Het bed van Napoleon en de Brigantenkapel

Het bed van Napoleon en de Brigantenkapel

refnr.: 00251
auteur: Antoine Camps
genre: thriller
ISBN: 9789464076103
€ 22.50 incl BTW

boek Het bed van Napoleon en de Brigantenkapel

 VERSCHIJNT BEGIN NOVEMBER 2020

 

Ook nu wordt het team van de Leuvense commissaris Rik Offenbach met inspecteurs Jean-Pierre Bruynzeels en Toni Bruynoghe belast met een bijzonder ingewikkeld moordonderzoek. De spots staan gericht op Linden, een groen dorp ten oosten van Leuven.
Lente 2019 - In taverne ‘Het Bed van Napoleon’ loopt de kalmte tussen de middag- en de avonddrukte stilaan op haar einde. Terwijl de menukaart aan de meeste tafeltjes nog bestudeerd wordt, is men zich aan enkele andere al aan het beraden over de wijnkeuze.
Plots gaat de deur open en een jonge vrouw blijft hijgend aan de ingang staan. Ze is helemaal overstuur en heeft het over een vermoorde man die ze in het Chartreuzenbos naast een kapel heeft zien liggen.
Op de plaats die ze aangeeft, wordt er echter niemand gevonden.
Vier maanden later vinden ruiters daar in de ochtend dan toch een man. Alleen, het is niet de persoon die de jonge vrouw heeft gezien.

 

 

 VERSCHIJNT BEGIN NOVEMBER 2020

 

Antoine – Toine - Camps (Tessenderlo 1948) beleefde als auteur in 2020 een bijzonder druk jaar. Ongetwijfeld had deze uitzonderlijke schrijfijver veel te maken met de coronalockdown. Met ‘Het Bed van Napoleon en de Brigantenkapel’ maakt hij nu een reeks van drie misdaadromans rond. Eerder verschenen in maart ‘De fietsers van Heverleebos’ en in juli ‘De bron van Pellenberg’.

 

Auteur Antoine Camps.