Commissaris Dubois en de zaak Baugnez

Commissaris Dubois en de zaak Baugnez

refnr.: 00335
auteur: Kurt Waelbroeck
genre: een commissaris Dubois thriller
Aantal pagina's: 170
ISBN: 9789464076837
€ 22.50 incl BTW

boek Commissaris Dubois en de zaak Baugnez

 December 2007.

Gehinderd door de felle mist probeert Dubois zich een weg te banen naar het Belgische stadje Barvaux. Hij is er uitgenodigd bij zijn vriend en ex-collega, Claude Lefranc. Die is namelijk met zijn gezinnetje naar België verhuisd.
In die zeven jaar na het eerste boek is er veel veranderd. Dubois is ondertussen op pensioen. Op een ochtend stelt Lefranc Dubois voor om een oorlogsmuseum te bezoeken in Baugnez. Had de man kunnen weten dat dit het begin zou zijn van een gloednieuw verhaal.  
Er blijkt ingebroken te zijn nog voor het museum officieel is geopend. Er is wel een maquette vernield maar wat is er gestolen? Wat is de link met de vermiste poetsvrouw die in het museum werkt? En waarom vindt niemand het vreemd dat één van de drie veteranen, die het museum officieel gaan openen, nergens te vinden is? 
Ziet Dubois spoken of is hij een zaak op het spoor?
Dubois moet zich verdiepen in de Slag om de Ardennen. Meer bepaalt de geschiedenis van het bloedbad van Baugnez en ontdekt dat sommige wonden nog niet geheeld zijn. 
In een zaak die de zijne niet is, moet Dubois een race tegen de klok winnen om het leven te redden van de veteranen.
 

 Geboren in Sint-Amandsberg op 13 november 1971. Studeerde af als graduaat Elektronica maar is inmiddels al 18 jaar werkzaam in de paramedische sector. Met dit boek is er een opvolger gekomen voor het verhaal COMMISSARIS DUBOIS EN DE ZAAK D-DAY. Het verhaal gaat in dezelfde stijl verder.

.