Commissaris Dubois en de zaak D-day

Commissaris Dubois en de zaak D-day

refnr.: 00271
auteur: Kurt Waelbroeck
genre: thriller
Aantal pagina's: 180
ISBN: 9789464076257
Softcover
€ 22.50 incl BTW

boek Commissaris Dubois en de zaak D-day

Wat als er opeens een dode zou zitten aan één van de vele witte grafstenen van de Amerikaanse begraafplaats, in het Normandische Colleville-sur-Mer? Wat voor impact zou dit hebben op de leden van de excursie langsheen de landingsstranden? Deze vraag houdt ook commissaris Dubois wakker. Waarom moesten ze destijds in Normandië landden? De Belgische stranden waren er toch ook! Hij haat de oorlog...of nog meer: hij haat al die oorlogstoeristen.
“Merde, ça alors!” vloekt hij hard.
En waarom moest die persoon net nu vermoord worden? Net nu hij, in zijn lievelingsrestaurant, zijn favoriete maaltijd had besteld: een pommeau en bulots aux mayo.
Voor deze zaak zal Dubois zijn mening moeten herzien over de oorlog. De puzzelstukken zijn moeilijk te vinden. Soms liggen ze zelfs op de stranden van Normandië...op 6 juni 1944. Misschien liggen er zelfs puzzelstukken in zijn thuisstad, Arromanches, vlak onder zijn neus?


De eerste commissaris Dubois-thriller

Kurt Waelbroeck werd geboren in Sint- Amandsberg op 13 november 1971. Hij studeerde af als graduaat Elektronica maar is inmiddels al 18 jaar werkzaam in de paramedische sector. Kurt is van kinds af altijd bezig geweest met schrijven en was steeds geïnteresseerd in het fenomeen oorlog. Van het een moest ooit het andere komen. Een bezoek aan Normandië in 2011, gaf uiteindelijk de doorslag voor het schrijven van dit boek.

 


 

 

Auteur Kurt Waelbroeck