Vergiftigd geschenk

Vergiftigd geschenk

refnr.: 00042
auteur: Monique Desmet
genre: Roman ISBN 97894920007032
€ 22.50 incl BTW

boek Vergiftigd geschenk

Aan de vooravond van de opstand tegen Nicolae Ceau??escu in Roemenië, krijgt Alina Maurer de kans haar vaderland te verlaten door toedoen van Alex Pavel, een Belgisch zakenman die regelmatig voor zaken naar Boekarest reist. Hij neemt haar in dienst als au pair voor zijn drie kinderen. Alina, die zwaar heeft geleden onder het dictatoriale juk, slaagt er in België in het wantrouwen en de paranoia, aangekweekt wegens de alomtegenwoordige Securitate, de geheime 

politie in Roemenië, van zich af te schudden. Langzaamaan groeit er een hechte band tussen Alina en de twintig jaar oudere Alex, die zelf met spoken uit het verleden af te rekenen heeft. Het duurt niet lang voor de vriendschap omslaat in liefde. Nochtans verbergen ze aanvankelijk beiden, elk om hun eigen goede redenen, hun gevoelens voor elkaar. Wanneer ze dan toch aan de passie toegeven, komt een bekentenis van Alex’ broer de prille verhouding op losse schroeven zetten. 
 
 
ISBN 9789492007032
 
 
‘Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Het verhaal loopt als een trein. Hier en daar is het poëtisch, dan weer “down to earth” en soms grijpt het je ook emotioneel aan. Vergiftigd geschenk is een verhaal over passie en rede. Fantastisch!’
Erik Aerts
 
 

De opbrengst van dit boek gaat integraal naar de vzw Oradea, een Belgische non-profit vereniging die in en rond de Roemeense stad Oradea projecten organiseert ten bate van families en kinderen die zich in een situatie van sociale uitsluiting bevinden en/of een beperking hebben.

Monique Desmet werd geboren in Mortsel op 4 mei 1956. Ze studeerde Romaanse Filologie aan de universiteit Antwerpen en was gedurende dertig jaar lector Frans aan de hogeschool Plantijn in Antwerpen. Monique Desmet is gehuwd en is moeder en grootmoeder.

 

 

Auteur Monique Desmet.