Commissaris Dubois' eerste zaak

Commissaris Dubois' eerste zaak

refnr.: 00184
auteur: Kurt Waelbroeck
genre: thriller
€ 22.50 incl BTW

boek Commissaris Dubois' eerste zaak

Oktober 2010.
Commissaris Dubois moet zijn luilekkerleventje in Arromanches opgeven dat hij zichzelf, in afwachting van zijn pensioen, heeft toegekend. Een collega roept dringend zijn hulp in. Dik tegen zijn zin trekt hij samen met zijn onafscheidelijke vriend en medespeurder, Claude Lefranc, naar de Soissonnais.
In het Franse departement Aisne zit een jonge politie-inspectrice tijdens haar eerste zaak muurvast. De onverwachte verdwijning in Vregny van een bouwpromotor vraagt om extra hulp.
De commissaris heeft snel door dat in deze zaak niets is wat het lijkt. Daar bovenop voert dit onderzoek hem in gedachten terug naar zijn eerste zaak. Toen was hij nog de jonge, onervaren inspecteur in het voor hem nog nieuwe Arromanches. Dubois wordt heen- en weer geslingerd tussen de twee gebeurtenissen. Ze lijken zo sterk op elkaar.
Er wacht hem echter nog een verrassing waarop hij niet voorbereid is!
Terwijl niemand een eventuele ontvoering opeist, verdwijnen nog meer inwoners van het kleine dorp. De tijd dringt en ze hebben nog niets buiten het mysterieuze getal 573 dat hun pad steeds weer opnieuw kruist!
Dubois is er wel steevast van overtuigd dat het grauwe oorlogsverleden van de streek niets met de zaak te maken heeft. Heeft hij gelijk? Toch toont hij meer dan gewone interesse in de vele bunkers die hier gebouwd werden. Als decor voor een strategisch spel kunnen ze tellen.
“En strategisch is het wel!” vloekt Dubois.
“Merde, ça alors!”

Kurt Waelbroeck werd geboren op 13/11/1971 en woont in Lievegem. Hij is reeds 25 jaar werkzaam in de paramedische sector. Met dit zesde boek in lijn, krijgt de Commissaris Dubois reeks een spannend vervolg. Het verhaal gaat echter wel verder in diezelfde stijl.

 


 

Kurt Waelbroeck.