Archief nieuws

Stefaan Van Laere te gast bij... Stefan Van Laere

02 Februari 2015

Zondag 1 februari was auteur Stefaan Van Laere te gast op een bijeekomst van oud-wielrenners in het Boerenhof in Oostakker op uitnodiging van secretaris ... Stefan Van Laere. U leest het goed en het is geen tikfout: het gaat wel degelijk om Stefan Van Laere. Deze naamgenoot op één lettertje na van Stefaan Van Laere was destijds wielerverslaggever bij dagblad Het Volk, en Stefaan Van Laere verslond als kind gretig de artikels van zijn naamgenoot. Stefan is intussen al 18 jaar op pensioen, maar blijft met het wielermidden verbonden in zijn functie als secretaris van de vereniging van oud-renners.

 

Stefan en Stefaan werden en worden vaak met elkaar verwisseld, zeker omdat Stefaan (zelf sinds zijn jeugd een wielerfanaat) ook boeken over de koers is beginnen schrijven... :)

 

Het werd een gezellige bijeenkomst met een 150-tal genodigden waaronder onder meer ex-renners Frank Hoste en Johan De Muynck, die beiden van auteur Stefaan Van Laere een gesigneerd exemplaar van zijn laatste wielerboek 'Don Fredo' over de Wondelgemse wielertrots Fred Hamerlinck mochten ontvangen. Ook Freds zoon Willy Hamerlinck, organisator van Heusdenkoers, was overigens van de partij.

 

Citaat uit Het Volk over de hete Tour van 1976 (gewonnen door Lucien Van Impe):

"Het was zo warm dat de mussen van de telefoondraden tuimelden..."


Stefan Van Laere

 


 

Stefan Van Laere, wiens artikels over de koers in Het Volk Stefaan Van Laere als kind als een spons absorbeerde en een van de verantwoordelijken voor Stefaans terminale besmetting met het wielervirus...

Deel dit nieuwsbericht: