Archief in de media

'Cultuur in beeld' over boek Heusdenkoers (Stefaan Van Laere)

24 Maart 2017

Michel Stas van Cultuur in Beeld besteedt op de website aandacht aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat op 17 juni in zaal Britannia in Heusden wordt voorgesteld. U kunt hier de tekst lezen.

 

"Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen."

 

Michel Stas


Heusdenkoers, het wereldkampioenschap van de kermiskoersen, krijgt dankzij Stefaan Van Laere een eigen boek. 

Heusdenkoers is een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt. Deze koers wordt al sinds 1929 georganiseerd en is uitgegroeid tot het 'wereldkampioenschap van de kermiskoersen'. De indrukwekkende erelijst doet de liefhebber watertanden met grote namen als Rik Van Looy, Jos Huysmans, Walter Godefroot, Roger De Vlaeminck en Freddy Maertens (allemaal tweemaal), en ook André Dierickx, Willy Planckaert, Lucien Van Impe en Etienne De Wilde. In een recenter verleden vinden we op het palmares ook Peter Van Petegem, Tom Steels, Nick Nuyens, tweemaal wijlen Wouter Weylandt, Tyler Farra en eveneens tweemaal Kenny Dehaes en Timothy Dupont.

De laatste jaren opteerde het bestuur bewust voor een deelnemersveld in de breedte, maar elk jaar zakken 20.000 toeschouwers naar Heusden af op 15 augustus om er met de kermis op de achtergrond wielerspektakel van de bovenste plank te beleven.

Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen. Na eerdere boeken over cyclocrosslegenden Berten 'De Leeuw van Laarne' Albert Van Damme (éénmaal wereldkampioen en zesmaal Belgisch kampioen bij de profs) en Bertje Vermeire (vijfmaal wereldkampioen en achtmaal Belgisch kampioen bij de amateurs), passioneel veldritamateur Freddy 'Meesterke' De Meester, wegrenner Eric Van Lancker, toprenner uit de jaren 1920 en 1930 Fred Hamerlinck, Eddy Merckx en Frank Vandenbroucke richt hij nu zijn pijlen op Heusdenkoers...

Cultuurinbeeld.be was vorig jaar met een reportage getuige van deze unieke wielerwedstrijd. Ook dit jaar zijn we er op 15 augustus bij vanop de eerste rij...

Hoe voorintekenen? Tot 20 april 2017: stort per exemplaar € 22,50 op rekeningnummer IBAN BE04 9795 9327 4031 met vermelding ‘... ex. boek Heusdenkoers’. Uw naam wordt achterin het boek in volgorde van inschrijving vermeld. U ontvangt een uitnodiging voor de voorstelling van het boek in juni 2017. Bent u die dag verhinderd, dan wordt het boek u achteraf zonder verzendkosten gesigneerd opgestuurd.

Nadien betaalt u € 25,00...

(m.stas)

info: www.partizaan.be

Deel dit bericht: