De laatste twintig dagen van het Vaticaan (derde totaal herziene druk)

De laatste twintig dagen van het Vaticaan (derde totaal herziene druk)

refnr.: 00041
auteur: Antoine Emil
genre: Roman ISBN 9789492007025
€ 22.50 incl BTW

boek De laatste twintig dagen van het Vaticaan (derde totaal herziene druk)

Zelden was een roman actueler… Wat speelt zich af achter de schermen van het Vaticaan bij de verkiezing van een nieuwe paus?...

Zes vrienden, allen vrijgezel en van verschillende nationaliteit wonen en werken in Rome. Wolff, een lid van de Zwitserse Garde, is de laatste die het groepje heeft vervoegd.
Op een dag overlijdt de paus en hun stad wordt overspoeld door pelgrims, geestelijken en journalisten. Gelovigen en media maken een balans op en kijken vooruit.
Tijdens de sedisvacatie, de periode waarin de stoel van Petrus onbezet is, is het in het Vaticaan alle hens aan dek geblazen om de begrafenis van de paus en het conclaaf te organiseren.
Maar … de begrafenis loopt faliekant af, de privésecretaris van de overleden paus doet onthullingen die de gelovigen sterken in hun kritiek op het Vaticaan en het verloop van het conclaaf beïnvloeden.
Hoewel Wolff in Vaticaanstad woont, Clara er elke dag de kardinalen medisch bijstaat en Alain er vergadert, is het via de media dat de vrienden vernemen dat de Kerk op een keerpunt staat.
Het is hun vriend Jonathan, een jood die zich tijdens het conclaaf in de buurt van de Sixtijnse kapel bevindt, die door zijn onverwachte daad een omwenteling van wereldformaat teweegbrengt waaraan ook hun vriendschap niet ontsnapt.
 
ISBN 9789492007025
 
 

VERSCHENEN!

 

Ook verkrijgbaar als ebook. Klik op de foto om te bestellen.

Ook verkrijgbaar via www.scribd.com: klik op het logo

 

Auteur Antoine Emil had blijkbaar profetische gaven toen hij vorig jaar beschreef hoe het er aan toe gaat wanneer de paus plotseling moet vervangen worden...

Dit boek is bij Partizaan verschenen in een derde totaal herziene druk waarbij de schrijver zijn tekst verder 'stroomlijnde'. Ook de cover werd aangepast...

 

 

Auteur Antoine Emil.