Freddy 'Meesterke' van de cyclocross

Freddy 'Meesterke' van de cyclocross

Stefaan Van Laere
€ 19.95 incl BTW

Wie kan zeggen dat hij in het veldrijden kampte tegen zowel Bert Vermeire, Sven Nys als Niels Albert? Jawel, Freddy De Meester! Het ‘meesterke van de cyclocross’ kreeg de smaak als kind te pakken toen hij met zijn nonkel Marcel De Meyer, manager van onder meer Berten Van Damme en organisator van vele crossen in Sint-Amandsberg en Oostakker, vaak mee mocht naar het veldrijden. Zonder een superkampioen te worden had Freddy een lange carrière van 1974 tot 2010 waarbij hij vooral tijdens het einde van zijn loopbaan bij een groter publiek bekendheid genoot. Op zijn 45ste begon hij bij de eliterenners te rijden en maakte naam als entertainer van het volk. Toch bleef en blijft Freddy een crosser in hart en nieren...

Dit boek besteedt naast zijn nonkel ook aandacht aan nichtje Lieselot Decroix die als wielrenner onder meer deelnam aan de Olympische Spelen in Peking.
“Mensen zoals jij, dat zijn mensen die voor de cross leefden. En meer nog, mensen waarvan de cross leefde.”  (Erwin Vervecken)
“Er is maar één meesterlijke Freddy, en daarom ga je de crossgeschiedenisboeken in. Met je inzet, je strijd als Jean-Marc Bosman van de cross, je eeuwige vrolijkheid, je typische stijl.” (Philippe Maertens)
“De tijd van de cross is gedaan, maar er zijn nog zoveel mooie dingen in het leven. Ze duren wat langer, maar men geniet er meer van...” (Albert Van Damme)

Stefaan Van Laere is gebeten door de wielersport. Hij schreef al boeken over Frank 'VDB' Vandenbroucke, Eddy Merckx en de veldrijders Albert Van Damme, Freddy Demeester, Robert Vermeire en 'Don Fredo' Fred Hamerlinck.