Cuberdons met lavendel

Cuberdons met lavendel

refnr.: 00039
auteur: Kirsten Van Malderen
genre: Historische roman
€ 22.50 incl BTW

boek Cuberdons met lavendel

Roman die zich afspeelt in het milieu van de weeshuizen in Gent anno 1913 (Wereldtentoonstelling) en de Eerste Wereldoorlog

Debuutschrijfster Kirsten Van Malderen sleept je mee in een passioneel liefdesverhaal waarbij haar personages zich bewegen doorheen het historisch gereconstrueerde Gent van toen. 
De auteur koos ervoor om zoveel mogelijk opzoekingswerk te doen zodat elk aspect van het boek zo realistisch en historisch correct mogelijk zou zijn.  Een prachtige harmonie tussen fictie en feit die je niet meer loslaat tot de laatste pagina!
Gedreven door de diepe indruk die de contacten met weesjongen Albéric en haar opzoekingswerk voor haar licentieverhandeling op haar nalieten, nam ze de pen ter hand. Maanden aan een stuk leefde ze zich opnieuw in de leefwereld van de weesjongens in en verdiepte ze zich in de historische achtergrond van het Gentse leven in de jaren voorafgaand aan en tijdens Wereldoorlog I.
 
1913, de Gentse industrie is in volle bloei, de wereldtentoonstelling vindt plaats in Gent en op internationaal vlak zijn er steeds groeiende spanningen tussen Frankrijk en Duitsland.  Voor Albéric en zijn vriend Seraphinus, twee ‘Gentse kulders’, aanvankelijk slechts onbelangrijke faits divers. Zij trachten immers het harde en bij momenten gruwelijke bestaan van een weesjongen binnen de muren van het Gentse jongensweeshuis te doorstaan.  Ook voor Angélique, de dochter van een rijke burger, zijn er belangrijkere zorgen, zoals het ontsnappen aan de dagelijkse plichten en sleur van het leven van een nette juffrouw. Geen van hen kon ooit voorzien wat voor impact deze gebeurtenissen zou hebben op hun levens. Wanneer te midden van dit alles een hartstochtelijke romance ontstaat, moeten hun liefde en vriendschap de zwaarste beproevingen doorstaan.   
 
 

  ‘Cuberdons met lavendel’ is vooral een toegankelijke manier om een beeld te krijgen van hoe Gent toen was, compleet met goederenstation aan het Rabot en de zoo aan de Muinkmeersen die toen zijn 50ste verjaardag vierde. Van Malderen schreef vol liefde en historische correctheid over haar geboortestad. (Het Nieuwsblad)

 

"Het boek is een prachtige harmonie tussen fictie en werkelijkheid." 


gentblogt.be

 
 

Ook verkrijgbaar als ebook. Klik op de foto om te bestellen.

 

 

Via Scribd kan je een abonnement nemen en ook 'Reisjes door Verhalenland' digitaal lezen. je kan met een gratis proefabonnement beginnen. Klik op het logo voor meer informatie.

 

Kirsten Van Malderen werd geboren in 1982 te Gent. Haar liefde voor Gent kreeg ze mee van haar geliefde grootvader die zich intensief bezighield met het verzamelen van alles wat er over Gent te boek verscheen. Na zijn overlijden liet zijn dochter, Kirstens mama, hem verder leven in deze passie.

Kirsten studeerde in 2006 af als Germaniste Engels-Nederlands. 
Ze woont in Gent met haar echtgenoot en dochtertje vlakbij de plaats waar het personage Angélique woont en Albéric werkt. Dit is tevens de omgeving waar de schrijfster haar voorouders leefden. 
Hoewel ze er altijd van droomde een roman te schrijven, vond ze er pas de tijd en inspiratie voor tijdens haar moederschapsrust. 
Ook in haar tweede boek 'Clara - de Gentse boetvaardige dochter' brengt de auteur een meeslepend verhaal met een historische Gentse achtergrond.
 
 
 
 
De Gentse auteur Kirsten Van Malderen.