Gent en meer

Gent en meer

refnr.: 00168
auteur: Steven Everaert
genre: ludieke colums over Gent
€ 20.00 incl BTW

boek Gent en meer

Een kleine bloemlezing van de wekelijkse commentaren op de Gentse actualiteit, gaande van belachelijk grappig, over bijtend sarcastisch tot heel af en toe diep cynisch. Tevens een mijmering over de (verre)  toekomst van Gent. Utopie of dystopie? Het is maar hoe jij het bekijkt.
Zeker geen leesvoer voor politiek correcte burgers, laat staan voor social justice warriors, universitaire vorsers in de socio-culturele sector, veganisten of teensletsers. Des te meer voor de échte Gentenaar (ook al is hij of zij geboren in West-Vlaanderen) die op de Gentse feesten Duvels drinkt, op de voetbal of de koers hamburgers en braadworsten eet en van tijd tot tijd graag eens zijn of haar gal spuwt.
Als Gent een economisch socio-cultureel laboratorium is, is dit boekje de handleiding om het te overleven.

 

Met een omslagcartoon van Lectrr.

Steven Everaert (°1959) is één van die vele West-Vlamingen die de kust ruilden voor Gent om daar te gaan studeren en later te ondernemen. Na enige omzwervingen via Sint- Amandsberg en Lochristi vestigde hij zich in het hart van Gent met zicht op de Botermarkt en het stadhuis, bevolkt met het kruim van de politieke elite. Van in zijn zetel observeerde hij dag na dag het Grote Gelijk van het stadsbestuur en het miskende ongenoegen van Jan met de pet. Tot hij besliste, voor het eerst in zijn leven, Word op te starten en eens ferm zijn ‘gedacht’ neer te schrijven.

 

 

Steven Everaert.