Maar Carolus wil niet trouwen. Daarbij, in heel het land is geen enkele prinses mooi genoeg voor hem, vindt de prins. Uiteindelijk dwingt de koning de prins een prinses te zoeken. Desnoods moet hij in Spanje maar een mooie prinses gaan zoeken.
Na een tijdje komt Carolus terug met een mooie prinses. Troelela del Troelela is haar naam.
Maar de koning vindt de prinses niet mooi genoeg. Carolus houdt voet bij stuk. Hij trouwt met Troelela. Een tijdje later wordt er een tweeling geboren. Een prinsesje was genoeg, al had Rudolf liever een prins gehad. Daarbij het laatstgeboren prinsesje is lelijk en zeker geen echte prinses, zegt de koning. Rudolf schenkt het zwartharig prinsesje aan een boerin die in de buurt woont, en die regelmatig boter en eieren komt brengen naar het paleis.
Zo verlopen er jaren, totdat Carolus het niet meer kan uithouden: hij wil en zal zijn zwartharig dochtertje zien. Maar ook zijn dochtertje prinses Annabel die op het paleis woont, wil het Lelijke Prinsesje zien. Al zijn haar bedoelingen niet zo zuiver. Boosdoener Brutus wordt er zelfs bijgehaald en die man schuwt geen middelen. Dit spannend verhaal met mooie illustraties wil iedere jonge lezer zeker graag lezen.

Frans Busschots (01/11/1936) is een geboren verteller. Vooral voor kinderen is hij vele jaren actief geweest. Als auteur schreef hij meer dan negentig toneelstukken, waaronder een tiental voor kinderen en jeugd. Hij schreef een twintigtal boeken voor kinderen, jeugd en volwassenen.
Het Lelijke Prinsesje is een van zijn succesverhalen. Wij wensen je veel leesplezier.