Archief in de media

Journalist Jean Buyle in 'Cultuur in beeld' over '(we zijn) Goe bezig?' (Stefaan Van Laere)

13 April 2018

Journalist Jean Buyle heeft het op Cultuur in Beeld over '(we zijn) Goe bezig?', het meest recente boek van Stefaan Van Laere.

 

"Stefaan Van Laere is al in lenge van jaren 'goe bezig'..."

 

Jean Buyle

 


(we zijn)Goe Bezig?” Is de ietwat rare titel van het nieuwste schrijfsel van auteur/uitgever Stefaan Van Laere.


Maar Stefaan Van Laere, is al in lengte van jaren “goe bezig” met het uitgeven van heel wat publicaties via zijn kleinschalige Uitgeverij Partizaan waarbij hij zowel eigen werk uitgeeft als dit van andere auteurs.
Stefaan studeerde pers- en communicatiewetenschappen te Gent en ging daarna de journalistische toer op bij Het Laatste Nieuws, Het Volk en andere week- en maandbladen.
"Naast uitgeven was en is Stefaans grote passie zelf schrijven, zo verschenen van zijn hand een reeks spannende en in Gent afspelende thrillers met in de hoofdrol de Gentse commissaris Georges Bracke.
Zijn nieuwste roman, “ (we zijn) Goe Bezig” noemt Van Laere zelf “ ethisch, politiek en taalkundig, totaal niet verantwoord” en brengt er in een leven in de marge van een modale familie van bij ons. Vorig jaar kwam, en met succes, “Heusdenkoers, het wereldkampioenschap der kermiskoersen” van de pers.
Maar denken we ook aan andere merkwaardige uitgaven zoals verschillende boeken met whisky als onderwerp, “Jenever, van korrel tot borrel”, twee werken over dansen in het algemeen en de tango in het bijzonder en zovele andere. Collega’s journalisten noemden ooit Stefaan “de meest productieve schrijver van Vlaanderen”. Meer info over Stefaan Van Laere via www.partizaan.be."

Jean Buyle


 

 


 

Deel dit bericht: