Commissaris Dubois en de zaak Tailleville

Commissaris Dubois en de zaak Tailleville

refnr.: 00329
auteur: Kurt Waelbroeck
genre: thriller
Aantal pagina's: 200
ISBN: 9789464076752
Softcover
€ 22.50 incl BTW

boek Commissaris Dubois en de zaak Tailleville

Tijdens verbouwingswerken in hun pas aangekocht huis in Arromanches-les-Bains vindt een jong koppel een oud schoolschriftje. Bij het lezen ontdekken ze dat de schrijfster het over haar “inspecteurtje” heeft. Daarop besluiten ze het binnen te brengen in het commissariaat van de badplaats. Daar is iedereen ineens klaarwakker als blijkt dat de oorspronkelijke eigenares van het schriftje niemand minder is dan de overleden echtgenote van commissaris Dubois, Isabelle. Het schriftje brengt hen naar een verdwijningszaak uit 1970.
Dubois’ interesse is meteen gewekt.  Samen met Bruno Galois trekt hij op hun eigen, onnavolgbare manier op onderzoek.
Ook inspectrice Vera De Greef, het nichtje van Isabelle, gaat zich verder verdiepen in deze zaak. Het wordt een rollercoaster!
Het ene mysterie volgt het andere op.  De speurders vallen van de ene verbazing in de andere.
Wanneer een hardrockende priester met zijn motor met zijspan hun pad kruist en meer lijkt te weten over deze vreemde zaak, is het hek helemaal van de dam. Als dan ook Vera van de aardbodem verdwijnt, zijn de speurders verplicht een versnelling hoger te schakelen. Het onderzoek brengt hun uiteindelijk naar het kleine plaatsje Tailleville waar de tijd is blijven stil staan.
Kunnen ze deze zaak tot een goed einde brengen?  Hoe loopt het af met Vera?
Maar vooral, wat is er nu eigenlijk gebeurd op die ene dag in 1970…en hoe is in godsnaam Isabelle er bij betrokken geraakt?

 

Geboren op 13/11/1971 en woonachtig te Lievegem. Is reeds 29 jaar werkzaam in de paramedische sector. De Zaak Tailleville is inmiddels het achtste boek in de Dubois-reeks en Kurts tiende boek! Het is terug een spannend misdaadverhaal geworden waarin Kurt heel even uit een ander vaatje tapt.

 

Kurt Waelbroeck