Archief in de media

10 November 2020

Op dinsdag 10 november 2020 was Kato Marynissen (20) te gast bij Anja Daems bij De Madammen (Radio 2).

U kunt hier de uitzending bekijken en beluisteren.

13 Augustus 2020

Nieuwe Partizaanauteur was te zien op RTV en in de Gazet van Antwerpen met zijn boek 'Het verdict'.

Hier de link naar de tv-uitzending.

 

09 Juli 2020

In de regionale edities van Passe-Partout en Het Nieuwsblad verschenen twee artikels over het boek 'Bart' (Auteur Roman Van Strubarq), een uitgave van uitgeverij Partizaan.

16 April 2020

Stefaan Van Laere was tweemaal in dezelfde nieuwsuitzending op AVS te zien. In de eerste reportage was hij aan het woord over het overlijden van Willy Hamerlinck. Willy was de zoon van 'Don Fredo' Fred Hamerlinck, de koning van de kermiskoersen over wie hij een boek schreef.

 

 

 

U kunt de reportage over Wiily Hamerlinck hier bekijken.

 

In de daarop aansluitende reportages had Stefaan Van Laere het over zijn nieuw jeugdboek 'Oma corona'. Deze reportage kunt u hier bekijken.

 

13 April 2020

Jouranlist Geert Heirman meldt in Het Nieuwsblad het overlijden van Willy Hamerlinck (87).

U kunt het artikel hier online lezen. In het artikel wordt ook verwezen naar het boek over Heusdenkoers van auteur Stefaan Van Laere, die ook over Willy's vader, de legendarische 'Don Fredo' Fred Hamerlinck, een boek maakte.

 

Hier de integrale tekst van het artikel.

"Willy Hamerlinck,erevoorzitter van wielercomité Klaver 7 en jarenlang de grote bezieler van Heusdenkoers, is op 87-jarige leeftijd overleden in wzc Zonnehove in Sint-Denijs-Westrem.

Twee jaar geleden werd de "Grote Prijs Maurice Raes" omgedoopt tot de "Grote Prijs Willy Hamerlinck", als eerbetoon. De betreurde ere-voorzitter was bevriend met zowat alle grote renners van de voorbije generaties die Heusden aandeden. Op de hoogdag van de koers genoot hij ook de laatste jaren, in fysiek moeilijke omstandigheden, nog van de belangstelling rond zijn figuur. Niet zelden werd er aan zijn mouw getrokken voor een selfie met een fan. 

"Zelf had ik niet genoeg macht in mijn benen, maar van mijn vader heb ik wel de drang geërfd om te winnen. Net als hem ben ik een vechter. Het is mijn doel geweest om iets te maken van die Heusdenkoers, en ik denk dat ik daar wel in geslaagd ben", vertelde hij twee jaar geleden in "Heusdenkoers", het standaardwerk van Stefaan Van Laere.

Op de sociale media wordt ondertussen met ongeloof en vooral heel veel respect gereageerd op het bericht over het overlijden van het icoon van Heusdenkoers. Morgen leest u hier enkele reacties op het overlijden van Willy Hamerlinck. "

 

 

 

Door Geert Herman

 

11 April 2020

Journalist Bastaan Fonteyn heeft het vandaag in Het Nieuwsblad over 'Oma cornona', een (jeugd)roman van auteur Stefaan Van Laere.

 

"Stefaan Van Laere heeft met Oma corona een boek geschreven dat wel heel dicht op de actualiteit zit. "Ik zag deze crisis als een buitenkans voor mijn verhaal.(...) Je kan neerslachtig worden van deze crisis, maar ik probeer goedgezind te blijven."

11 Maart 2020

'De fietsers van Heverleebos', het vierde boek alweer van auteur Antoine Camps en zijn derde thriller bij uitgeverij Partizaan, is de media niet ontgaan. Fernand Goyens bericht erover in Het Nieuwsblad.

 

 

Lees hier meer over het boek.

05 Oktober 2019

TM-commentator kreeg voor de Berencross in Meulebeke het boek 'Van eigen bodem'. Belgen op het WK veldrijden' in handen gestopt en berichtte daar meteen over op Intagram....

 

 

 

"Net voor uitzending knap boek gekregen..."

Merijn Casteleyn

19 September 2019

In Het Nieuwsblad verscheen een artikel ter aankondiging van het boek 'Ven eigen bodem. Belgen op het WK veldrijden' van Freddy De Meester en Stefaan Van Laere op vrijdag 27 september om 19u30 in café Sportpaleis (Kerkplein in Zingem).

 

27 Augustus 2019

Toni De Concinck schreef op de website june.be en loevende bijdrage over het boek 'De kunst om te praten met volle mond' van Guy Van Cauteren.

 

 

10 Maart 2019

Partizaanauteur Kobe Lecompte ('Babygzhalte') gaat verder met zijn tocht door Vlaanderen en in de media.

 

Zo besteedde de Krant van West-Vlaanderen aandacht aan zijn boek in een openhartig interview.

 

 

Ook TV-Brussel voelde de auteur aan de tand. U kunt de reportage hier bekijken.

05 Februari 2019

Vandaag trapt auteur Kobe Lecompte zijn reeks voorstellingen van de roman 'Babygehalte' af in Landen.

U leest er meer over in Het Nieuwsblad.

 

Meer info op de website van Kobe Lecompte.

 

“Mijn ervaringen en levensovertuiging hebben dit boek tot een soort levensgids gemaakt in de vorm van een verhaal vol waanzinnige momenten."


Kobe Lecompte

31 Januari 2019

Kobe Lecompte, auteur van de roman 'Babygehalte' (uitgeverij Partizaan) begint volgende week aan een tournee door Vlaanderen om zijn boek te promoten.

Lees hierover meer in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

 

“Het zal geen klassieke boekpresentatie worden. Daar heb ik alvast geen zin in. Ik wil vooral iedereen persoonlijk begroeten in de vorm van een boekpassage. Daarom ontmoet ik de mensen in de bibliotheek, op school, in een modeboetiek of doodgewoon op de bank in het park. Het zijn allemaal plaatsen met een betekenis in mijn verleden.”

 

Kobe Lecompte

24 November 2018

Journalist Dirk Daelemans heeft het in 'Deze Week' over het boek 'Gent en meer' van auteur Steven Everaert (uitgeverij Partizaan).

 

 

"De eersteling - er komt zeker een vervolg - is eigenlijk de handleiding om te overleven in het economisch socio-cultureel laboratorium dat Gent is."

 

Steven Everaert in Deze Week

06 Oktober 2018

Auteur-uitgever Stefaan Van Laere(uitgeverij Partizaan)  is vijf dagen na elkaar de praatgast in het tv-programma 'Aan het juiste adres' op Eclips-TV bij presentator Michel Follet.

Hier DAG 5 waarin Stefaan van Laere uitlegt waarom hij als uitgever niet langer op de Boekenbeurs zit. Ook zijn spraakmakend boek 'Met de helm geboren' over de Gentse kunstenaar Oscar Glas komt aan bod. Voor dit boek kreeg Stefaan Van Laere een eremedaille va,n de Republique française uit handen van de burgemeester van het Fransé Lemé.
Andere praatgasten zijn filmkenner-muzikant/zanger Roel Van Bambost, filmmuziekcomponist Brian Clifton en taxichauffeur Willy Dossche.

05 Oktober 2018

Auteur-uitgever Stefaan Van Laere(uitgeverij Partizaan) is vijf dagen na elkaar de praatgast in het tv-programma 'Aan het juiste adres' op Eclips-TV bij presentator Michel Follet.

 

Hier DAG 4 waarin de auteur het heeft over zijn culinaire en jeugdboeken.
Andere praatgasten zijn filmkenner-muzikant/zanger Roel Van Bambost, filmmuziekcomponist Brian Clifton en taxichauffeur Willy Dossche.

04 Oktober 2018

Auteur-uitgever Stefaan Van Laere (uitgeverij Partizaan) is vijf dagen lang een praatgast in het tv-programma 'Aan het juiste adres' (Eclips-TV) van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober.

U kunt de uitzendingen live bekijken elke dag om 11, 17 en 19.45 uur (Telenet kanaal 40, Proximus 108) met op zaterdag nog eens een herhaling van alle uitzendingen.

 

Hier DAG 3. De auteur heeft het onder meer over zijn fictiewerk met zijn nieuwste roman 'een drang naar weerloos zijn' en de thrillerreeks rond commissaris George Bracke (intussen al negen delen). Ook het blad In Style Discoveries waarvan hij hoofdredacteur is komt aan bod.

03 Oktober 2018

Auteur-uitgever Stefaan Van Laere (uitgeverij Partizaan) is vijf dagen lang een praatgast in het tv-programma 'Aan het juiste adres' (Eclips-TV) van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober.

U kunt de uitzendingen live bekijken elke dag om 11, 17 en 19.45 uur (Telenet kanaal 40, Proximus 108) met op zaterdag nog eens een herhaling van alle uitzendingen.

 

Hier DAG 2. Hier heeft de auteur het vooral over zijn wielerboeken waaronder de boeken over Eddy Merckx, Albert Van Damme, Bert Vermeire en Heusdenkoers.

02 Oktober 2018

Auteur-uitgever Stefaan Van Laere (uitgeverij Partizaan) is vijf dagen lang een praatgast in het tv-programma 'Aan het juiste adres' (Eclips-TV) van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober.

U kunt de uitzendingen live bekijken elke dag om 11, 17 en 19.45 uur (Telenet kanaal 40, Proximus 108) met op zaterdag nog eens een herhaling van alle uitzendingen.

 

Hier dag 1. Herinin praat de auteur vooral over zijn uitgeverij Partizaan.

02 Oktober 2018

Journalist Gert Staes (De Gentenaar/Het Nieuwsblad) heeft het vandaag in de krant over het boek 'Gent en meer' van auteur Steven Everaert. In dit boek laat de auteur zich kritisch-ludiek uit over Gent. De ideale aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen...

 

 

"Mochten politici zichzelf wat meer in vraag stellen, dan zouden de burgers minder problemen hebben met hun groot gelijk."

 

Steven Everaert

29 September 2018

Joeri Seymortier maakt op hln.be melding van het feit dat auteur-uitgever Stefaan Van Laere (Partizaan) volgende week van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober) elke dag praatgast is in het programma 'Aan het juiste adres' op Eclips-TV. Presentator Michel Follet voelt verder ook filmkenner-muzikant/zanger Roel, (film)muziekcomponist Brian Clifton en taxichauffer Willy Dossche aan de tand.

 

26 September 2018

Auteur-uitgever Stefaan Van Laere (uitgeverij Partizaan) is te gast bij Michel Follet in het praatprogramma 'Aan het juiste adres' op Eclips-TV. Te bekijken elke dag van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober om 11 uur, 17 uur en 19.25 uur op Telenet (kanaal 40) en Proximus (kanaal 109) en ook nog eens in het weekend.
 

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 

 

 

02 Juli 2018

Deze Week (de vroegere Streekkrant) besteedt dankzij de gevleugelde pen van journalist Dirk Daelemans aandacht aan het boek 'Van thuis uit' van Guido Meersschaut.


"Het is als een 'ode aan de stiel' opgevat waarbij de klanten onze leuze 'gegarandeerde kwaliteit' en dus nooit gekweekte vis enorm apprecieerdebn wat zoals de applaus voor een artiest aanvoelde.

Enne... behalve het woordje paling is er geen verwijzing naar de politiek.."


Guido Meersschaut in Deze Week

27 Juni 2018

Journalist Kristof Vereecke besteedde in Het Laatste Nieuws aandacht aan de debuutroman 'De eenzaamheid van een ijskonijn' (auteur Etienne Van Hyfte, een uitgave van uitgeverij Partizaan).

 

"Dat Van Hyfte nu pas met een boek op de proppen komt, mag gerust verrassend genoemd worden. Zo publiceerde hij als uitgever het debuut van Stefan Hertmans en bracht hij werk van gevierde schrijvers als Daniël Billiet, Pjeroo Roobjee en Eriek Verpale uit."


Kristof Vereecke

20 Juni 2018

Sabine Van Damme besteedde in Het Laatste Nieuws aandacht aan 'Van thuis uit', de biografie over het leven van Guido Meersschaut. De 'bekendste vismarchand van Gent' is de laatste van vier generaties roemruchte handelaars.

 

"Het is Guido's waarheid over het verleden van Gent, en zijn tips over de toekomst, en het is doorspekt met leuke anekdotes. Het boek is wat zijn winkel vroeger was: een totaalbeleving."


Sabine Van Damme

26 Mei 2018

Journalist Ivan vanhove laat in Het Nieuwsblad Partizaanauteur Etienne Van Hyfte aan het woord over zijn debuutroman 'De eenzaamheid van een ijskonijn'.

 

"De leuke maar boeiende dialogen van het boeiend maar triest verhaal zijn geschreven in een vlotte taal. Ondanks de lange zinnen met een overvloed aan adjectieven blijft de roman daardoor toch vlot lees- en genietbaar."


Ivan Vanhove

03 Mei 2018

L. Torn van NBD Biblion (het orgaan dat aanschafinformatie levert aan de Nederlandse bibliotheken) schreef een recensie over de roman (we zijn) Goe bezig? van Partizaanoprichter en auteur Stefaan Van Laere.

 

"Met deze controversiële roman laat hij zien dat hij een vlotte pen (en vertelkracht) heeft en zijn lezers kan vermaken.

Als een Vlaamse John Irving stuurt hij zijn bizarre personages naar hilarische hoogte- en dieptepunten."

 

L. Torn, NBD Biblion

13 April 2018

Journalist Jean Buyle heeft het op Cultuur in Beeld over '(we zijn) Goe bezig?', het meest recente boek van Stefaan Van Laere.

 

"Stefaan Van Laere is al in lenge van jaren 'goe bezig'..."

 

Jean Buyle

 

21 Maart 2018

Journalist Eric Van Laecke maakte een uitgebreid interview met auteur Stefaan Van Laere over zijn 30-jarig schrijverschap, zijn uitgeverij Partizaan en niet in het minst zijn meest recente en spraakmakende roman '(we zijn) Goe bezig?'

 

 

Collega's van De Gentenaar noemden hem ooit 'De meest productieve schrijver van Vlaanderen' en 'De man die sneller schrijft dan zijn schaduw'.


Eric Van Laecke

26 Februari 2018

Mario Molegraaf heeft het in de PZC over de bundel 'Reisjes door verhalenland' van de Zeeuwse Pzrtizaanauteur Lucy Verbart.

 


"Haar gedichtjes zijn simpel en direct, van het dierbare soort dat je hoopt in poëziealbums te vinden."

Mario Molegraaf

01 December 2017

Ook journalist Jan Claeys van Het Nieuwsblad besteedde aandacht aan het boek 'Eli' van Sabine Van Damme over de dit jaar overleden opperdeken van Gent Eli De Rijck.

 

"Papa verdiende dit zo hard."

 

Dochter Eli De Rijck.

01 December 2017

In Het Laatste Nieuws werd aandacht besteed aan het boek 'Eli'. In dit boek tekende journalist Sabine Van Damme het rijke leven op van Eli De Rijck, oud-opperdeken van Gent en naast deken van de Korenmarkt ook vele jaren organisator van de Gentse Feesten op de Korenmarkt.

Burgemeester Daniël Termont had tijdens de officiële voorstelling in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis niets dan lovende woorden over voor het boek van de hand van Sabine Van Damme en uitgeverij Partizaan van uitgever-auteur Stefaan Van Laere die ook zijn medewerking aan dit boek verleende.

U kunt het artikel hier lezen.

 

"Eli was een fenomeen."

29 November 2017

'Velodroom', het boek dat Freddy Missotten met behulp van auteur-uitgever Stefaan Van Laere schreef, blijft de media halen. Hier ziet u de cover van het magazine Infoleeuw en een artikel uit Het Laatste Nieuws.

29 November 2017

Televisiezender besteedde in haar nieuwsuitzending aandacht aan het boek 'Eli' dat vandaag verscheen bij uitgeverij Partizaan. Het boek van de hand van HLNJ-journalist Sabine Van Damme belicht het rijke leven van opperdeken van Gent Eli De Rijck die dit jaar overleed.

 

U kunt de uitzending hier bekijken.

 

"Eli De Rijck was een bijzonder bekend figuur in Gent. Sinds 1970 organiseerde hij de Gentse Feesten op de Korenmarkt"

AVS

18 November 2017

Ook televisiezender Ring TV was aanwezig op de persvoorstelling van het boek 'Velodroom' van auteur Freddy Missotten in de Destelhoeve in Dworp.

U kunt hier de reportage bekiijken.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen vindt u hier.

22 Oktober 2017

De website van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kondigde het boek 'VeloDroom' van wielerliefhebber Freddy Missotten aan.

 

U kunt het artikel hier lezen.

16 Oktober 2017

Opperdeken Eli De Rijcke van Gent overleed dit jaar. Jouranlist van Het Laatste Nieuws Sabine Van Dammes maakte samen met de familie een boek over hem dat op 30 november in de Pacificatiezaal van het Gentse Stadhuis wordt voorgesteld. Cultuur in Beeld maakte er al een bijdrage over.


'Eli' wordt het verhaal van zoveel mooie momenten uit een leven vol verrassingen.

03 September 2017

Journalist Karel Van Keymeulen maakte voor De Gentenaar/Het Nieuwsblad een reportage over Motte Claus, de legendarische uitbaatster van de Gentse Hotsy Totsy. Hij schreef ook een randstukje in dit artikel over de debuutbundel 'Drijfkracht' van Mottes zoon Kobe Michiels, een publicatie van uitgeverij Partizaan.

 

Meer over de bundel en hoe te bestellen leest u hier.

 

 

"Zoon Kobe (Michiels) erft liefde voor beeld en taal."

 

Karel Van Keymeulen

10 Augustus 2017

Vandaag verscheen van de hand van journalist Didier Verbaere in Het Laatste Nieuws een dubbelartikel over Heusdenkoers en het boek dat auteur Stefaan Van Laere over deze wedstrijd schreef.

Heusdenkoers vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 augustus in de Oost-Vlaamse gemeente Heusden. Zaterdag 12 augustus is er bij wijze van prelude al een wedstrijd voor renners met een beperking om 14 uur en om 17 uur een wedstrijd voor dames.

 

"Het boek is een eerbetoon aan mijn vader voor wie ik de liefde voor de koers als kind meekreeg. Jaarlijks kwamen we naar de koers en ik heb geen enkele wedstrijd meer gemist sinds 1972", weet Stefaan. In zijn boek passeren alle edities chronologisch de reveu van 1929 tot 2016.

 

Didier Verbaere

 

Hier kunt u de artikels lezen:

 

Artikel over Heusdenkoers

 

Artikel over het boek

22 Juli 2017

Journalist Annelies Roose van Het Nieuwsblad schreef een artikel over de ontmoeting die koning Filip had met auteur-uitgever Stefaan Van Laere en die mee de speech van de koning aan de vooravond van de nationale feestdag inspireerde.

19 Juni 2017

Journalist Tim Steyaert van televisiezender AVS wijdde in het nieuwe een reportage aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat dit weekend in Heusden werd voorgesteld.

 

U kunt de reportage hier bekijken.

 

"Geen kermiskoers in de wereld die zo’n grote aantrekkingskracht heeft als Heusdenkoers. Daarom werd het volgens wielerfan Stefaan Van Laere de hoogste tijd voor een boek over het wereldkampioenschap der kermiskoersen. De auteur deed het boek vandaag cadeau aan Willy Hamerlinck, de man die van Heusdenkoers zijn levenswerk maakte."


Tim Steyaert

18 Juni 2017

Gisteren werd in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) onder ruime belangstelling het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere voorgesteld. Dit tijdens de eerste barbecue voor deze wedstrijd die dit jaar op dinsdag 15 augustus plaatsvindt.

 

Journalist Geert Herman van Het Nieuwsblad was ook van de partij en schreef een artikel over de voorstellling.

 

U kunt hier het artikel online lezen en bijkomende foto's van de voorstelling bekijken.

 

 

"En fier waren ze één voor één, met het boek van streekgenoot Stefaan Van Laere, die een flink stuk van de avond zijn fraai werk mocht signeren. 

...

Foto’s, anekdotes, quotes en krantenartikels maken van “Heusdenkoers” ook een prachtig kijkboek."


Geert Herman

14 Juni 2017

Televisiezender AVS toonde in een reportage voor het nieuws hoe auteur Stefaan Van Laere een exemplaar van zijn boek over Heusdenkoers overhandigde aan koning Filip. Dit gebeurde na een bezoek van de koning aan de familie Benhaddou in Evergem om daar de 'iftar' (het breken van de vasten) bij te wonen.

 

U kunt hier zien hoe de koning het boek ontving.  Het volledige verslag van AVS over het bezoek van de koning in Evergem ziet u hier (met op het einde de overhandiging van het boek aan koning Filip).

 

Het boek 'Heusdenkoers - wereldkampioenschap der kermiskoersen' wordt zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) voorgesteld.

12 Juni 2017

Journalist Dirk Daelemans interviewde auteur Stefaan Van Laere in Deze Week over zijn boek 'Heusdenkoers  - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' dat nu zaterdag 17 juni om 18u30 in zaal New Britannia (Heusdendorp 10 in Heusden) wordt voorgesteld. De auteur wordt meteen uitgeroepen tot 'Oost-Vlaming van de week'.

 

 

"Een uniek naslagwerk dat slechts vijfentwintig euro kost met tal van onuitgegeven fotomateriaal in fullcolour, cijfers en anekdotes sinds Fred Hamerlinck in 1929 de eerste editie won."

Dirk Daelemans

24 Maart 2017

Michel Stas van Cultuur in Beeld besteedt op de website aandacht aan het boek 'Heusdenkoers - het wereldkampioenschap der kermiskoersen' van auteur Stefaan Van Laere dat op 17 juni in zaal Britannia in Heusden wordt voorgesteld. U kunt hier de tekst lezen.

 

"Auteur Stefaan Van Laere is als kind in een vat liefde voor het wielrennen gevallen."

 

Michel Stas

14 Maart 2017

Auteur Johan D'Haveloose is de 'De Oost-Vlaming van Deze Week'. Journalist Michel Wijne maakte een interview voor het huis-aanhuis-blad Deze Week met de auteur over zijn nieuwste boek  'Honden zijn ook maar mensen' dat u hier kunt lezen.


"Het feit dat je een boek leest waarin een teckel het woord voert, maakt van 'Dieren zijn ook maar mensen' echt wel iets speciaals. Zowel volwassenen als kinderen beleven plezier aan dit boek, dat ook kan gebruikt worden om uit voor te lezen."


Michel Wijne in Deze Week


Hier leest u meer over het boek en over hoe het te bestellen.

03 Maart 2017

Wielerauteur en uitgever Stefaan Van Laere is te zien een promofilmpje van Eén over de koers.

 

Intussen werkt de auteur verder aan zijn boek over Heusdenkoers.

 

"Koersdag is voor mij heilig".

Auteur Stefaan Van Laere

02 Maart 2017

In Plus Magazine verscheen een artikel over het boek 'Expo '58 en zijn medewerkers' van auteur François Van Kerckhoven.

 

"Ik ben daar toch tien jaar mee bezig geweest. Vooral de research vraagt veel tijd. Maar ik doe dat graag."

Auteur François Van Kerckhoven

21 Februari 2017

Karel Wasch maakte op de website poezie-leestafel.info deze bespreking van de dichtbundel 'Geneviève' van Partizaandichter Rob Van de Zande.

 

"Wat een heerlijke belevenis om met deze begenadigde dichter te mogen meevaren! Men leze!"

Karel Wasch

19 Januari 2017

In het maandblad 'Attentie' schreef journalist Eric Van Laecke een artikel over het pakkende afscheid van travestie-artiest Liz Richards in restaurant-feestzaal Flapuit. Liz neemt geen afscheid van de bühne en gaat solo door, maar het is wel een vaarwel aan zijn gezelschap La Vie en Rose.

 

Auteur Stefaan Van Laere schreef de biografie van deze artiest 'Man genoeg om vrouw te zijn'.

 

"Liz Richards weet waarover ze het heeft. In de Duitse medie kreeg het etiket opgekleefd: 'vaak geïmiteerd, nooit gedupliceerd'."


Eric Van Laecke

18 Januari 2017

ook geert Herman van Het Nieuwsblad besteedt aandacht aan het boek dat auteur Stefaan Van Laere aan het schrijven is over Heusdenkoers. U kunt hier de oproep naar weetjes, anekdotes en foto's lezen.

 

 

 

 

Sportauteur Stefaan Van Laere publiceert boek over zijn lievelingskoers

Weetjes, foto's of anekdotes over Heusdenkoers?

 

 

 

 

Weetjes, foto's of anekdotes over Heusdenkoers?

 

Geen Heusdenkoers, zonder de peetvader Willy Haemerlinck Foto: Geert Herman

 
Destelbergen - Heusdenkoers, het is een fenomeen waar we jaarlijks in augustus heel wat aandacht aan besteden, ook in onze verslaggeving. Sportauteur Stefaan Van Laere, zelf opgegroeid in Laarne, heeft een speciale band met deze koers waar hij als kind met zijn vader zelf vaak naartoe ging. Momenteel schrijft hij een boek over de moeder aller kermiskoersen, en dat moet klaar zijn tegen augustus 2017. En is daarvoor nog altijd op zoek naar materiaal, foto's, anekdotes of nieuwtjes die u zelf weet over Heusdenkoers. Zelf beleefd, of van horen zeggen.

Kan u de auteur in zijn boeiende verkenningstocht helpen, dan kan u hem contacteren op stefaanvanlaere@telenet.be of mobiel op 0476 47 03 99. Meer info over het boek vindt u bij uitgeverij Partizaan, www.partizaan.be. 

13 Januari 2017

In Het Laatste Nieuws verscheen een oproep van auteur Stefaan Van Laere, die momenteel werkt aan een boek over Heusdenkoers.

 

 

HEUSDEN

Boek over Heusdenkoers

Stefaan Van Laere publiceert dit jaar een boek over Heusdenkoers. De auteur, zelf opgegroeid in Laarne, heeft een speciale band met de koers, waar hij als kind met zijn vader zelf dikwijls naartoe ging. Ook schreef hij een boek over wielerlegende Fred Hamerlinck, vader van Willy Hamerlinck die al vele jaren meewerkt aan de organisatie. Van Laere schreef eerder al wielerboeken over Berten Van Damme, Bertje Vermeire, Freddy De Meester, Fred Hamerlinck, Eric Van Lancker, Eddy Merckx en Frank Vandenbroucke. De auteur roept op om interessante informatie, anekdotes en foto's over Heusdenkoers met hem te delen via stefaanvanlaere@telenet.be of op 0476/470.399. (IND)

 

12 December 2016

Journalist Emiel Tack wijdde in Het Nieuwsblad een artikel aan het jeugdboek 'Ridder Zap' van auteur Stien Thys uit Wachtebeke. Dit boek werd op Sinterklaasdag 6 december ten huize van de auteur onder grote belangstelling voorgesteld.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.


"Het gaat over een ridder die niets heeft en rondtrekt op een motor op zoek naar prinsessen en andere leuke dingen in een kasteel."


Auteur Stien Thys over haar eerste boek 'Ridder Zap'

06 November 2016

Regionale televisiezender AVS was van de partij op de voorstelling van het boek 'Het Finse meisje'/'The Finnish girl' van Partizaanauteur Johan D'Haveloose op de campus van de Hogeschool Gent Schoonmeersen.

 

U kunt het verslag hier bekijken.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

 

 

"Op de campus Schoonmeersen van de HoGent wordt een Erasmusstudente vermoord. Dat is de morbide aanzet van ‘Het Finse meisje’, de nieuwe misdaadroman van Johan D’Haveloose."

AVS-journaal

29 Oktober 2016

De media hebben het boek 'Expo '58 en zijn medewerkers' van auteur François Van Kerckhoven al ontdekt. Zowel in De Streekkrant als Gazet van Antwerpen verschenen interviews met de auteur over zijn boek.

 

'Expo '58 en zijn medewerkers' wordt donderdag 3 november om 20u15 voorgesteld in de Gemeentelijke Basisschool, Ridder Berhoutlaan in 2845 Niel.

 

"François Van Kerckhoven heeft grootste Expo '58-verzameling ter wereld."

Gazet van Antwerpen

20 Augustus 2016

Journalist Ben Conaerts schreef in Het Laatste Nieuws een artikel over het boek 'Expo '58 en zijn medewerkers' van auteur François Van Kerckhoven. Dit boek verschijnt in november 2016 bij uitgeverij Partizaan en kan nu al (met korting!) besteld worden via deze pagina.

"Waarschijnlijk een van de grootste, zo niet dé grootste Expo '58-verzameling van Vlaanderen. Hij geldt dan ook als een autoriteit op het vlak van de wereldtentoonstelling."


Journalist Ben Conaerts over auteur François Van Kerckhoven en zijn verzameling

10 Augustus 2016

Journalist Didier Verbaere publiceerde vandaag in Het Laatste Nieuws een artikel over Heusden Koers en het vernieuwd bestuur van deze koers, 'het wereldkampioenschap der kermiskoersen' die plaatsvindt op dinsdag 16 augustus. Bij dit artikel ook een foto van hoe auteur Stefaan Van Laere een boek van veldrijder Albert Van Damme uit Laarne overhandigde aan winnaar van vorig jaar Kenny Dehaes.

 

Wielerauteur Stefaan Van Laere was een van de genodigden op de voorstelling van Heusden Koers in het Hof van Heusden.


10 Augustus 2016

Duivel-doet-al Willy Van Bouchaute besteedde op zijn website 'In the picture' aandacht aan de voorstelling van Heusden Koers (dinsdag 16 augustus in Heusden), het 'wereldkampioenschap van de kermiskoersen'. Ook auteur Stefaan Van Laere, schrijver van onder meer het boek over Fred Hamerlinck (eerste winnaar van Heusden Koers in 1926) was van de partij.

09 Augustus 2016

Auteur Stefaan Van Laere was gisteren te gast in het Hof van Heusden op de pers- en publieke voorstelling van Heusden Koers, het officieuze wereldkampioenschap kermiskoersen voor wielrenners dat dinsdag 16 augustus in Heusen plaatsvindt. De auteur schreef anderhalf jaar terug een boek over wielerlegende Fred Hamerlinck, in 1926 de eerste winnaar van Heusden Koers en vader van Willy Hamerlinck, mede-organisator en ere-voorzitter van het organisatiecomité. Ook cyclocrosslegende Albert Van Damme uit Laarne, over wie Stefaan Van Laere eveneens een boek schreef, was aanwezig.

02 Augustus 2016

Journalist Olivier Scheir besteedde in Het Nieuwsblad aandacht aan het jeugdboek 'Waar is Oscar' van auteur Johan D'Haveloose dat in de tweede klas van de lagere school van Zomergem werd voorgesteld.

 

U kunt hier het artikel lezen.

 

Lees hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

19 Mei 2016

Op 5 mei iverleed Frans Babbelaar, de auteur van de Partizaanbestseller 'Buffalo, altijd Buffalo - kampioen zijn is plezant' over de supporters van AA Gent.

Eric Van Laecke schreef er in het maandblad Attentie dit artikel over.

19 April 2016

Deze week verscheen in De Streekkrant een artikel van journalist en enfant terrible Frans Van Damme over de voetbalthriller 'De Sterspeler' van auteur Johan D'Haveloose, een publicatie van uitgeverij Partizaan.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

"Losjes uit de pols geschreven en vlot leesbaar wordt dit ongetwijfeld een collectors item voor elke AA Gent-fanaat."


Frans Van Damme

24 Maart 2016

Onder ruime belangstelling van pers en publiek werd gisteren in de Ghelamco Arena de thriller 'De sterspeler' van Johan D'Haveloose voorgesteld in aanwezigheid van de auteur, uitgever Stefaan Van Laere van uitgeverij Partizaan en directeur pers en communicatie Patrick Lips van KAA Gent.

 

"Bij de verhuizing van ons oude stadion naar de Ghelamco Arena zijn er wat lijken uit de kast gevallen, maar dit is bij mijn weten toch de eerste keer dat in de Ghelamco Arena een moord werd gepleegd..."

 

Patrick Lips, directeur pers en communicatie KAA Gent

29 Februari 2016

De PZC blikte vandaag terug op de voorstelling van het boek 'Man genoeg om vrouw te zijn' van travestie-artiest Liz' Richards en opgetekend door auteur Stefaan van Laere zaterdagavond in de Porgy &n bess in Terneuzen.

 

Lees hier het artikel.

 

u kunt het boek hier verder bekijken en bestellen.

 

"In een bomvol Porgy en Bess werd zaterdag het boek 'Man genoeg om vrouw te zijn' gepresenteerd. Het levensverhaal van Liz' Richards, Richard in het dagelijks leven, werd opgetekend door Stefaan Van Laere."


PZC

26 Februari 2016

Vandaag verschenen in de PZC: een artikel van Jan van Damme over het boek 'Man genoeg om vrouw te zijn' van travestie-artiest Liz' Richards en Stefaan Van Laere.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen vindt u hier.

 

"Het boek - geschreven door de Vlaamse auteur Stefaan Van Laere - is een biografie in woord en beeld, Liz' glittert van de pagina's.

(...)

Als Liz op het podium verschijnt, dan komt er gewoon een glitterinvasie met een knipoog waar de mensen meteen op reageren."

 

PZC

25 Februari 2016

de website gay.blog.nl besteedt aandacht aan het boek 'man genoeg om vrouw te zijn' van travestie-artiest Liz' Richards in samenwerking met Stefaan Van Laere dat op zaterdag 27 februari om 20u30 wordt voorgesteld in cultuurtempel Porgy en Bess in Terneuzen.

U kunt het artikel hier lezen.

 

Op 27 februari verschijnt in Terneuzen het boek ‘Man genoeg om vrouw te zijn’ over de Amsterdamse/Zeeuws Vlaamse travestieartiest Liz’ Richards. 

 

"In dit boek neemt de roemruchte diva geen blad voor de welgevormde lippen en vertelt haar levensverhaal – achter de glitter en de schijn van de internationale travestiewereld."

gay.blog.nl

 

Het boek wordt om 20.30 uur gepresenteerd in de Jazz tempel Porgy en Bess in Terneuzen, tijdens een live talkshow met Stefaan en Liz’  onder leiding van ‘Andre de Bodt’ radiomaker van Terneuzen FM. Daarna brengt Liz’ zo’n 45 minuten live een aantal van haar liedjes ten gehore (bron: persbericht).
Begonnen als 16 jarige in het beroemde Amsterdamse Madame Arthur, werd ze de chef van de bekende Vlaams/Duits/Nederlandse travestieformatie La vie en rose die jaren de Vlaams/Duitse travestiewereld domineerde en in 2005 zelfs de Duitse vakmediaprijs won – met maar één Duitse artiest in de groep en de rest Nederlanders en Vlamingen. Nu 35 jaar later werkt ze nog steeds als live artiest in heel Europa. Het verhaal is opgetekend door de Vlaamse schrijver Stefaan van Laere, bekend van verschillende misdaadromans en biografieën. Hij is als een volleerd voyeur door het sappige leven van Liz’ Richards gegaan, soms grof, soms ontroerend maar absoluut waard om vast te leggen voor de komende generaties. Het boek is rijk geïllustreerd met exclusieve (prive) foto’s en persartikelen uit binnen- en buitenland, is te bestellen via uitgeverij Partizaan : partizaan.be en kost € 19,95.

18 Februari 2016

De website kinderboeken.blog.nl besteedt een recensie aan de bundel met kindergedichten 'Beestenboel!' van Stefaan Van Laere. U kunt de bespreking hier lezen.

 

U kunt het boek hier bestellen.

 

"Stefaan Van Laere schrijft voor iedereen. Ook voor de jongsten onder ons, en deze bundel gedichten leent zich ideaal tot voorlezen voor groepen vanaf 8 jaar zonder bovengrens in leeftijd."

15 Februari 2016

De website reisboeken.be (reisboeken, reisgidsen en reisinfo) besteedt een recensie aan het boek 'Tram 4' van Elena Van Gent. U kunt de recensie hier lezen.

22 Januari 2016

In de Krant van West-Vlaanderen verscheen een artikel van Peter Van Herzeele over het boek datChristiaan Raes en Stefaan Van Laere momenteel schrijven over wielerkampioen Eric Van Lancker. Dit boek wordt voorgesteld op zaterdag 19 maart in het Stadhuis van Waregem.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het te bestellen.

14 December 2015

In het maandblad Attentie verscheen een aankondigend artikel over het boek dat auteur Stefaan Van Laere omenteel schrijft over de Nederlandse travastie-artiest Liz' Richards. Het boek verschijnt einde februari 2016 en wordt voorgesteld in de Porgy en Bess in Terneuzen.

 

u leest hier meer over het boek en hoe te bestellen. Xie voor 1 januari 2016 intekent, krijgt mag gratis de voorstelling + optreden van Liz' Richards bijwonen.

 

"Auteur Stefaan Van Laere gaat als een volleerd voyeur door het leven van Liz' Richards van de zuipkroegen tot de gerenommeerde theaters van Europa, soms grof dan weer ontroerend."

 

Eric Van Laecke in 'Attentie'

12 December 2015

Vandaag verscheen in Het Laatste Nieuws een interview van journalist Laurence Van Eenaeme met Elena Van Gent over haar boek 'Tram 4' dat morgen bij uitgeverij Partizaan verschijnt. Het boek wordt zondag 13 december van 11 tot 12 uur voorgesteld in Standaard Boekhandel Gent Kouter, gratis toegang.

Het boek is een weergave van 51 verhalen waarvan Elena (die nu wel haar gezicht, maar nog niet haar echte naam prijsgeeft) het merendeel publiceerde op haar gelijknamige blog.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

"Ik heb bewust voor een Gentse uitgeverij gekozen. De blog is tenslotte verankerd in Gent. Ik koos 50 verhalen uit, plus eentje extra over Luc De Vos. Kort na zijn dood schreef ik een verhaal alsof hij op de tram zat, als eerbetoon."


Elena Van Gent

26 November 2015

In het tijdschrift 'Uit in Oostende' had Tim Heddebauw een interview met dichter Frank Decerf over zijn drietalige dichtbundel 'Getuigenissen/Témoignages/Testiomonies' over het leven in de concentratiekampen.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

"Ik wil vooral de menselijkheid weer boven halen. En dat is méér dan nodig als ik bijvoorbeeld zie dat de grens in Hongarije weer met prikkeldraad wordt afgezet om de vluchtelingenstroom tegen te houden..."


Frank Decerf

23 November 2015

Vrijdag 20 november verscheen in de Krant van West-Vlaanderen een interview van Tom Van Houtte met wielerlegende Eric Van Lancker naar aanleiding van diens biografie 'Eric Van Lancker karakterkampioen' die in maart 2016 bij uitgeverij partizaan verschijnt. Auteur is Kortrijkenaar Christiaan Raes met medewerking van Stefaan Van Laere.

 

U leest hier meer over het boek en hoe het nu al voor te bestellen. Bij voorintekening krijgt u € 2,50 korting en naamsvermelding achterin het boek. Bovendien wordt u uitgenodigd op de boekvoorstelling die plaatsvindt op 18 maart in het stadhuis van Waregem.

 

In de Krant van West-Vlaanderen verscheen onderstaand artikel.

 

bron en copyright:

https://kw.be/

20 November 2015

De Gentenaar besteedde aandacht van de voorstelling van het boek 'Ooit komt het goed' van Albert-Fernand Haelemeersch in Sint-Martens-Latem.

 

Hier komt u meer te weten over het boek en hoe het te bestellen.

 

"Actrice Karlijn Sileghem slaagde in haar opzet om op de voorstelling de auteur in zijn ziel te laten kijken."

 

 

17 November 2015

Vorige week zondag werd in Oostende in de Geuzentorre onder ruime belangstelling van onder meer brugemeester Johan Vande Lanotte de drietalige dichtbundel 'Getuigenissen/Témoignages/Testimonies' van de Oostende auteur Frank Decerf voorgesteld.

Over dit boek verschenen intussen twee artikels die we de lezer niet willen onthouden.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

13 November 2015

De website wielercadeaus.nl besteedde aandacht aan het boek 'Tourblues' van de Nederlandse auteur Daan Sindelka. U kunt de bespreking hier lezen.

 

Hier verneemt u meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

18 September 2015

Het nieuws van het verschijnen van het boek 'Man genoeg om vrouw te zijn - een leven in travestie' van auteur-uitgever Stefaan Van Laere over de Nederlandse travestie-artiest Liz' Richards op zaterdag 27 februari 2016 is nog maar net gelanceerd en het wordt al door de media opgepikt.

 

MNM Zeeland besteedt er hier aandacht aan.

 

Hier leest u meer over het boek en hoe het nu al te reserveren. Tijdig erbij zijn is gezien de beperkte oplage de boodschap!

26 Augustus 2015

Het gemeentelijk infoblad kondigde in haar infoblad van augustus-september de lezing aan die auteur Marc A. Dillen van 'Poezen spreken' (een uitgave van uitgeverij Partizaan) op donderdag 15 oktober om 20 uur in de hoofdbibliotheek van Asse geeft.

 

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

25 Augustus 2015

Kunstenaar Wim Van Aalst besteedt op zijn blog aandacht aan de dichtbundel 'Parels in zilt en as' van auteur Rob Van de Zande.  U kunt de bijdrage hier lezen.

 

En hier leest u meer over het boek en hoe het te bestellen.

 

"Rob's poëzie is van hoog literair niveau, en gevoelsmatig weet hij te verbazen, verstommen, verstillen."

 

Wim Van Aalst

21 Augustus 2015

Plietsplets, de website van bezig bijtje Johan Dhaene, besteedt aandacht aan het boek 'Adderkop' van de Gentse jeugdauteur Katrien Van Hecke. U leest er hier meer over.

 

Meer informatie over het boek en hoe het te bestellen vindt u hier.

 

"Met de Gentse auteur Katrien Van Hecke haalt uitgeverij Partizaan een grote naam uit de jeugdliteratuur binnen die ook fel gesmaakte lezingen op scholen, bibliotheken en bij tal verenigingen geeft. Ze publiceerde eerder al meerdere boeken bij gereputeerde Vlaamse uitgeverijen zoals Lannoo, De Eenhoorn en Noord & Zuid."

 

Johan Dhaene

18 Augustus 2015

Journalist Eric Van Laecke haalde de loftrompet boven in het septembernummer van het maandblad Attentie (verspreiding bijna 7.000 exemplaren in Oostakker en Sint-Amandsberg) over het boek 'Buffalo, altijd Buffalo!' van auteur Frans Babbelaar.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen op deze webpagina.

 

U kunt het artikel hier lezen.

 

31 Juli 2015

In het juli-augustusnummer van het Nederlands tweemaandelijks poezentijdschrift Majesteit verscheen een bespreking van het boek 'Poezen spreken' van auteur Marc A. Dillen, een uitgave van uitgeverij Partizaan.

 

Meer info over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

 

12 Juli 2015

In de huis-aan-huisbladen Wegwijs (7500 exemplaren Destelbergen-Heusden) en Wegwijs-Noord (7500 exemplaren Sint-Amandsberg) verscheen een bijdrage van journalist Manu Debruyne - beter bekend als D.D. uit zijn periode als reporter voor het Gentse dagblad Het Volk - over het boek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant'.

 

Het artikel is intussen wel al enigszins door de actualiteit ingehaald, want dit boek van auteur Frans Babbelaar over de supporters van voetbalkampioen AA Gent is intussen al aan de vierde druk toe.

 

U leest meer over dit boek en hoe het te bestellen op deze pagina.

 

 

09 Juli 2015

In De Streekkrant verscheen van de hand van journalist Frans Van Damme een aankondiging van de talkshow ten voordele van ALS met als een van de centrale gasten auteur Stefaan Van Laere, tevens uitgever bij uitgeverij Partizaan. Gastheer in deze dagelijkse talkshow in het Marriott hotel is Edwin Plasschaert.

 

 

 

"Het belooft een uitzonderlijke en spraakmakende koffieklets te worden!"


Frans Van Damme

29 Juni 2015

Deze week verschijnt in de zomereditie van De Streekkrant een artikel van de hand van journalist Dirk Daelemans over het succesboek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant' van de Gentse auteur Frans Babbelaar. Het boek is intussen aan de derde, alweer bijna uitverkochte, druk toe.

 

23 Juni 2015

Ook de nieuwssite nieuws.be maakt melding van het boek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant' van auteur Frans Babbelaar dat intussen al aan de derde druk toe is.

 

U kunt hier de bijdrage lezen.

15 Juni 2015

De website van Sportmediashop, de Nederlandse partner die mee instaat voor de verkoop van de sportboeken van uitgeverij Partizaan via de eigen webwinkel en op sportbeurzen, is totaal vernieuwd.

 

U kunt hier het aanbod aan sportboeken bekijken.

11 Juni 2015

Vandaag verscheen in De Gentenaar een artikel over het boek 'Buffalo, altijd Buffalo! Kampioen zijn is plezant'. Deze geactualiseerde versie van dit boek van Frans Babbelaar verscheen pas eind vorige week naar aanleiding van de landstitel van voetbalclub AA Gent en is volgende week al aan een tweede druk toe.

 

 

 

Op deze webpagina kunt u meer lezen over het boek en hoe het te bestellen.

08 Juni 2015

Uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere ontving een verzoek tot opname op de website boeken.startpagina.be waarop we graag ingingen.

 

U kunt hier de bijdrage over uitgeverij Partizaan bekijken.

19 Mei 2015

Op Poëzie-leestafel verscheen van de hand van Karel Wasch een recensie over de nieuwe dichtbundel 'Parels in zilt en as' van de Gentse dichter Rob Van de Zande, die recent bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere verscheen.

 

'Wat een mooie verzen zijn dit allemaal, die ik met uiteindelijke bewondering heb mogen lezen. Een waagstuk waarvoor we de Vlaamse uitgeverij Partizaan dankbaar mogen zijn. Hopelijk volgt er meer van dit schoons!'


Karel Walsch op Poëzie-leestafel

02 Mei 2015

Vandaag was auteur Marc A. Dillen te gast bij radio Opwijk om er te spreken over zijn boek 'Poezen spreken', een uitgave van uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere.

 

U kunt hier een weerslag van het interview lezen.

 

'Ik maakte wel wat mee als politieman, maar ook gewoon als mens omdat ik met velen in contact kom. Je vindt daar heel wat van terug in Poezen spreken.'


Auteur Marc A. Dillen

 


 

20 April 2015

Literair tijdschrift Extaze publiceerde in de fuguur van (cg) een bespreking van de dichtbundel 'Parels in zilt en as' van de Gentse auteur Rob Van de Zande, een uitgave van uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere. U kunt de recensie hier lezen.

 

'De poëzie van Van de Zande is voor iedereen die de taal opnieuw wil ontdekken.'


(cg), literair tijdschrift Extaze.

19 April 2015

Lectomunda, het virtuele verzamelpunt voor de boeken- en schrijfliefhebber, meldt op haar website het samenwerkingsverband tussen de Vlaamse uitgeverij Partizaan en de Nederlandse uitgeverij BOXPress.

 

U kunt het bericht hier lezen.

16 April 2015

'Dighter' ontstond in 1999 als een papieren literair tijdschrift en sinds 2012 verschijnt het digitaal. De bekende dichter-recensent Frank Decerf maakte in het meest recente nummer een uitgebreide recensie van de bundel 'Bij gebrek aan piano' van dichter Paul Cox, een publicatie van uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere.

 

U kunt de volledige bespreking hier online lezen.

 

"Bij Paul Cox geen nevelige woordensoep, geen mistig intellectueel gedoe. Bij hem zijn de duidelijke, begrijpbare woorden de torenwachters die orde op zaken houden. Hij hanteert daarbij een trefzekere taal die tot de kern doordringt."


Poëzierecensent Frank Decerf over de bundel 'Bij gebrek aan piano' van dichter Paul Cox.

08 April 2015

Vandaag verscheen in Het Nieuwsblad in de edities Pajottenland & Brussel Noordrand een artikel over het boek 'Poezen spreken', een reeks kortverhalen van auteur Marc A. Dillen over poezen die eind vorige week bij uitgeverij Partizaan/Stefaan Van Laere verscheen.

 

U leest meer over het boek en hoe het te bestellen op de webpagina van 'Poezen spreken'.

 

'Die veertig jaar politiewerk zitten natuurlijk in mijn systeem.'

 

Auteur van 'Poezen spreken' en ex-directeur van de politieschool Vlaams-Brabant Marc A. Dillen.

06 April 2015

Gisteren ontving auteur-uitgever Stefaan Van Laere op paazondag (terwijl de Ronde van Vlaanderen aan de gang was) bezoek uit Nederland. Mirko Schrijvershof uit Arnhem kwam een reeks van niet minder dan 25 exemplaren van meerdere gesigneerde wielertitels die Stefaan Van Laere geschreven en/of uitgegeven heeft ophalen voor de grootste veiling wielerboeken van de Benelux. Op zet van de veiling is om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.

Mirko was eerder al op bezoek geweest bij niemand minder dan Eddy Merckx en had zelf op paaszaterdag (voor de derde keer) deelgenomen aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

 

 

U leest meer over dit lovenswaardig initiatief op 

 

 Je kan hier bieden op volgende boeken:

 

* Don Fredo - Fred Hamerlinck

* Berten Van Damme - de Leeuw van Laarne

* Robert 'Bertje' Vermeire - kampioen van het volk

* Freddy 'Meesterke' van de cyclocross

* Een renner hoort niet op de grond (wielergedichten en -impressies), allen van de hand van Stefaan Van Laere

* Gestook op de Stokenberg (over de cyclocross van Asse-Krokegem, auteur André Van Bosbeke)

16 Maart 2015

Het tijdschrift Psyche houdt de vinger aan de pols van wat zich in de wereld van de geestelijke gezondheid afspeelt. Het blad biedt in haar recente maartnummer haar lezers de kans om het boek 'Bliksem in mijn hoofd' van auteur Felix Sperans (een uitgave van uitgeverij Partizaan) met een aantrekkelijke korting te kopen.

U leest er meer over via deze link.

26 Februari 2015

De fel gesmaakte dichtbundel 'Ik, Christoforus van Canaan' van Alain Vanclooster vindt steeds meer weerklank. Ook Xavier Kruth wijdde er in het online muziekmagazine Dark Entries een lovende bespreking aan.

 

"Vanclooster en Selschotter hebben goed begrepen dat eenvoud soms de beste manier is om mensen geweldloos te ontwapenen, en dat is ook wat ze met deze bundel doen."


Xavier Kruth

 

Score: 8/10.

21 Januari 2015

Sara Den Ben van Book & Tea Corner schreef eveneens een lovende recensie over het boek 'Raak mij niet aan' van Katrien Dierick.

 

"Een prachtig boek waar het verhaal van 3 totaal verschillende mensen op regelmatige basis elkaar kruisen. Soms op te aangekondigde momenten, maar soms ook helemaal niet, wat het juist zo leuk maakt."


Sara Den Ben

20 Januari 2015

Sara Den Ben van Book & Tea Corner schreef een lovende recensie over het boek 'De indringer' van Katrien Dierick (illustraties Florence Kaspar).

 

"Ik was meteen verkocht door de cover van dit boek, prachtig getekend! Maar als je het boek open slaagt staan er meer verrassingen te wachten, geweldige tekeningen komen je tegemoet en verklaren veel bij de tekst die geschreven wordt. Het verhaal is heel goed geschreven, je leeft je echt in in de wereld van Migo en hoe hij zich voelt als er een tweede kat in huis wordt genomen."

 

Sara Den Ben

 

19 Januari 2015

NBD Biblion, de organisatie die aanschafdocumentatie aanbiedt aan de Nederlandse (en Vlaamse) bibliotheken, schreef een recensie van de dichtbundel 'Ik, Christoforus van Canaan' van Alain Vanclooster.

 

"Met indringende illustraties van de neef van de auteur, Steven Selschotter.

(...) Gemakkelijk leesbaar en geschikt als voorleesverhaal voor volwassenen en oudere jeugd."

 

Dr. Nelleke Manneke

09 Januari 2015

vzw ’t Uilekot is een regionaal cultuur-, jeugd- en actiecentrum uit Herzele dat regelmatig van zich laat horen. ’t Uilekot is actief op vier domeinen: milieu, internationale solidariteit, jeugdwerking en cultuur. Op de website verscheen een recensie van de dichtbundel 'Ik, Christoforus van Canaan' van Alain Vanclooster.

 

"Alain is een rasverteller met veel fantasie."

06 Januari 2015

Journalist Willy Van Bouchaute (ook bekend van de muziekgroep The Garnets) deed een interview thuis bij Willy Hamerlinck (organisator van Heusdenkoers) over het boek 'Don Fredo' dat auteur Stefaan Van Laere over zijn vader Fred Hamerlinck schreef onder het motto 'Don Fredo Hamerlinck: eindelijk het boek!'. U verneemt er hier meer over en kunt op deze pagina ook het interview beluisteren.

 

"Een verhaal dat eindelijk zijn weg naar de boekenwereld heeft gevonden."

 

Willy Van Bouchaute

18 December 2014

Journalist Hans Fruyt schreef een artikel over het boek 'Don Fredo' van Stefaan Van Laere dat vandaag in Het laatste Nieuws verscheen.

 

 

"Ongelooflijk hoe vaak mijn vader in die tijd in de kranten stond, niet alleen in ons land, maar ook in het buitenland."

 

Willy Hamerlinck

 

En vandaag - ruim twintig jaar na zijn overlijden - dus opnieuw...

16 December 2014

Het boek 'Don Fredo' van auteur Stefaan Van Laere vindt ook in Nederland weerklank. Niemand minder dan Jan Nak wijdt er op House of Cycling een lovende bespreking aan die u hier kunt lezen. Het boek kreeg de score 7,5 op 10 mee.

 

"Het is een vlot geschreven boek met heel veel foto’s die een boek als dit meer dan de moeite waard maken. De vele anekdotes geven een goed beeld van die tijd waarin koersen enorm populair was en Hamerlinck was daarin een van de grootste."

 

Jan Nak

15 December 2014

Journalist Eric Van Laecke schreef niet alleen een ruime aankondiging over de Partizaandag in het novembernummer van het Oostakkerse maandblad Attentie, maar leverde in de decembereditie ook een bespreking.

11 December 2014

Vandaag verscheen in Het Nieuwsblad van de hand van Freddy De Geest een aankondiging van de voorstelling van het boek 'Don Fredo' van auteur Stefaan Van Laere morgen vrijdag 12 december 2014 in café Don Fredo in Wondelgem.

11 December 2014

Morgen vrijdag is auteur Stefaan Van Laere tussen 6 en 8 uur te gast in het programma 'Start je dag' van Radio 2 Oost-Vlaanderen om er te praten over zijn nieuwste boek 'Don Fredo'.

 

U vindt Radio 2 Oost-Vlaanderen op FM 98,6 Mhz of via internet.

09 December 2014

Recent verscheen bij uitgeverij Partizaan het spraakmakende boek 'Bliksem in mijn hoofd' van auteur Felix Sperans dat hij samen met zijn vrouw Myriam schreef. Het boek krijgt steeds meer weerklank in de pers. deze week besteedt ook Kathleen Vervoort in Dag Allemaal er een ruim interview aan dat we u niet willen onthouden.

09 December 2014

Op maandag 9 december besteedde televisiezender AVS in haar nieuwsjournaal (continu in loop te zien tot  dinsdag 12 uur) aandacht aan de allereerste Partizaandag, de boekenbeurs met happening van uitgeverij Partizaan die gisteren in zaal OCO in Oostakker plaatsvond.

 

U kunt de reportage hier bekijken.

02 December 2014

Ook Uit in Vlaanderen maakt gewag van de eerste Partizaandag, de boekenbeurs met happening van uitgeverij Partizaan op zondag 7 december van 13 tot 18 uur in het OCO, Pijphoekstraat 30 in Oostakker.

01 December 2014

Vandaag verscheen in Het Belang van Limburg een erg openhartig interview van Myriam & Felix Sperans naar aanleiding van hun boek 'Bliksem in mijn hoofd' dat vorige week bij uitgeverij Partizaan verscheen. Journalist Celine Baeten peilt naar hoe het is om samen te leven met een psychiatrisch patiënt.

30 November 2014

Plietsplets, de blog van Johan Dhaene, kondigde intussen ook de eerste Partizaandag in Oostakker aan.

30 November 2014

'Majesteit', het Nederlandse tweemaandelijkse lijfblad van de kattenliefhebber, besteedt in het nummer van december 2014-januari 2015 (nr. 98) aandacht aan het boek 'De indringer' Van Katrien Dierick (illustraties Florence Kaspar).

27 November 2014

Uit in Gent, de website over het uitgebeuren in Gent, en de website Alles over Gent besteden eveneens aandacht aan de eerste Partizaandag op zondag 7 december van 13 tot 18 uur in zaal OCO, Pijphoekstraat 30 in Oostakker.

25 November 2014

Op De Wilde Boerendochter verscheen een lovende recensie over 'Clara de Gentse boetvaardige dochter' van de Gentse auteur Kirsten Van Malderen. Alvast dit citaat:


"Ik heb het in één ruk uitgelezen. Ik legde het naast me neer om wat werk te doen in mijn huishouden, maar nam het een kwartier later weer ter hand omdat ik het vervolg wilde kennen."

 

23 November 2014

Uitgever-auteur Stefaan Van Laere werd zondag 23 november gespot op de markt van Ledeberg waar hij aan het kraam van medepartizaan Lucas van Cholba gezonde noten stond te kopen...

 

Danny Vandekerckhove van La Toille Cirée (geen schrijffout...) was er als de kippen bij om dit wereldschokkend feit op zijn blog te melden.

19 November 2014

www.oostakker.be, de website waarop je alle nieuws vindt over het reilen en zeilen in deze Gentse randgemeente, besteedt ook aandacht aan de eerste Partizaandag.

Deze ontmoetingsdag van uitgeverij Partizaan vindt plaats op zondag 7 december 2014 van 13 tot 18 uur in zaal OCO (Ontmoetingscentrum Oostakker) in de Pijphoekstraat 30 (achter de kerk van Oostakker), toegang gratis.

14 November 2014

De eerste Partizaandag blijft alvast niet onopgemerkt. Zowel de websites van Heart 4 art als Now-Events besteden er aandacht aan.

13 November 2014

Journalist Manu Debruyne heeft een boontje voor de sport. In het weekblad Wegwijs-Noord maakte hij al een aankondiging van het boek 'Don Fredo' dat auteur Stefaan Van Laere schreef over de Wondelgemse wielrenner Fred Hamerlinck.

 

In het artikel komt de auteur aan het woord over dit boek, dat vanaf 7 december verkrijgbaar is.

12 November 2014

Het Brusselse blad 'Brussel deze week' besteedde aandacht aan de dichtbundel 'Ik Christoforus van Canaan' van Alain Vanclooster.

10 November 2014

Vergeet de Antwerpse Boekenbeurs: zondag 7 december staat Oostakker in het teken van boeken... Meer bepaald die van de Oostakkerse uitgeverij Partizaan die op die dag verkrijgbaar zullen zijn in het OCO (Ontmoetingscentrum Oostakker in het dorp). Ook zijn die dag een aantal met de uitgeverij bevriende partners aanwezig.

09 November 2014

NBD Biblion levert een compleet pakket diensten ten behoeve van de Nederlandse bibliotheken maar wordt ook door de Vlaamse bibliotheken gretig gebruikt.

Deze organisatie maakte een bespreking van  'Kind in Congo'. Dit boek vertelt over de jeugd van tangolegende Pol Van Assche in Bujumbura en Congo tot 1960. Het is een van de intussen zes titels die Pol Van Assche en Stefaan Van Laere samen schreven.

 

 

27 Oktober 2014

Auteur stelde tijdens 'Vers geperst' bij de Davidsfondsafdeling van Wondelgem zijn nieuwe boek 'Don Fredo' over wielrenner Fred Hamerlinck voor, dat vanaf 7 december beschikbaar zal zijn. Het Nieuwsblad stuurde zijn fotograaf die bijgaande fotoreeks maakte.

15 Oktober 2014

Het boek 'Don Fredo' over de Wondelgemse wielertrots Fred Hamerlinck van auteur Stefaan Van Laere verschijnt in december. In het boekje van de Vrienden van het Orgel Sint-Catharina Wondelgem wordt al aandacht aan het boek besteed.

07 Oktober 2014

NBD Biblion levert een compleet pakket diensten ten behoeve van de Nederlandse bibliotheken maar wordt ook door de Vlaamse bibliotheken gretig gebruikt.

Deze organisatie maakte een bespreking van de roman 'Gelukkig groeien er geen bomen op de Noordpool' van auteur Stefaan Van Laere, tevens het eerste boek van uitgeverij Partizaan.

 

"Een vreemd buitenbeentje."


C. Vandenbroucke, NBD Biblion

 

12 Augustus 2014

Op dinsdag 12 augustus vond in Heusden de 65ste editie plaats van Heusdenkoers, zowat het officieuze wereldkampioenschap der kermiskoersen. Medeorganisator is Willy Hamerlinck, zoon van Fred Hamerlinck over wie begin december het nieuwste wielerboek van auteur Stefaan Van Laere verschijnt. Op dit evenement, dat door ruim 15.000 toeschouwees werd bijgewoond, werd het boek 'Don Fredo' alvast een eerste keer aangekondigd.

20 Juli 2014

Op 20 juli 2014 zond het Nederlandse KRO-radioprogramma Theater van het Sentiment dit interview met Pol Van Assche over diens jeugd in Congo uit. Pol Van Assche schreef er in 2010 samen met Stefaan Van Laere het boek 'Kind in Congo' over dat nu opnieuw bij uitgeverij Partizaan verschenen is.

 

05 Mei 2014

Journalist Dirk Daelemans heeft oog voor nieuws. Hij interviewde auteur-uitgever Stefaan Van Laere over de nieuwe uitgeverij Partizaan en trommelde ook auteurs Erik Ameele en Antoine Emil van de roman 'Prins' op voor een fotosessie.

29 April 2014

* Boekblad.nl besteedde aandacht aan de nieuwe uitgeverij  Partizaan (29 april 2014).

 
"De naam moet strijdlust uitstralen, maar wel met een knipoog."


Enno de Wit