Archief in de media

Stefaan Van Laere morgenvroeg tussen 6 en 8 uur) op Radio 2 Oost-Vlaanderen over boek 'Don Fredo'

11 December 2014

Morgen vrijdag is auteur Stefaan Van Laere tussen 6 en 8 uur te gast in het programma 'Start je dag' van Radio 2 Oost-Vlaanderen om er te praten over zijn nieuwste boek 'Don Fredo'.

 

U vindt Radio 2 Oost-Vlaanderen op FM 98,6 Mhz of via internet.


Op vrijdag 12 december verschijnt het boek 'Don Fredo' van auteur Stefaan Van Laere. In dit boek vertelt de schrijver het levensverhaal in woord en beeld van wielrenner Fred Hamerlinck, in de jaren 1920 en 1930 een absolute toprenner die bijna 500 overwinningen op de weg en op de piste behaalde. Hij gold als de absolut koning van de kermiskoersen maar kon evengoed zijn streng trekken op de wielerbaan en in de cols.

 

Meer over het boek en hoe het te bestellen leest u hier.

 

Op vrijdagochtend is Stefaan Van Laere de praatgast in het ochtendprogramma 'Start je dag' op Radio 2 Oost-Vlaanderen (FM 98,6 Mhz). Hij onthult er onder meer wat er door Fred Hamerlinck heen ging toen hij als jonge prof met de Aspin zijn allereerste col onder de wielen kreeg en vlot mee kon met de Franse klimgeit Fontan, maar er deze begenadigde klimmer niet durfde afrijden omdat hij er geen flauw idee van had hoelang de beklimming nog zou duren.... Uren of dagen voor zijn part...

 

Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 12 december om 19 uur in café Don Fredo in Wondelgem (Wondelgemstationplein 1), het café dat Fred Hamerlinck in 1935 noodgedwongen begon omdat hij op amper 30-jarige leeftijd door een hardnekkige blessure al moest stoppen met koersen.

 

Deel dit bericht: