VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke

VDB forever! Mijmeringen over Frank Vandenbroucke

Stefaan Van Laere
€ 13.95 incl BTW

In dit boek gaat de auteur aan de hand van een reeks nostalgische mijmeringen op zoek naar de achtergronden van de opkomst en de val van VDB, de enige renner die aan drie letters genoeg had naam te maken. In het boek zijn ook een aantal foto's foto's en reacties van fans en kritische lezers opgenomen.

 

Eerste druk december 2009

Tweede druk maart 2010

Derde druk juni 2010

Vierde druk november 2010

Vijfde druk december 2011

Zesde druk november 2012

Zevende druk januari 2013

Achtste druk december 2014

Auteur Stefaan Van Laere kreeg de liefde voor het wielrennen letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn moeder bracht haar kindertijd door in het dorp naast Meensel-Kiezegem, bij wielerliefhebbers bekend als het geboortedorp van Eddy Merckx. De auteur fietste als kind op bezoek bij familie vaak op de heuvels van het Hageland, dromend van de Tour en de grootste wielrenner aller tijden.

Stefaan Van Laere schreef intussen een hele reeks wielerboeken. Naast dit boek over Frank Vandenbroucke en onvermijdelijk ook Eddy Merckx pende hij de voorbije jaren ook over de cyclocrossers Berten Van Damme, Freddy De Meester en Bertje Vermeire. Ook verleende hij zijn medewerking aan de boeken Jamy Ivens over Theo Verschuere, Rik Van Linden en van André Van Bosbeke over de cyclocross van Asse-Krokegem. Eind 2014 verscheen van hem een boek over 'Don Fredo' Fred Hamerlinck.
 
 
 
 
Auteur Stefaan Van Laere is zot van de koers en wordt soms ook al eens op de koersfiets of mountainbike betrapt...