De bron van Pellenberg

De bron van Pellenberg

refnr.: 00238
auteur: Antoine Camps
genre: thriller
€ 22.50 incl BTW

boek De bron van Pellenberg

 

Wanneer een onbekend trio binnenvalt in café Het Smiske, waar de viering van de Meyboom zijn apotheose nadert, worden ze met open armen ontvangen om deel te nemen aan het vertier. Vooraleer naar huis te keren, brengen ze een nachtelijk bezoek aan de bron in de buurt van de Pinoutsstraat. De dag nadien vinden wandelaars dicht bij de bron een vermoorde man. Commissaris Rik Offenbach komt ter plaatse.

 

Antoine Camps woonde meer dan dertig jaar in Pellenberg, het hoogste dorp van Vlaams-Brabant vanwaar je de Leeuw van Waterloo en de basiliek van Scherpenheuvel kan zien. Vaak was hij aanwezig op de talrijke dorps- en andere festiviteiten die, onder het tolerante oog van pastoor Paul Kerremans, door de plaatselijke verenigingen werden georganiseerd. Het planten van de Meyboom op 30 april, kreeg elk jaar zijn feestelijk beslag in ‘Het Lindenhof’ en later in ‘Het Smiske’. Een viering die inspirerend werkte voor zijn vijfde misdaadroman: ‘De bron van Pellenberg.’

Hij schreef eerder voor uitgeverij Partizaan de thrillers ‘Killer Queen’, ‘De heer en mevrouw X.’ en ‘De fietsers van Heverleebos’.

 

 

Antoine Camps