Nieuw
Mijn dorp -Honderd jaar geschiedenis van Vosselaar en wandelend doorheen ons mooie Kempenland

Mijn dorp -Honderd jaar geschiedenis van Vosselaar en wandelend doorheen ons mooie Kempenland

refnr.: 00333
auteur: Frans Schellekens
genre: 100 jaar geschiedenis Vosselaar en omgeving
Aantal pagina's: 188
ISBN: 9789464076820
Softcover
€ 25.00 incl BTW

boek Mijn dorp -Honderd jaar geschiedenis van Vosselaar en wandelend doorheen ons mooie Kempenland

  

Aan de voet van de konijnenberg leefden onze hoofdpersonages. Samen met hun kroostrijk gezin beleefden zij daar mooie jaren. Met Jef en Lin passeerden ook honderden voetballers en bestuursleden bij K.V.V.V.. Samen behartigde ze 35 jaar het voetbalgebeuren. Met de glorieuze jaren in bevordering, (nationale) tegen verschillende grote ploegen van nu. Allemaal met spelers van eigen dorp. Gans de dorpsgemeenschap lag heel nauw aan hun hart. Het Heiend dat in het begin van 1900 nog een klein afgelegen gehucht was, vol gezinsleven met hardwerkende gelukkige mensen. Eenvoudig en samenhorend onder mekaar. Waar Jef in zijn jeugd de eerste oorlog beleefde en later samen met zijn Linneke onderaan de konijnenberg de tweede oorlog mee maakte.

Jef beleefde bijna 100 jaar geschiedenis van zijn dorp met goede en slechte tijden. Samen met de vele mensen die hen behartigde wandelen we door ons dorp. Velen zullen bij het lezen, bekende personen ontmoeten uit hun familie- of kennissenkring. Verborgen dingen en vergeten momenten komen aan bod. Iedereen van Vosselaar of omgeving vindt in dit boek een stukje van zichzelf terug.

Frans Schellekens is geboren aan de voet van de Konijnenberg in Vosselaar. Beleefde in de lagere school bij meester De Jong zijn eerste literaire noten. Gedichtjes voordragen was zijn favorieten bezigheid. Later zette hij bij Walter Van den Broeck zijn eerste literaire stappen. Schreef als freelance journalist in Gazet van Turnhout en de Streekkrant en diverse tijdschriften, aangrijpende en sociale stukjes. Zijn pen omarmde steeds de warmte van zijn Kempen. Met een zachte natuurvriendelijke stem. Een van zijn vrolijke kenmerken zijn het karakter van zijn personages. Die steeds herkenbaar overkomen. Hij schreef drie dichtbundels, ‘De Stille Kracht’, ‘De Lange Reis’ en ‘Stille momenten van geluiden’. Verder een kinderbundel, met mooie tekeningen van de bekende cartoonist Sjarel Cambre. ‘Dotje en haar vrienden’. Twee verhalen van een jong meisje dat het milieu wil verbeteren. En een kortverhalenbundel met sociaal emotionele verhalen met soms een licht erotische inslag. Als slot een roman, ‘Het Verdict’, over zijn longkanker. Een fictie-, non- functieverhaal met emotionele en sociale zaken. Zoals stoppen met roken en bespreekbaar maken van het probleem samen met ‘Stichting tegen Kanker.’

Frans is een typische Kempense schrijver die zeker niet met dit boek in jouw boekenkast mag ontbreken.

 

Frans Schellekens