Archief in de media

Stefaan Van Laere vandaag in Het Laatste Nieuws (artikel van Didier Verbaere over Heusden Koers)

10 Augustus 2016

Journalist Didier Verbaere publiceerde vandaag in Het Laatste Nieuws een artikel over Heusden Koers en het vernieuwd bestuur van deze koers, 'het wereldkampioenschap der kermiskoersen' die plaatsvindt op dinsdag 16 augustus. Bij dit artikel ook een foto van hoe auteur Stefaan Van Laere een boek van veldrijder Albert Van Damme uit Laarne overhandigde aan winnaar van vorig jaar Kenny Dehaes.

 

Wielerauteur Stefaan Van Laere was een van de genodigden op de voorstelling van Heusden Koers in het Hof van Heusden.Hier het artikel:

"e toekomst van Heusden Koers, het officieuze wereldkampioenschap van de kermiskoersen, lijkt verzekerd. Een sterk verjongd bestuur van Sportclub Klaver 7 stelde in het Hof van Heusden het aantrekkelijke deelnemersveld voor van de 67ste editie van de wedstrijd.

 

 

Onder meer toppers zoals Nikolas Maes, Otto Vergaerde, Oliver Naesen, Timothy Dupont, Dries De Bondt, Laurens De Vreese en Kenny Dehaes zullen op dinsdag 16 augustus 23 rondjes van 7,3 kilometer afleggen. "Binnen drie jaar vieren we de 90ste verjaardag van Heusden Koers en met dit bestuur zijn we gewapend om zeker tot de 100ste editie door te gaan", zegt voorzitter Fred Hamerlinck. Fred, de zoon van erevoorzitter Willy Hamerlinck, nam ondertussen ook zijn zoon Stef aan boord als communicatieverantwoordelijke van de organisatie.

Met Emélie Colman (penningmeester), Darlien Smith (hospitality) en Bart Clauwaert (secretaris) krijgt hij er bovendien nog een pak jong bloed bij. In totaal staan zo'n 150 renners aan de start van de mannenkoers, het officieuze wereldkampioenschap voor kermiskoersen. Kenny Dehaes wil alvast zijn titel verlengen. Hij won vorig jaar en plaatste ook al de editie van 2013 op zijn palmares. Hij kreeg maandag de eerste en exclusieve gele trui als wereldkampioen der kermiskoersen overhandigd van Miss België-kandidate Liesbeth Claus.

Alle info over Heusden Koers vind je op deze website. (DVL)"

 

 

Kenny Dehaes krijgt een gesigneerd exemplaar van auteur en journalist Stefaan Van Laere over het leven van veldrit kampioen Albert Van Damme. - Foto Didier Verbaere

Deel dit bericht: